Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Väite niskuroinnista korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä vastaan

Erityisesti Perussuomalaiset ovat esittäneet jatkuvasti väittämän, että Afganistanin paluulennon tapauksessa on niskuroitu korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä vastaan ja verrattu tätä mm Halla-ahon tapaukseen. Perustuuko tämä näkemys faktoihin vai onko kyse valeuutisesta samoilta tahoilta, jotka syyttävät Ville Niinistöä ja Vihreitä valeuutisista?

MTV3:lla Helsingin poliisilaitoksen maastapoistamisasioista vastaava komisario Liisa Lintuluoto kertoo seuraavaa: "Käännytyspäätöksen toimeenpanokelpoisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että jos Maahanmuuttoviraston päätöksestä on jätetty valitus hallinto-oikeuteen, asia on käsitelty loppuun. Korkeimmalle hallinto-oikeudelle jätetty valituslupahakemus ei puolestaan enää estä maasta poistamista."

Täten maastapoistoa ei siis estä korkeimmalle hallinto-oikeudelle jätetty valituslupa eli mihin perustuu väite siitä, että palautettujen osalta niskuroitaisiin korkeimman oikeuden päätöksiä vastaan? Toistuvasti on väitetty lennolla olleiden käyneen kaikki valitusasteet läpi ja kyseessä olevan nimenomaan korkeimman hallinto-oikeuden päätösten kyseenalaistaminen. Maastapoisto voidaan siis kuitenkin jo tehdä ennen kuin valituslupahakemusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen ollaan edes käsitelty.

Tietävätkö perussuomalaiset jotain enemmän vai syyllistyvätkö he itse valeuutisiin ja arvailuun, josta itse vastustajiaan syyttävät? 

Haastan näin väittävät kertomaan faktoja väittämiensä tueksi. Onko palautettujen asiat käsitelty korkeimmassa hallinto-oikeudessa, ja jos on niin mistä löytyy päätökset? On hyvä myös huomata, että vain noin joka kymmenes saa edes valitusluvan korkeimpaan hallinto-oikeuteen ulkomaalaisasioissa.

Täällä Puheenvuoroissakin on julkisesti jopa syytetty Ville Niinistöä rikoksesta vedoten näihin väittämiin, joten olisi hyvä että näin tekevillä olisi todisteet kunnossa. Kehoitus osallistumisesta mielenosoitukseen ei ole rikos ja siellä olleiden henkilöiden mahdolliset lainvastaisuudet ovat heidän kontollaan. Henkilön syyttäminen julkisesti rikoksesta on mielestäni vakava asia ja näin tehdessään on syytä olla hallussa todisteet sekä osoittaa selkeästi, mitä lakia on rikottu ja miten. Mielestäni tämä on vähintään kohtuullista, kun asiasta metelevöivät itse korostavat nimenomaan Suomea oikeusvaltiona.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Väkivaltaan yllyttämisestä puheen ollen, tällainen persu hakee jatkokautta kaupunginvaltuutetuksi Kouvolassa:

https://twitter.com/eskelinen_antti/status/8490047...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eikös teillä ollut demareissa kans joku kavaltaja ihan just?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Demareissahan on vieraan vallan agenttejakin, stasilistat on sen vuoksi salattu. Maanpetoksellisuus elää vahvana demareissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #25

Tuo voi olla tottakin. Minä liityin siihen SDP:hen, johon isosetäni liittyi 1900-luvun aivan alussa. Se taisteli äänioikeuden, vapauden ja demokratian puolesta.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kannabiskasvattamot, ja viranomaisia ja lainvoimaisia päätöksiä sekä poliisia vastaan yllyttäminen on anarkiaan ja kapinaan yllyttämistä.

Voihan sitä näinkin yrittää puolustella, mutta totuus ei miksikään muutu!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Miten ihmeessä kannabiskasvattamot tähän liittyy?

Edelleenkään esim Niinistö ei ole poliisia vastaan yllyttänyt vaan ainoastaan kehoittanut osallistumaan mielenosoitukseen, joka on sallittua.

Edelleenkään Vihreät eikä Niinistö ole kapinaan tai anarkiaan yllyttäneet.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Persut on erityisryhmä. Heillä on oikeus puhua mitä tahansa paskaa ja takertua muiden puheissa pienimpiinkin virheisiin. Hyvän käytöksen pelisäännöt ja toisten kunnioittaminen ei kuulu heille. Siksi tällainen asiakeskustelu ei tule ikinä onnistumaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #4

Perussuomalaisissa on kuitenkin isänmaallisia ihmisiä, toisin kuin vihreissä ja demareissa, joiden jäsenistö koostuu hyvin pitkälle vieraan maan agenteista.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #26

Vieraan vallan agentteja ja ei isänmaallisia ihmisiä.. Tämä menee sen verran kohtuuttomaksi, että aloitan kohta moderoinnin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #27

Ihan vapaasti, jos et kestä avointa ja vapaata keskustelua olemassaolevista tosiasioista, niin toki voit aloittaa moderoinnin ja mielellään minusta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #30

Avoin keskustelu on ok, mikäli esität vaikkapa lähteitä ja todisteita väittämällesi: "toisin kuin vihreissä ja demareissa, joiden jäsenistö koostuu hyvin pitkälle vieraan maan agenteista."

Huom, et puhunut muutamista vaan kerroit että pitkälti.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #32

No jokainen voi miettiä miksi stasilistat ja rosenholz aineisto ovat salattuja.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kannabiksen kasvattamo oli eräällä Vihreällä ehdokkaalla. Siten, ja jos laillista esivaltaa vastaan yllytetään, niin eikös se jo kerro jotain? Tavalliselle ihmiselle kertoo, mutta punavihreiden lasien läpi katsoville ei!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Vihreillä, joiden mukaan sähkö tulee töpselistä ja rahat seinästä, ei ole mitään tajua siitä, että meidän valtiomme resurssit eivät riitä käsittelemään, kymmenien tuhansien turvapaikan hakijoiden asioita korkeinta hallinto-oikeutta myöten. Valtio on muutenkin ylivelkaantunut ja velat jäävät tulevien sukupolvien maksettaviksi.

Ville Niinistö on Perustuslakivaliokunnan jäsen ja on vähintäänkin erikoista että hän kehottaa mielenosoituksiin oikeuden päätöksiä vastaan. Sehän kertoo suoraan ettei kyseinen Niinistö pidä oikeuden päätöksiä minään. Tällainen henkilö tulisi poistaa välittömästi Perustuslakivaliokunnan jäsenistöstä ja hänen toimensa pitäisi tutkia erittäin tarkkaan.

Ville Niinistö on useasti julkisuudessa kehunut suomea oikeusvaltioksi ja on hyvin erikoista että Perustuslakivaliokunnan jäsen joka pitää valtiotamme oikeusvaltiona, kehottaakin kapinoimaan oikeusvaltiona pitämänsä maan oikeudenpäätöksiä vastaan. Kyseessä on paradoksi, jota ei voi korjata millään muulla, kuin Niinistön välittömällä erottamisella Perustuslakivaliokunnasta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jatkan vielä hiukan vastaamalla omaan kommenttiini. Kaikki syksyllä 2015 tulleet turvapaikan hakijat ovat tulleet Schengenin ja Dublinin sopimusten vastaisesti ja meidän ei edes tulisi käsitellä näiden tulijoiden turvapaikkahakemuksia, vaan palauttaa ensimmäiseen turvalliseen maahan jonka kautta meille tulivat.

Eli meillä ei ole mitään velvollisuutta edes käyttää valtion resursseja turvapaikkahakemusten käsittelyyn, ei hallinto-oikeuden eikä varsinkaan korkeimman hallinto-oikeuden resursseja.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Nyt onkin todellinen asiantuntija äänessä :D Milloin Venäjä on allekirjoittanut nuo sopimukset?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #7

"Nyt onkin todellinen asiantuntija äänessä :D Milloin Venäjä on allekirjoittanut nuo sopimukset?"

Ja vastaamassa vielä todellisempi asiantuntija: DD Tulivatko nuo 35 000 turvapaikan hakijaa venäjän kautta?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #11

Osa tuli. Pyydätkö nyt anteeksi valehteluasi?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #12

Ja mikä olikaan se valhe josta anteeksipyynnön haluat? Minulle kun jäi sellainen kutina, että sinähän tässä valehtelet ja vääristelet asioita.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #14

"Kaikki syksyllä 2015 tulleet turvapaikan hakijat ovat tulleet Schengenin ja Dublinin sopimusten vastaisesti..."

Mutta toki tiedän, että reilut pelisäännöt koskevat vain muita, ei "kriittisiä". "Kriittiset" on aina oikeassa vaikka olisivat väärässä. Siksi toiveeni anteeksipyynnöstä olikin sarkasmia.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #15

Väitätkö että venäjältä tulleet turvapaikan hakijat tulivat syksyllä 2015? Joten olisikohan nyt anteeksipyynnön paikka ihan sinulla itselläsi, kun kerran vääriä tietoja jakelet?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #22

Osa tuli, kuten jo mainitsin. Itse siis uskot siihen valheeseen, ettei tullut? Suomeen tulee joka vuosi turvapaikanhakijoiden Venäjältä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #34

Höpö höpö, venäjältä tulleet turvapaikan hakijat eivät tulleet 2015 syksyllä. Joten kun vaadit minulta anteeksipyyntöä, muka antamieni väärien tietojen takia, niin tokihan voit itse pyytää anteeksi, omia antamiasi vääriä tietoja. Vai eikö kantti kestä tehdä sitä, mitä vaadit muilta?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

"Kehottaa kapinoimaan", siis kehotti osallistumaan mielenosoitukseen, joka on laillista. Mikä on mielestäsi oikein on kapina?

PS:n Elo kirjoitti punaviherkaartista, joka on viittaus punakaartiin Suomen historiassa. Punakaarti on Suomen sisällissodan termi aseistautuneille puolisotilaallisille joukoille. Tämä käytetty retoriikka on jo naurettavaa suhteessa asiaan ja tapahtumiin.

Olet kuitenkin näemmä lieventänyt kantaasi eilisestä ja et syytä Niinistöä rikoksesta ja korkeimman oikeuden päätöksistä kirjoitus on vaihtunut pelkkään oikeuden päätöksiin..

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jospa jätettäisiin eilinen pois ja juteltaisiin nyt tästä sinun aloittamastasi blogikirjoituksesta? Kysyn vain yhden kysymyksen ja pyydän siihen asianmukaista vastausta. Miksi meidän tulisi käsitellä turvapaikan hakijoiden turvapaikkahakemukset, kun he kerran ovat täällä Schengenin ja Dublinin sopimusten vastaisesti ja meillä olisi oikeus palauttaa heidät ilman oikeuskäsittelyäkin siihen ensimmäiseen turvalliseen maahan, johon euroopassa tulivat?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #13

Nimenomaan voidaan jutella blogikirjoituksesta, joka ei käsittele kysymystäsi lainkaan.

Voidaan varmaan aloittaa ehdottamasi rumba, jossa siirretään pakolaisia ympäri EU:ta. Osa varmaan sieltä palautuu taas samasta syystä tänne. Kannattaako se vai syntyykö kalliimpi soppa, niin en tiedä enkä ala selvittämään. Jos asia olisi yksinkertainen, niin varmaan hallitus olisi sen ratkaissut varsinkin PS:n ollessa osa sitä.

PS. Otaniemen Teknillisessä korkeakoulussa sähkö- ja tietoliikennetekniikkaa opiskelleena luulen tietäväni mistä sähkö tulee.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #17

Hallitus ei pysty ratkaisemaan mitään, koska se vain tottelee maamme ulkopuolelta tulleita määräyksiä. Siksi sitovat kansanäänestykset tulisi saattaa mahdollisimman nopeasti voimaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #13

Puhut vasten parempaa tietoa, tai sitten muistisi on valikoiva. Olen sinua aiemmin valistanut, että palautuksen aikaraja on 6 kuukautta, jonka jälkeen turvapaikkahakemuksen käsittelyn vastuu on yksinomaan hakemuksen vastaanottaneella maalla.

Tarkkaan ottaen ei ole oikeutta palauttaa, vaan oikeus pyytää kyseistä maata vastaanottamaan. Ei nyt kuitenkaan tartuta siihen, koska jopa minä myönnän sen olevan semantiikkaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #18

Tarkkaan ottaen meillä olisi ollut mahdollisuus toimia Schengenin ja Dublinin sopimusten mukaisesti, sulkemalla rajamme ruotsista tulleilta turvapaikanhakijoilta. Nyt tämä lasku näistä tulee meille, valtiolle joka on jo ihan tarpeeksi ylivelkaantunut.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #21

Vastaanpa taas itselleni ja otan esille toisen paradoksin tästä turvapaikkaruljanssista. Muutama vuosi sitten kun venäjänuhka oli kovimmillaan, kiinteistövälittäjä Jethro ja laulaja Tauski sanoivat että venäjän hyökätessä, he lähtevät ulkomaille, molemmilla on asunto espanjassa. Lausunnon johdosta meidän puolustusvoimamme ilmoittivat, ettei maanpuolustus ole vapaaehtoista, vaan kansalaisvelvollisuus ja he hakevat vaikka ulkomailta Jethron ja Tauskin sotimaan suomeen tarvittaessa.

Samaan aikaan otamme maahamme sotaa pakoon lähteneitä nuoria parhaassa iässä olevia miehiä. Miksi heillä ei ole valtiomme mukaan samaa velvollisuutta sotia oman maansa sotia, kuten meillä suomalaisilla miehillä?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #28

Tämä on ihan mielenkiintoinen asia, mutta kovin kaukana blogini aiheesta. Tällainen eroavaisuus kulttuurissa ja toimintavoissa sekä sitten pohdinta siitä, kuinka sekava sisällissota terroreineen vs vieraan maan hyökkäys suhtautuvat toisiinsa. Ansainnee toisen keskustelun jossain. En ala viemään tätä koko laajan pakolaiskysymyksen pohdintaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #31

Kun asiat menevät liian vaikeiksi ja huomaat että tosiasiat ovatkin sinua vastaan, niin haluat vaientaa keskustelun ja siirtää sen johonkin muualle.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #38

Jos vilkaisee itse blogia ja pohdit siinä esitettyjä kysymyksiä, niin yleispohdinta miesten lähdöstä sodasta pakoon on aika kaukana.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Maailmassa on kahden kategorian asioita. A) asiat joihin voi vaikuttaa ja B) asiat joihin ei voi vaikuttaa. En näe suurta arvoa spekuloida niillä, jotka siirtyivät kategoriasta A kategoriaan B jo vuosi sitten, eli miten olisi voitu toimia. Kommenttini johtui siis siitä, että kirjoitit presensissä, eli esitit paikkaansapitämättömän väitteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ensi viikolla ei enää Villeäkään kiinnosta vaikka olisi lapsiperheitä palautuksessa viikottain.

Niin ne vaalit sekoittavat lähes tervejärkisenkin poliitikon pään, ja välillä blogistitkin juuttuvat yhteen tarinaan. :)

Hannu Töyri

Poliisiauton lähdön estäminen, yritys pysäyttää lentoliikenne poliittisten syiden vuoksi on kyllä poliittista väkivaltaa, johon yhteiskunnan pitäisi reagoida.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Yhteiskunta on tietääkseni reagoinut näitä tehneiden henkilöiden toimintaa tutkimalla niitä ja niin katsoessaan syyttävät. Pelkästään mieltään osoittaneet tai siihen kehottaneet eivät ole syyllistyneet rikokseen.

Nyt aidalla kiipeäminen onkin jo pyrkimys pysäyttää lentoliikenne?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei vaadi salaliittoteoriaa arvata, että kiipeilijä aikoi asettua estämään lentokoneen lähdön. Ehkä tuossa tavoiteltiin hienoa lehtikuvaa tyyliin taivaallisen rauhan aukion tankkikolonnan pysäyttänyt yksinäinen opiskelija. Todennäköisemmin kuitenkin hydrauliikkaletkujen irtirepimistä ja koneeseen kiinnittäytymistä, mutta romantikkona tuli ensin mieleen tuo Daavid vs Goljat -klassikkoasetelma.

Mihinkään rikolliseen en kuitenkaan ole nähnyt Niinistön yllyttäneen, joten vastatkoon kiipeilijät tempauksestaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #41

Perskules Max,
siehän ryhdyit spekuloimaan.. ;-) nimim. Montako kertaa olen saanut pataan siitä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mieltä saa ja pitää osoittaa tottakai, jos siltä tuntuu, ja yleensä sellaiset ihmiset menevät mielenosoituksiin, joilla ei ole muuta mahdollisuutta asioihin vaikuttaa. Joskus tulee ylilyöntejä, mutta aika pieniä kuitenkin.

Ylen jälkiviisaissa tänään hyvin sanottiin, että silloin kun poliitikko alkaa netissä agiteeraamaan mielenosoituksia ja kahuistuu asioista, niin paras kysymys hänelle on silloin, että missähän olitkaan duunissa, kun et oikein vaikuttamaan asioihin pysty. :)

Tottakai tämä oli vaalikampanjaa, sen nyt kaikki tietävät, muutama päivä ennen vaaleja ja asia, mikä on tapahtunut jo monta kertaa aikaisemmin, ja varmasti on ihan perheitäkin palautettu.

Vaalit on mukavaa aikaa, kun poliitikot riehaantuu edes joskus, nyt on Vihreiden aika, ja kaikki keinot käytetetään.

Ei mulla ole mitään tuollaisi tempauksia vastaan, se on sitten eri asia onko tempaus onnistunut, se nähdään sunnuntaina sitten.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Katsoin saman Yleltä, mutta olen eri mieltä. Puolueiden ja niiden johdon on hyvä olla ihmisten kanssa siellä missä arvoja puolustetaan.

En oikein pidä ajatusta siitä, että poliitikot vain juttelisivat keskenään eduskunnassa kovin hyvänä. Poliitikot ovat kautta aikain olleet mukana myös kansanliikkeissä ja mielenosoituksissa. Enemmistöhallituksen päätöksistä voi haastaa eduskunnassa sen useimmiten vaikuttamatta mihinkään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No siellä ne isot asiat kuitenkin ratkaistaan, kuten maahanmuuttopolitiikan linjat. Mielenosoituksien vaikutus taas on käytännöllisesti katsoen mitätön.

Huutamalla ei asiat etene, lakot ovat sitten eri asia.

Kyllä poliitikot voivat olla kansan keskuudessa ja kuunnella ja höpöttää, mutta viimeistään hallitusneuvotteluissa alkaa sitten se lehmänkauppa.

Jos joku oikeasti kuvittelee, että Suomen pakolaispolitiikka ja suhtautuminen palautuksiin muuttuu johonkin seuraavankaan hallituksen aikana, niin taitaa tulla isohko pettymys. Tästä olisi hyvä pistää vaikka veto pystyyn. Pitää huomioida, että seuraavassakin halituksessa on kaksi isoa puoluetta, kaksi kolmesta: demarit, kokoomus ja keskusta, ja mikään niistä ei halua helpotuksia maahanmuuttolinjauksiin, eli se siitä sitten.

Puheet on puheita ja hallitustyö sitten ihan eri juttu.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itselleni heräsi kysymys, eikö poliisilaitoksella ole ainoatakaan tiedotuksen ammattilaista, ei ollut näet ensimmäistä kertaa kun poliisilaitos epäonnistuu tiedottamisesta. Huhujen katkaisussa paras lääke on hyvässä tiedottamisessa. Muuten, aivan turhaa melua ja suurta numeroa on tehty kourallisesta mielenosoittajia.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Poliisia sitoo myös tietyn vaitiolosäännöt, he eivät pysty aina kommentoimaan kaikkea niin hyvin kuin olisi tarpeen.
Some ongelmia, nääs.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset