Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Miten pilapiirtäjä Kari olisi piirtänyt Bernerin yhtälön?

  • Kuva 1. Tulot ja menot edestä ja takaa, Lähde: Fantastic Kari -kirja
    Kuva 1. Tulot ja menot edestä ja takaa, Lähde: Fantastic Kari -kirja

Mitenhän edesmennyt pilapiirtäjä Kari olisi kuvannut Bernerin liikenneyhtiötä ja hänen visiotaan? Lueskellessani kirjaa Karin tuotannosta löysin yhden aika osuvan kuvan, joka on tässä mukana. Vaikka maailma muuttuu, niin historia tuntuu toistavan itseään ja menot suhteessa tuottoihin menevät edelleen poliitikoilta iloisesti sekaisin. Laskisipa pankkinikin raha-asiani Bernerin laskimella, niin muuttuisi velat saatavaksi.

En tiedä mitä kuvaamaan tuo piirros aikanaan on tehty, mutta sopii tähänkin. Pikaisesti vilkaistuna meillä on käsissämme Rolls Royce, mutta lähemmällä tarkastelulla huomataan sen olevan pelkkä kiiltävä kuori vailla todellista sisältöä. Pihvi on hukassa ja pitkään valmisteltu palapaisti on sitkeää ja maistuu oudolta.

Vaikka nykyäänkin on hienoja pilapiirtäjiä, niin Karilla oli ihmeellinen taito kuvata tapahtumia niin, että kansalaiset ja jopa poliitikot näkivät niistä kupletin todellisen juonen. Millaisia piirroksia näkisimmekään tänään? Olisiko tuon liikennekaaren päässä autoilijan silmä? Olisiko liikenneyhtiön todellinen tavoite peitetty kauniisti tämän Vallilan verhokauppiaan verhoilla? Varmaan hän keksisi jotain paljon parempaa.

Eilen blogissaan Anne Berner ehdotti sadan miljoonan tukea autokaupalle ja tänä vuonna uuden auton ostaville – hienoa, että jostain saman tien löytyy rahaa omien mokien paikkailuun, muttei muihin törkeämpiin asioihin.Tuo summa vaikeuttaisi yhtälön toteutumista entisestään, jostain sekin on maksettava.

Nykyinen hallitus olisi Karille ehtymätön luovuuden lähde. Aikanaaan Keskusta ja Kokoomus saivat häneltä osansa, mutta perussuomalaisia hän ei tainnut keretä nykyisessä suosiossaan näkemään - voi kun näkisin Soinin ja kumppaneiden seikkailevan hänen piirroksissaan. Sotesta voisimme nähdä jotain vastaavaa kuvina kuin hieno pakina Savon sanomissa Joosepin seikkailuista tulevassa sote-maailmassa.

Tulisit Kari takaisin, nykyaika tarvitsisi sinua kipeästi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kari oli ensimmäisiä suomalaisia, jotka epäsuorasti "tuomittiin" vihapuheesta tai itseasiassa vihapiirtämisestä. HS:n silloinen päätoimittaja Janne Virkkunen taustavaikutti voimakkaasti Karin päätökseen erota jo vahvasti poliittisesti suuntautuneen lehden palveluksesta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kari_Suomalainen

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Eipä hän aina kovin korrekti ollut, mutta nero työssään silti. Ajatkin olivat toiset, onhan mies ollut maan povessa jo vuodestaa 1999. Kait hän nykypäivänä olisi joutunut vähän enemmän joutunut jarruttelemaan, olisi ollut hauska nähdä.

Risto Salonen

Ei taitaisi Karille olla nykyäänkään sijaa Sanoman majatalossa.

Kaikki eivät rakasta totuuden sanojaa, piirtäjästä puhumattakaan

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistan toisen Karin piirroksen siltä ajalta, kun käyttömaksu ensimmäisen kerran tuli voimaan. Siinä lappuliisa tai joku tiukan näköinen naispuolinen poliisiviranomainen oli kirjoittamassa sakkoa autoilijalle, joka ihmetteli kysyvän näköisenä rattinsa takana.

Nainen lausui: "Ei, ette te mitään virhettä ole tehneet. Kirjoitan teille kuitenkin tuhat markkaa sakkoa siitä, että ylipäätään ajatte autoa."

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1338899092...

Ei ole pilapiirros mutta kyllä Kari jotain tuosta olisi piirtänyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset