Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Perussuomalaisten hyökkäys Ville Niinistöä vastaan

Perussuomalaiset ovat käyneet täydellä höyryllä Ville Niinistön kimppuun Afganistanin palautuslentoon liittyvistä twiiteistä. Kunnallisvaalien lähestyessä he ovat nähneet tilaisuutensa pyrkiä osoittamaan muittenkin syyllistyvän laittomuuksiin ja sen vuoksi vetävät yliampuvia ja tarkoitushakuisia tulkintoja tapahtumista ja Ville Niinistön osallisuudesta niihin. Heidän mukaansa kaikki asiaan liittyvät teot olivat Ville Niinistön twiitin innoittamia. Hänhän twiittasi seuraavasti: "Tule mukaan varmistamaan, että Suomi ei lähetä ihmisiä hengenvaaraan. "Lentokentälle mielenosoitus tänä iltana"".

Täälä Puheenvuorossa on esitetty Suomen uutisten artikkelin innoittamana, että juuri Ville Niinistön twiitti sai aikaan kaikki seuranneet tapahtumat, vaikka kyseessä on muiden tahojen järjestämät mielensosoitukset. Suomen uutiset päätyy artikelissaan mm seuraavaan toteamaan: "Tänään nähty Ville Niinistön johtaman rähinäjoukon toiminta on hyvin poikkeuksellista." Artikkelin jälkeen usea perussuomalainen on jatkanut samoilla linjoilla täällä Puheenvuorossa sekä puolueen johtohahmoista asiaan on ottanut kantaa ainakin Timo Soini, Jussi Niinistö ja Simon Elo.

Täällä kommenteissa ja kirjoituksissa on pyritty tarkoituksellisen pahantahtoisesti tekemään tulkinta Niinistön lausuman tarkoittaneen kehoitusta levottomuuksiin, vaikka enemmistölle on varsin selvää, että hän tällä pyysi ihmisiä osallistumaan vain mielenosoitukseen. On ymmärrettävää, että Perussuomalaiset haluavat kunnallisvaalien alla pyrkiä näyttämään, että jonkun muukin puolueen jäsenet syyllistyvät johonkin laivastaiseen toimintaan - onhan heidän vaalilistoillaan oleviest henkilöistä kohuttu ja puheenohtajaehdokaskin on korkeimmassa oikeudessa tuomittu. Tarkoitushakuisuudessaan kirjoitukset ovat kuitenkin jo koomisia. Niiden pohjalta voisi nähdä Ville Niinistön johtamassa väkeä sekä poliisiasemalla heittäytyen poliiisauton eteen että yrittämässä lentokentän valtausta lippu heiluen kapinallisjohtajana. Onneksi katsoessaan muita medioita kuin Perussuomalaisten omaa verkkojulkaisua käy nopeasti selväksi, etteivät muut ole vastaavaa tulkintaa Niinistön twiitistä tehneet.

On myös veikeää, kuinka perussuomalaiset kertovat kilvan kuinka on esitetty valeuutisia asiasta. Jälkiviisaana onkin hyvä todeta näin, mutta vielä maanantaina lennon lähtiessä ei ollut olemassa julkista tietoa asiasta eikä esimerkiksi Poliisi korjannut millään tavalla virheellisiä tietoja, vaikka sillä olisi siihen ollut mahdollisuus. Aktivistien tiedot perustuivat mm afgaaniyhteisöiltä saatuihin tietoihin ja jälkikäteen on käynyt varsin hyvin selväksi, mistä johtuu käsitys siitä, että lennolla olisi lapsia ja raskaana oleva nainen. Esimerkiksi Yle kertoo Poliisin kommentista: "Sen sijaan vielä viime perjantaina Suomesta Kabuliin oli lähdössä perhe, jonka äiti on raskaana. Perheen lapsi haettiin perjantaina Asikkalasta kesken koulupäivän, ja koko perhe vietiin Joutsenon vastaanottokeskukseen säilöönottoyksikköön. Poliisi vahvistaa, että säilöönotto ja käännytys keskeytettiin sunnuntaina. Tiistai-illalla poliisi tiedotti, että käännytys keskeytettiin, koska selvisi, ettei perheen käännytyspäätös ollut lainvoimainen." Tieto julkistettiin vasta lennon jälkeisenä päivänä ja aktivistit toimivat heillä olleen tiedon varassa.

Perussuomalaiset esittävät itse "valeuutisia" asiasta kuten Jussi Niinistö blogissaan: "Tänään rähinöinti jatkui, kun joukko mielenosoittajia tunkeutui sisäministeriöön." Sisäministerio on itse kertonut, ettei mistään tunkeutumisesta tai rähinöinnistä ollut kyse. uomlaiset toki luottavat Poliisiin kuin vuoreen, mutta kyllä silläkin on viestinnässään tavoitteena vaikuttaa. Esimerkiksi eilisen a-studion poliisiylijohtajan kommentti oli varsin yliampuva tapahtumiin nähden: "jos tämän mielenosoituksen seurauksena joku matkustajakone tulee kenttään ja tulee 300 kuollutta niin kuka siitä kantaa vastuun?" Useta tahot kertovat mielenosoituksen siellä sujuneen rauhallisesti lukuunottamatta jonkun henkilön pyrkimystä ylittää aita jossain. Mikäli Helsinki-Vantaan turvatoimet ovat sellaiset, että aidan yli pyrkivä aseeton henkilö pääsisi jotenkin aiheuttamaan lentokoneen putoamisen, niin matkustan jatkossa ensin laivalla Ruotsiin ja lennän vasta Arlandasta.

Sekaannusta kuvaa lisäksi esimerkiksi se, että sisäministeri Risikko ei tiennyt talteenotetusta perheestä ja mm pääministeri Sipilä totesi Ilta-sanomille: "Pitäisi aina faktat olla kohdallaan. Ei se minunkaan oikeustajuuni sopisi, jos siellä olisi raskaana olevia naisia tai lapsia. Poliisilta saatujen tietojen mukaan lento on sujunut rauhallisesti ja kaikkien ihmisoikeussopimusten mukaan on toimittu, Sipilä kommentoi."

Onko Sipilällä faktat kohdallaan, kun kuitenkin tämän jälkeen Migrin johtaja totesi: "Se, ettei juuri tällä lennolla ollut lapsia, on kuitenkin sattumaa: Päivi Nergin mukaan palautettavia ei valikoida sen perusteella, ovatko he esimerkiksi lapsia tai raskaana olevia naisia. Ei ole mitään kriteeriä, että katsottaisiin erikseen, onko lähetettävä henkilö lapsi tai raskaana.”

Ilmeisesti pääministerikään ei siis tiedä kuinka hallituksen maahanmuuttopolitiikan ja lain mukaan käytännössä toimitaan? Sellainen kuva lausunnosta tulee.

Ville Niinistö on pyytänyt anteeksi välittämäänsä väärää tietoa, jonka uskoi oikeaksi. Uutisten perusteella on varsin selvää, miten tämä tieto on tullut ja miksi tarkempaa tietoa ei ollut saatavissa. Perussuomalaisten johtopäätökset Niinistön twiitistä ovat tarkoituksellisesti pahantahtoisia ja tulkittu omien näkemysten sekä vaalikampanjan pönkittämiseksi. Onneksi muu media ja puolueet eikä suuri osa kansasta ole lähtenyt tähän mustamaalaukseen mukaan - eikä sitä usko. Anteeksipyyntö heti seuraavana päivänä oli suoraselkäinen teko, josta monella poliitikolla olisi opittavaa. Voisin tässä haastaa jonkun osoittamaan vaikkapa puheenjohtaja Soinin joskus pyytänee julkisesti anteeksi virhettään. Hänellä kun on tapana sutkauksilla kiertää kaikki virheet, vai onko hän kenties virheitä tekemätön ihminen? Voihan juppikootteri sentään...

Käytetty retoriikka on varsin hauskaa, mm Simon Elo puhuu punaviherkaartista. Olisi hyvä koittaa ymmärtää, että nykyisen politiikan vastustajia löytyy muualtakin eikä ihmisoikeusaktivismi todellakaan ole vain vasemmiston ja vihreiden toimesta tapahtuvaa.

Ei muuta kuin popcornit esiin ja seuraamaan, mitä tästä vielä keksitään vaikkapa vaalikeskusteluissa. Vaikkapa Soini voi taas kääntää asian johonkin muuhun kuin kuntapolitiikkaan. Perussuomalaisten kanta mtv3:n vaalitentissä jäi esimerkiksi varsin hämäräksi, kun Soinin kanta asiaan oli: "Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi varhaiskasvatuksen roolia sanomalla, että kyllä isät ja äidit osaavat kasvattaa lapsia." Olipa nerokas lausunto, josta voikin päätellä todella paljon. Toivottvasti vaalitenteissä tullaan pysymään oikeissa kuntiin liittyvissä asioissa ja saadaan selville myös perussuomalaisten kanta asioihin - maahanmuutostahan se on jo harvinaisen selvä, mutta esimerkiksi sote-asioissa sekä koulutuskysymyksissä tunnutaan vain seuraavan mitä Kokoomus ja Keskusta tekee. Nämä asiat koskevat lähes kaikkia suomalaisia, joten olisi vihdoin aika saada selkeät kannanotot Soinilta puolueen tavoitteista niiden suhteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En komppaa persuja mutta.

Mitä jos jonkun muun puolueen kansanedustaja, puolueen puheenjohtaja tms. olisi kehottanut jengiä mielenosoitukseen joka sitten äityi virkavallan vastustamiseksi ja josta on nostettu syytteitä? Kirjoittaisitko tätä puolustelevan blogin, vai olisitko rintamassa huutamassa tätä vastuuseen?

Valtakunnann ykköspopulistia ei tarvitse käsitellä sen enempää silkkihansikkain kuin muitakaan vaikka ymmärrän, että joidenkin tunteita se loukkaakiin. Se että Niinistö levittää perättömiä huhuja ja pyytää sitten jälkeenpäin anteeksi tosin selitellen että olisi voinut olla oikeassakin, ei tarkoita etteikö tämä olisi levittänyt perättömiä huhuja.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Janne, vielä kun opit erottamaan toistaan mokan ja tarkoituksellisen valehtelun ja vääristelyn mitä puolittain puolustelemasi puolue harjoittaa, niin hyvä tulee.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En puolustellut ketään, minusta tarkoituksellinen valehtelu ja vääristely on yhtä paha, tuli se mistä suunnasta tahansa. Ml. Vihreät.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #14

Eiku vihreille on kaikki keinot sallittuja, kun ne on niitä hyviä ihmisiä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Janne,
minkä perusteella on nostettu syytteitä? Lieneekö vielä edes keretty tutkimaan?

Jos jonkun muun puolueen puheenjohtaja/kansanedustaja kirjoittaisi vastaavalla tavalla twiitin jonkin asian vastustamisesta mielenosoituksella ja niissä joku/jotkut henkilöt tekisivät laittomia toimia, niin voin taata etten siitä olisi heitä huutamassa vastuuseen.

Ville Niinistön tiedot perustuivat ennen lentoa saatuihin tietoihin ja mielestäni on varsin loogista, miksi aktivistit luulivat ko perheen olevan lennolla. Jotkut pyrkivät mm osoittamaan, että hän olisi tarkoituksella levittänyt väärää tietoa. Poliisi eikä mikään virallinen taho näitä oikaissut ennen kuin seuraavana päivänä.

Ykköspopulisti joo, en jaksa enää vääntää populismin määritelmästä ja mistä siinä on kyse. Esim tuo juppikootteri-kaveri täyttää sen paljon kattavammin.

Ei tarvitse käsitellä sillkihansikkain, mutta onneksi tuolla puheenvuoron ulkopuolisessa maailmassa ymmärrystä asioiden kulusta tuntuu riittävän enemmän.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

My bad, syytteitä ei kai ole vielä nostettu. Kiitos kun keskityit olennaiseen.

Blogin aihe siis on, miten juuri vihreitä ja Ville Niinistöä kohdellaankin niin epäasiallisesti?

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #20

Niin, vaihtoehtoisen totuuden käytöstä kuuluu syyttää vain Trumpia!

Vihreät saavat käyttää vaihtoehtoista totuutta, koska he ovat vaihtoehtoliike. Se on niinku tosiasioiden kierrätystä.

Jotenkin tulee mieleen parin vuoden takainen pizzerian tuhopoltto, minkä oikeinajattelevat ihmiset ja media heti tiesi rasistien tuhotyöksi, ennen mitään todisteitakaan. Kunnes paljastui että omistajataho oli yrittänyt hoitaa konkurssikypsän putiikkinsa.

Mutta mitä me faktoista - tunnehan on tärkein, ah suuri tunne!

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #20

Polliisin mukaan pasilasta kirjattiin yksi rähinä rikosilmoitus ja aulasta 2. Eilinen a-studio lähteenä jälkimmäisiin.

Nythän virkakoneisto ei maanantaina, milloin apua huudeltiin, ollut tekemässä mitään laitonta.

Juuso Hämäläinen

Kun puoluejohtaja lähtee mukaan mielenosoitukseen niin hän hakee sillä huomiota itselleen ja myös saa huomiota. Täytyy Niinistön ymmärtää, että huomion haussa on se vaara, että huomio voikin olla negatiivista.

Minä en ole minkään puolueen kuten persujen kannattaja, koska vastustan koko puoluejärjestelmää demokratian syöpänä. Mutta en Niinistön osallistumista hyvällä katsonut. Maasta poistetaan ihmisiä, koska heidän ei katsota turvapaikkaa tarvitsevan. Afganistanissa on 34 miljoonaa asukasta. Siellä on miljoonia raskaana olevia naisia ja joka yö saatetaan suuri joukko raskaaksi. En näe mitään estettä lähettää odottavaa äitiä kotimaahansa.

Kun on pakolaisena niin silloin ei kukaan järkevä hankkiudu raskaaksi ennenkuin tietää mihin jää asumaan. Raskaudella usein yritetään helpottaa turvapaikan saantia tai oleskeluluvan pidennystä. Se ei ole oikein lasta kohtaan.

Tärkeintä on Suomen toimillaan tuottaa se viesti lähtömaihin, ettei tänne jääminen ole itsestäänselvää. Näin koska tulijoita riittää kehitysmaissa miljoonittain. Me emme vain satu olemaan heidän hoitopaikkansa. Me olemme liian pieni siihen.

Myös Ville Niinistön ja vihreiden aika oppia tämä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Hänhän twiittasi seuraavasti: "Tule mukaan varmistamaan, että Suomi ei lähetä ihmisiä hengenvaaraan. "Lentokentälle mielenosoitus tänä iltana"".

Ja lisäsi, että lennolla on raskaana olevia naisia ja lapsia.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Lienee jo harvinaisen selvää, mistä käsitys lapsista ja raskaana olevasta naisesta on syntynyt. Kävin sen jo kirjoituksessa läpi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Et kuitenkaan maininnut Ville Niinistön twiitin koko sisältöä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #17

En tiedä mihin twiittiin viittaat, ohessa linkki Niinistön twiittiin, jonne olen päätynyt PS:n Suomen uutisten artikkelista:

https://twitter.com/VilleNiinisto/status/848939518...

Sen sisällön mielestäni laitoin ihan kokonaisena?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #42

Linkkaamasi twiitti on kirjoitettu koneen jo lähdettyä.
V. Niinistö on poistanut siitä yhden virkkeen. Alkup. twiitti löytyy kuvakaappauksena netistä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #54

Voi hyvinnii olla noin, syy miksi oletettiin tuon säilöönotetun perheen olevan mukana on käyty monesti läpi.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ei kai se persujen vika ole, jos V. Niinistö tarjoilee (tahattomasti) heille vaaliaseen hopealautasella.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

jääkiekkotermein; syötti lapaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Suomalaiselta poliisilta ei sitten onnistunut hahmottaa itselleen minkälainen läpi elämän mieleenpainuva kuva kesken koulupäivän haetun lapsen koulutovereille jää tilanteesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Elon "punaviherkaarti" on viittaus vuoden 1918 tapahtumiin. Se saa suomalaiset varpailleen, verisen sisällissodan traumat elävät yhä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä voi tulla ehkä yllätyksenä, mutta kerron kuitenkin.

Tämä on sitä vaalitaistelua ja poliitiikkaa, jossa yritettän saada enemmän ääniä, kuin toinen puolue.

Ilmeisen uusia asia ihmisille :)

No persut hyökäävät vihreitä vastaan, ja vihreät eivät ole hyökänneet persuja vastaan?

Ihan samanlaista koohotusta molemmin puolin, nyt vain sattui Niinistö puhumaan läpiä päähänsä ja suu vaahdossa julistamaan tietoa, joka nyt ei ollutkaan tietoa.

Sellaista saattuu, persuille, vihreille ja ihan kaikille puolueilla, ja silloin kaikki muut puolueet ovat haaskalla.

Ei pitäisi oikeastaan yllättää enää ketään.

Eipä tämä nyt niin ihmeellistä ole, vaalikuumetta hiukan ja vähän yli-innokkaita puoluejohtajia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mistä nihilismi? Eikö kuitenkin ole hyvä, että on vaalit, ja että niissä on vaihtoehtoja?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihmetyttää miksi persut keskittyvät vihreiden parjaamiseen. Olen ollut siinä uskossa että vihreät ja persut eivät kalastele samoilla apajilla.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jos pitäisi heittää joitain arvauksia, niin omani ovat seuraavat:
1)Maahanmuuttopolitiikan erilaisuus/vastakkaisuus, joka on jatkuvasti keskeinen teema PS:lla.
2) Vihreiden ja vasemmiston nousun luoma uhkakuva. Kunnalisvaaleissa merkittävää on alhaisen äänestysprosentin vuoksi se, kuinka paljon omia äänestäjiä saadaan liikkeelle. Luomalla uhkaa saadaan omat uurnille estämään nousua.
3) Hallituspuolueet eivät nokittele ja PS:n väkikään ei uskalla Juha-setää vastustaa eikä nokitella.
4) Oman näkemyksen köyhyys muista kuin maahanmuuttoasioista. Minua hämmästyttää PS:n hiljaisuus ja KOK&Kesk peesaus sotessa, koulutuksessa jne todella suurissa kysymyksissä. Monesta asiasta en saa selvää, mitä PS oikein on mieltä. Maahanmuuttonäkemys on harvinaisen selvä, mutta muut ovat minulle hämäriä. Kenties se on sitten sama kuin kahdela muulla hallituspuolueella. Mainitsin blogissani tuon Soinin lausuman varhaiskasvatuksesta, joka kuvastaa tilannetta varsin hyvin.
5) SDP lienee yksi todenäköinen puolue, josta voisi saada siirtyviä äänestäjiä, mutta se on niin varovainen ja keskitietä kulkeva yläpitäessään kannatuslukujaan, että siitä on vaikea saada kunnon väittelyvastustajaa.
6) Kannatus on jäänyt niin kauas kolmesta suuresta, että tavoitellaan nelospaikkaa vihreiden edellä hyökkäämällä sitä vasten. Äänestäjiä ei näiden välillä siirry, mutta uhkakuva toiminee omille.

Siinä muutama puhdas arvaus..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kohta 4 on avainkohta. Kaikki luettelemasi ovat luultavasti oikeilla jäljillä.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #49

Kommenttisi on hieman huvittava, koska kyllähän vihreät ovat lyöneet mediassa ja kaikissa ulostuloissaan perussuomalaisia.

Mutta sinä näet asian vain toiselta laidalta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #92

En ole omalta laidalta samaa mieltä. Keskusta ja Kokoomus soten ja koulutusleikkausten vuoksi ovat saaneet eniten arvostelua. Ps on näissä päätöksissä toki mukana, vaikkei tuntuu pitävän päänsä matalalla ja olevan vaitonainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #92

Kysymys oli siitä että kun persujen anti oikeista kunnallisvaaliteemoista on nolla he tarttuivat Niinistön takelteluun johon helposti voi ladata mieliä kuohuttavaa herravihaa yms.
Se että puolueet myös ovat muutenkin vastakkain ei selitä sitä intensiteettiä millä oljenkorteen on tartuttu.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eilen illalla MTV:n vaalitentissä Niinistön anteeksipyyntö olikin jo vaihtunut median syyttelyyn.

Ei tässä ihmisiä niinkään ärsytä "valeuutisten" levittäminen, vaan se, että puolueen puheenjohtaja kehoittaa vastustamaan oikeuden päätöksiä. Kaikki karkotettavat ovat saaneet valittaa kaikki oikeusasteet läpi ja ne ovat todenneet, etteivät karkotettavat ole oikeutettuja turvapaikkaan. Myös karkotuspäätöksestä on saanut valittaa. Karkoituksissa on noudatettu Suomen lakia ja pöyristyttävää on, että ison puolueen puheenjohtaja hyökkää oikeuslaitosta vastaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Voi vain kuvitella, mitä olisi tapahtunut, jos Halla-aho olisi arvioinut korkeimman oikeuden tuomiota.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinua ärsyttää kun politiikko tekee politiikkaa. Mielenosoitukset ovat osa poliittista elämää. Mihinkään laittomaan Niinistö ei kehoita.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Minua ärsyttää, että poliitikko ei kunnioita Suomen oikeuslaitoksen päätöksiä. Koko oikeusvaltion periaate perustuu vallan kolmijakoon ja sitä vastaan Niinistö ja Henriksson hyökkäsivät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mielen osoittaminen asian tiimoilta jossa on myös oikeuslaitos osallisena ei tarkoita ettei kunnioita oikeuslaitosta!

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #23

Mielenosoittaminen korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä kohtaan tarkoittaa juuri sitä, että ei kunnioita näitä päätöksiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Ei tarkoita.
Muuten. Näiden vaalien polttopiste on siinä että kansa vihdoinkin on herännyt vastustamaan julkisen sektorin yksityistämistä. Ville Niinistön mahdolliset virheet on ihan marginaalisia juttuja kuntavaaleissa joilla persut lähinnä pitävä jotain läppää käynnissä mikä ei kiinnosta ketään ja jolla ei ole mitään relevanssia kuntavaaleissa. Persut pumppaavat puppua keskusteluun koska oikeasti ovat kansaa vastaan.
Joka on kansan puolella puhuu relevanteista asioista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Ei tuolla Niinistön käsittämättömällä ulostulolla ole mitään tekemistä kunnallisvaalien tai persujen kanssa. Kun poliitikko hyökkää korkeimman oikeuden päätöksiä vastaan, pitää siitä olla seuraamuksia. Näin on aina ollut. Tuskin olit puolustelemassa Halla-ahoa, kun hän ei kunnioittanut KKO:n päätöstä.

Se mitä mieltä sinä omasta pienestä marginaalistasi olet jonkun puolueen politiikasta, ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Kuule Jyrkiseni, vaikka usein kirjoitan halveksivaan sävyyn Halla-ahosta, en koko noin viisivuotisen somettajaurani aikana ole sanonut halaistua sanaa tuosta nimenomaisesta tuomiosta. Minä halveksin Halla-ahoa sivistyspetturina ja trumpilaisuutensa kautta suomettajana.
Mielensoitus jotain laillista tekoa vastaan ei ole kunniotuksen puutetta lakia kohtaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #29

Eli mielestäsi oli väärin, että Halla-aho joutui siirtymään syrjään hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä arvosteltuaan KKO:n tuomiota?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #39

Ahaa.

Siis. Oliko mielestäsi väärin, että Halla-aho joutui eroamaan hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä arvosteltuaan KKO:n päätöstä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

Niinistö ei istu sisäministerin pallilla tai pakkopalautuksista vastaavassa valiokunnassa joten vaikka olisi kyseessä Niinistön eroamaan joutuminen esim kansanedustajuudesta ei minkäänlaista symmetriaa löytyisi. Ja kuten sanoin en vieläkään ole kiinnostunut Halla-ahon tuomiosta vaan vastustan häntä tekemänsä politiikan takia. Olen vanhan koulukunnan isänmaallinen alemman keskiluokan täti-ihminen jolle eurooppalaiset arvot, EU, humanismi, solidaarisuuskin ovat tärkeitä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #27

Halla-ahoon verrattuna eroja on ainakin kaksi: Ensiksikin Halla-aho oli asianosainen, hän kiukutteli itseensä kohdistuneesta tuomioistuimen päätöksestä. Toiseksi Ville Niinistöllä arvostelun kärki on kohdistunut palautuspäätöksen toteutustapoihin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #35

Suurin ero on siinä, että Halla-aho vain arvosteli tuomiota. Niinistö kehoitti muitakin arvostelemaan tuomioita.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #43

Voisi myös lukea kommentin, johon vastaa. Niinistö arvosteli tapaa, jolla päätös pantiin käytäntöön. - Tässä on ainekset pitkälle jankutukselle, mutta koska olen varma, että tämä ei tästä edistyisi minnekään, päätän tämän keskustelun osaltani tähän.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #43

Kehoittiko vaiko kiihoittiko?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #86

Ottaen huomioon ihmisten järjettömän riehumisen Pasilan poliisiasemalla, niin luultavasti moni kiihoittuikin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #24

Mihin perustuu näkemyksesi, että kyseessä on korkeimman hallinto-oikeuden päätökset? Verkossa tätä väitettä nyt laajalti esitetään, mutta millä perusteella? On hyvä ymmärtää, että harvoissa tilanteissa Suomessa saa oikeuden valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen niin. että se siellä käsitellään?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #46

Täysin selvät tapaukset eivät tietysti saa valituslupaa. Tällöin KHO on siis käsitellyt tapauksen ja todennut suoraan, ettei perusteita valitukselle ole ja näin ollen vahvistanut hallinto-oikeuden päätöksen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #50

Katselin lämpimikseni tilastot vuodelta 2016 ulkomaalaisasioista:
- valituslupa myönnettiin 157 tapaukseen
- valituslupaa ei annettu 1 422 tapaukseen
- ei tutkittu tai raukesi 52 tapausta

Tuosta voi sitten laskea käsittelyynottoprosentiksi riippuen rauenneiden käsittelystä joko 9,9 % tai sitten 9,6 %. eli noin joka kymmenes saa valitusluvan.

Kova on hylkäystahti ja eiköhän hylkäyspäätöksen tee virkamiehet eikä hallinto-oikeuden tuomarit. Jos tekee tuomarit, niin aika haipakkaa pitää eikä kovin tarkkaan ihmetellä. Tapauksia kun on enemmän kuin kaikkia muita yhteensä.

http://www.kho.fi/material/attachments/kho/aineist...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #51

Pitäisikö siis kaikki tapaukset käsitellä KHO:ssa? Ei KHO tietenkään ota käsittelyyn tapauksia, jotka ovat ilmiselviä. Eihän KKO ota käsittelyyn jokaista rikosoikellista asiaa, josta haetaan valituslupaa. Alemmat oikeusasteet toimivat korkeimpien oikeuksien linjauksien mukaisesti ja vain poikkeustapauksissa korkeimmat oikeudet käsittelevät asian. Kun valituslupaa ei tule, antaa korkein oikeus siunaksensa alemman oikeusasteen päätökselle ja näin ollen vahvistaa sen lainvoimaisuuden.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #53

Ah näitä toistuvia some-kärjistyksiä. Kaikki tai ei mitään, pitäisikö ottaa koko maailman pakolaiset ja silleen. Ei.

Toin tilastot esille, jotta esitetyn väittämän taustalla oleva käytännön todellisuus tulee esille muillekin.

Onko valituslupien käsittelyyyn riittävät resurssit ja toteutus lain vaatimukset täyttävä ja riittävän huolellinen?. Toivottavasti. Ei oikeuslaitos ole mikään maaginen paikka, johon esim hakemustulva jne ei vaikuttaisi, vrt esim Kela. Ihmisiä nekin on, joskus tekevät virheitäkin ja kiireessä useammin.

En tunne tapauksia enkä voi vastata heidän puolestaan. Totuus on kuitenkin että varsinaisesti korkeimman oikeuden käsittelyssä ei ole ollut kuin murto-osa. Ei toki voi ollakaan, mutta asia on hyvä selventää.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #55

Eli olemme molemmat samaa mieltä siitä, että karkoitettavilla on oikeuden lainvoimainen päätös maasta poistamisesta kaikista mahdollisista oikeusasteista.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #57

Tietyin varauksin, suoraan en hyväksy yksinkertaistettua väittämää siitä, että kaikilla on korkeimman hallinto-oikeuden päätös.

Laki ja oikeudenmukaisuus ei ole automaattisesti sama ja jos ajatellaan näitä päätöksiä palautusmaan tilanteen jatkuvasti muuttuessa on siinä aika lailla arvioitavissa asioita tapausten tulkinnassa. Oikeuslaitoksen toimintaa ja lain sekä sen hengen toteutumistakin on syytä arvioida jatkuvasti.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #59

Juu ei oikeuslaitos ole erehtymätön ja lakeja voidaan ja pitää muuttaa tarvittaessa. Vallan kolmijakoon kuuluu se, ettei poliitikot puutu oikeuden päätöksiin. He muuttavat lakeja, jos saavat kannalleen tarpeeksi kannatusta, eivät masinoi mielenosoituksia oikeuden päätöksiä vastaan.

Mistä muuten on peräisin tieto, että Afganistanin tilanne olisi viimeaikoina muuttunut turvattomampaan suuntaan?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #61

"Mistä muuten on peräisin tieto, että Afganistanin tilanne olisi viimeaikoina muuttunut turvattomampaan suuntaan?"

Tässä yksi mahdollinen vaihtoehto:
https://www.amnesty.org/en/countries/asia-and-the-...

Heti avaussanat ovat "The intensifying conflict".

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #63

Tarkoitin lähinnä jotain luotettavaa tietoa esim. tiedustelupalvelujen raportteja. Jos yksi järjestö mainitsee kiihtyvän konfliktin, niin tuskin sen perusteella yksikään maa tekee minkäänlaisia arvioita.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #66

Millä perusteella Amnesty ei olisi luotettava? Ihan se ei vielä riitä, että sinä niin julistat.

Kuinka yleisesti tiedustelupalvelujen raportteja on saatavilla julkisesti (eli pyydätkö mahdottomia)?

Myös Human Rights Watch on Amnestyn kanssa samoilla linjoilla:
https://www.hrw.org/asia/afghanistan

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #68

Eri maiden tekemät turvallisuusarviot perustuvat tiedustelutietoihin, eivät ihmisoikeusjärjestöjen mielipiteisiin. Jos länsimaat lähes yksimielisesti ovat sitä mieltä, että Afganistaniin voidaan palauttaa, niin ei jonkun järjestön mielipide paljoa paina.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #69

Ihmisoikeusjärjestöt eivät kerro vain mielipiteitään, vaan ihan oikeasti selvittävät, miten asiat ovat.

Kelpaako sinulle YK luotettavaksi lähteeksi? UNAMA on YK:n Afganistanin avustusoperaatio, ja sen vuosiraportti 2016 on täällä:
https://unama.unmissions.org/sites/default/files/p...

Lainaus: "Conflict-related violence exacted a heavy toll on Afghanistan in 2016, with an overall deterioration in civilian protection and the highest total civilian casualties recorded since 2009 when UNAMA began systematic documentation of civilian casualties."

Tuskin tämäkään Kankaanpäälle riittää todisteeksi, mutta olenpahan ainakin yrittänyt.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #71

Nyt mennään jo parempaan suuntaan lähteen osalta.

Eihän minun mielipiteelläni mitään merkitystä tässä asiassa ole. Lähinnä kiinnosti oikeasti onko Afganistanin tilanne merkittävästi muuttunut, kun uutisten mukaan siellä on huomattavan paljon rauhallisempaa, kuin jokunen vuosi takaperin, jolloin suomalaisetkin olivat tulitaisteluissa harva se päivä.

Ilmeisesti haluat olettaa, että minulle on aivan sama, vaikka ihmisiä lähetettäisiin keskelle taisteluja. Entisenä rauhanturvaajana pidän sitä aika loukkaavana. Tässä asiassa luotan turvallisuuspalveluiden arvioihin ja siihen, että hallitukset tekevät niiden pohjalta oikeat turvallisuusarviot.

Jos Afganistanin tilanne muuttuu kaaoottiseksi ympäri maata, niin tottakai palautukset tulee keskeyttää. Se, että jossainpäin maata turvallisuustilanne on heikentynyt, ei tarkoita sitä, etteikö palautuksia voitaisi tehdä rauhallisille alueille.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #66

Mä nostan tässä kädet pystyyn, aika ei riitä ruveta arvioimaan Afganistanin tilaa ja suora puhelinlinja CIA:llekin katosi lankaliittymien hävittyä.. ;-)

Tarkoituksella en lähtenyt blogisani tätä afganistanin turvallisuusasiaa ruotimaan vaan jätän sen muille. Päivällä katselin jotakin artikkelia, jossa mainittiin useamman tahon varoittaneen muutoksesta sekä kerrottiin mm joidenkin liittovaltioiden Saksassa keskeyttäneen siksi palautukset Afganistaniin. En muista linkkiä enkä ryhdy kaivamaan.

Vallan kolmijaosta huolimatta lain toteutumista joudutaan arvioimaan mietittäessä muutoksia ja kuten sanoin, niin näissä tapauksissa tehdään suuri määrä tulkintaa varsin vajavaisin tiedoin. Päätösten ollessa vielä usein salaisia on vaikea muodostaa asiasta kuvaa. Yksittäiset tapaukset konkretisoivat lain toteutumisen, monta lakia tunnen, mutta tätä en.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Samaan aikaan suomalaiset poliisit kävivät poistamassa Tiibetin lipun Helsingin keskustassa. Ettei vaan maailman mahtavin mies näkisi niitä."

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005156997.html

Tämä juuri äsken täällä sananvapauden mallimaassa. Oliko tuo rähinöitsijä kenties osoittamassa mieltään kiinalaisen oikeuden lainvoimaista päätöstä vastaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämähän ei ihan kuulu tänne mutta naurettavaksi Suomi itsensä tekee.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Hesarissa selostus asiasta:

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005156770.html?sh...

Kyllä tää nyt meni poliitikoistamme Ville Niinistön piikkiin, tällä kertaa turha syyttää muita.

Villen selkäytimestä lähtee kaikkea tällaista, kun mopo on aikoja sitten karannut käsistä. Viimeksihän se taisi profiloitua delfiinien karkoitusten vastustajana, odottelen edelleen vahvistusta Villen varmalle tiedolle siitä delfiinien vanhainkodista joka kuulemma perustetaan ihan lähivuosina.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Selostuksessa laitetaan aika monta asiaa muidenkin piikkiin mukaanlukien poliisin surkea tiedotus. Sinä poimituista yhden asian ja nimen.

Kerroit ekassa kommentissa syytteitä nostetut. Voitko esittää tarkempia tietoja vai onko kyseessä valeuutinen?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kommentti 20: "My bad, syytteitä ei kai ole vielä nostettu. Kiitos kun keskityit olennaiseen."

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #31

En nyt kännykällä selaillut kaikkea, siitä my bad..

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tässä vaan toivotaan, että Ville tuomitsisi väkivallan. Ei muuta. Eikä kiihottaisi. Muista Niko, että viha on paha kaveri))) omaksu enempi rakkautta ja ymmärtämistä, sekä humaania mielenlaatua. Muista myös vanha buharalainen sananlasku, jonka eräs viisas ja vihreä oppinut kertoi muinoin: viha sydämessä vei sielun)))

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jaa-a, en vihaa itsessäni kyllä tässä asiassa tunnista eikä väkivalta ole ikinä kuulunut keinovalikoimaan. Joten sydän ja sielu on ihan kuosissa, mutta ihan yleispäteviä neuvoja ei siinä mitään.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Mitä oikeistopopulistien pelikirja kertoo vihan juurruttamisen tehokkuudesta.

Olli Kankaanpää

Luvaton oleskelu ja kaupustelu on rikoslaissa kielletty. Luetaanko Suomessa lakia ministerin määräyksestä valikoiden?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Jo toinen rikoslain tuntija osallistuu keskusteluun, upeaa. Voisinko saada Kankaanpäältä vastauksen ylempänä esittämääni kysymykseen: mitä rikoslain pykälää tässä tarkoitetaan?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Taitavat löytyä erimuotoisten toimijoiden järjestyssäännöistä nuo mainitsemasi kiellot.Rikoslaista ei kannata edes etsiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Koskahan Niinistö muistelee niitä suomalaisia jotka kuolivat näiden karkotettujen käsissä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Makkonen varmaan julkistaa luettelot näistä kuolleista ja heidän tappajistaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Yksi kuollut oli 15 vuotias Tuuli Ikonen, tappaja Abdiqadir Osman Hussein. Kymmeniä muita suomalaisia, nuoria ja vanhempia on kuollut turvapaikanhakijoiden käsissä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #79
Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #79

Lennolla olleiden henkilöllisyykdiä ei olla käsittääkseni julkistettu eikä tämä juurikaan osu blogin näkökulmaan, joten tätä pohdintaa voinee harrastaa jossain muualla.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Hieman erilaiset ovat käsitykset Afganistanin turvallisuudesta eri ihmisillä.

Ystäväni työpaikalla oli afganilainen , suomessa ammattiin valmistunut naishenkilö.

Hänen äitinsä sairastui kotimaassa ja nainen palasi sen vuoksi takaisin
Afganistaniin. Hänellä ei ollut minkaanlaista pelkoa tai epäilyä kotimaahansa palaamisesta. Olisiko hän ollut tavanomaista rohkeampi?

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Olihan melkoinen älämölö päällä, kun Halla-aho kyseenalaisti korkeimman oikeuden päätöksen erästä blogikirjoitustaan koskien. Silloin paheksuttiin hyvin voimakkaasti sitä, että lainsäädäntävaltaa käyttävä henkilö kyseenalaistaa oikeusistuimen tuomion ( mikä oli kyllä selkeästi näytösluontoinen/poliittinen tuomio ja ennen kaikkea silloisen valtakunnan syyttäjän henkilökohtaiselta kostolta näyttävä tapahtuma).

Olisi yhdenvertaista vaatia nyt myös Niinistön erottamista valiokunnista tai muista vastaavista. Niinistö kyseenalaistaa oikeusistuimen toiminnan ja mikä pahinta, yllyttää vielä ihmisiä toimimaan viranomaisia / tuomioistuinta vastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Älämölö on ollut lähinnä hallatonttujen aiheuttamaa ainakin tällä palstalla. On yritetty uhriutua ihan altright ohjeistuksen mukaisesti.
Siksipä monet meistä jotka vastustamme altrightinternationaalia olemme välttäneet koko keskustelua mestarin martyyriumista.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sinähän voit Veli-Matti tehdä vaikkapa tutkintapyynnön Ville Niinistön toimista, niin nähdään oliko twiitti rikos ja mikä sen osuus tapahtumiin on. Halla-ahon kohdistuneet toimenpiteet johtuivat pääosin itse tuomiosta ja puheista eikä itseen kohdistuneen päätöksen arvostelusta.

Kun saat täällä kovasti uskotusti sataprosenttisesti onnistuvan oikeuslaitoksen tuomitsemaan Niinistön, niin katellaan sitten niitä erottamisia.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

N.K:"Halla-ahon kohdistuneet toimenpiteet johtuivat pääosin itse tuomiosta ja puheista eikä itseen kohdistuneen päätöksen arvostelusta."

Niin, vaikea määritellä tuo "pääosin", kun ei tullut mitään tilastointia siitä tehtyä, mutta kyllä sitä Halla-ahon eroa vaadittiin hyvin voimakkaasti ja nimen omaan saamansa tuomion arvostelusta.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Googlettamalla löytyi kymmenittäin erisävyisin painotuksin olevia uutisointeja, koskien juurikin pääasiassa Halla-ahon tuomioistuinta arvostelevaa lausuntoa.

http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/heinaluo...

ja lisää löytyy valtavasti lähes kaikkien medioiden arkistoista...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho marisee ja pääsee uutisiin. Sitten hallatontut ja muut hompassit marisevat siitä että Hallan marina on päässyt uutisiin. Altright on keksinyt perpetum mobilen. Kun se valjastettaisiin johonkin hyvään niin olisihan siinä hyvä kone. Se vaan on valjastettu EUn hajoittamiseen yms suomettuneisuuteen ja muissa maissa vastaavaan, altright toimii samalla tavalla koko läntisessä maailmassa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Hyökkäyksen jatkuessa aamun helmiä täällä on perussuomalaisen blogi "Yhteiskuntarauha järkkymässä". Tankit kadulle ja poikkeustila päälle. Joku yritti kiivetä lentokentän aidan yli ja kaksi ihmistä talutettiin sisäministeriön aulasta. Olisipa meillä kansalliskaarti.. ;-)

Onhan ko henkilöiden poliittinen tausta varmistettu, jotta voidaan olla varmoja heidän olevan vihreitä ja nimenomaan juuri Niinistön kiihottamia? Itsestäänselvyys kun tämä tuntuu olevan eikä ihmisoikeusaktivisteissa muita olekaan?

Huom. Kommentti sisältää sarkasmia.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Hieno blogi sinimustastasta retoriikasta aiheen osalta:

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Pätkä blogista:
"Mutta mennäänpä taas tuohon sinimustaan retoriikkaan. Milloin viimeksi on istuva ministeri nimitellyt poliittisia vastustajiaan agitaattoreiksi, valheellisen tiedon levittäjiksi ja rähinöijiksi? Milloin viimeksi on kansan valitsema poliitikko puhunut poliittisten vastustajiensa lietsoman roskaväen toiminnasta? Milloin viimeksi on kansanedustaja puhunut huutavasta punakaartista?"

"Aivan oikein, kauas pitää mennä ajassa taaksepäin. Pitää mennä 1930-luvulle, jolloin avoimen fasistinen Lapuan liike kyyditsi, pahoinpiteli ja murhasi poliittisia vastustajiaan. Ainakin Jussi Niinistö on aiemmin ollut melkoisen ihastunut tähän hevosenleikiksi sanomaansa hupsutteluun."

Tässä siis kyseessä euroedustaja Halla-ahon, ministeri Jussi Niinistön ja kansanedustaja Simon Elon retoriikka mielenosoituksista ja tapahtuneesta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tässä videota vihreiden masinoimasta "tilaisuudesta", maltillista sakkia näkyy olevan juu. Ja näkyy jopa yksi poliisi mutta sekin taisi lähteä karkuun?
https://www.facebook.com/arre.kougappi/videos/1020...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Haluaisin muuten nähdä sen todisteen, että nimenomaan kaksi sisäministeriöstä talutettua sekä lentoasemalla aidan yli kiipeämistä yrittäneet ovat vihreitä. Täällä lausuttujen perusteella näin on. En ollenkaan epäile etteikö paikalla mielenosoituksissa ollut vihreitä ja vaikkapa vasemmistoa, mutta varmaan muitakin. Mielenosoituksien järjestäjiä he eivät olleet, vaikka niinkin toistuvasti väitetään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset