Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Keskustan Lintilä, Sipilä ja Rehn jakavat EU-rahat kotiseudulle

Hallitus päätti tänään torstaina EU:n rakennerahaston ja valtion rahoituksen jaosta. Euroopan aluekehitysrahastosta EAKR:stä ja Euroopan sosiaalirahastosta ESR:stä jaettiin varoja 346 miljoonaa euroa alueille ely-keskusten ja maakunnan liittojen päätettäväksi, työ- ja elinkeinoministeriö kertoo.

Kävin mielenkiinnosta katsomassa miten rahat on sitten jaettu, aikani seikkailin TEM:in sivuilla kunnes löysin dokumentin jaetuista rahoista. Laitoin muutamia lukuja laskentatulukkoon, kun näyttivät melko suurilta muihin alueisiin verrattuna.

Nykyisen Työ- ja elinkeinoministerin Lintilän ja pääminiisteri Sipilän kotiseudulle Pohjanmaalle menee tuosta potista Pohjois-Pohjanmaan ELY:lle noin 88 miljoonaa ja liittojen sekä  maakuntaliittojen kautta vielä 19,5 miljoonaa. Yhteensä tästä saadaan lähes kolmannes potista eli 107,5 miljoonaa.

Juuri lähteneen Olli Rehnin kotiseudulle Savoon menee ELY:lle 73,9 miljoonaa ja liittojen kautta 19,3 miljoonaa. Yhteensä Savon potiksi saadaan 93,2 miljoonaa.

Nämä kaksi ministerien kotiseutua kuittaavat siis yhteensä 200,7 miljoonaa, joka on jaettavasta potista noin 58%. Aika rouhea on osuus.

Kait tämä on sitten harkiten ja oikeudenmukaisesti jaettu - noissa paikoissa on vaan niin paljon potentiaalia? Missään ei tosin avata summien taustoja tarkemmalla tasolla.

Tukialuekartta löytyy täältä.

PS. Menin taas kirjoittamaan kaksi blogia samana päivänä, joten aiempi häviää Tuoreimmat-fiidistä. Jos jotakuta kiinnostaa, niin löytyy linkistä Onko kohta uuden Woodstockin aika?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

On kyllä erikoista politiikkaa, kun alueriippumattomasti tukia jakavaa Tekesiä kuritetaan huolella, mutta alueellisesti Sipilän, Rehnin ja Lintilän kotimaakuntiin riittää fyrkkaa 200 miljoonaa tukia yrityselämälle ja maakuntaliitoille.

Eikö kuitenkin pitäisi pääosin tukea mahdollisten tulevaisuuden menestyjäyritysten toimintaa paikasta riippumattomasti? Tällöin olisi oikeasti mahdolllisuus saada vientiä nousuun.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Aika erikoista on tämänkin avustajan ja Ps Kaij Turusen loppaus Talousvaliok.Pj?
Yhteistä Bio-hanketta? "navettarahaa" joka voi sisältää mitä vain kun Bio vain on paperissa.

IL paljastaa: Avustaja tarjosi Jari Lindströmille edullista arabirahaa vuonna 2014
Perjantai IL

Vaaliraha-sotku hallitus -07-11 jää kirkkaasti toiseksi tämän hallituksen ministerien koplauksista.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Voi harmi, nuo EU-rahat kun on juurikin tarkoitettu kehitysalueiden tukemiseen, Uusimaa on aivan liian rikas, että se voisi kahmia nuo rahat itselleen.

Keski-Pohjanmaa taitaa muuten kuulua EPOELY:n läänitykseen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Uudenmaan lisäksi on aika monta muutakin ja sillä ei selitetä noiden kahden suhteettoman suurta osaa potista. En tässä ollut Uudellemaalle rahoja vaatimassa.

Ko rahojen jakoperusteet kyllä mahdollistavat monenlaisen käytön TEM:n dokumenttien mukaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset