Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Onneksi olkoon Perussuomalaiset ja Toimi Kankaanniemi!

Onneksi olkoon Toimi Kankaanniemi sekä Perussuomalaiset,
saitte runnottua hallintarekisterilain läpi! Kieltämättä itseäni tappio kirvelee, mutta kyllä sen kestää.

En itse olisi uskonut näkeväni päivää, jolloin Perussuomalaiset ajaa voimakkaimmin läpi lakia, jota mm poliisi, syyttäjä, harmaan talouden valvonta, verottaja jne vastustavat ja osakesäästäjät kritisoivat, mutta EK ja Finanssialan keskusliitto varauksetta kannattavat. Pitkälle on hallitustaipaleella tultu siitä, mitä itse kuvittelin Perussuomalaisten ajavan.

Katsellaan sitten kuinka ponnet etenevät, itse en taida pidättää hengitystäni varsinaisia lakeja odottaessani. Sen verran olen aikaa pohdintaan kuitenkin kuluttanut, että tulen seuraamaan asiaa ja omalta osaltani vähäisesti vaikuttamaan siihen, että tässä asiassa poliittinen muisti ei ole niin lyhyt kuin yleensä.

Jos homma menee niin sanotusti reisille, niin sinuna Toimi olisin aika varovainen. Soini, Terho ja kumppanit tästä tuskin vastuuta kantavat ja Halla-ahon siipikin on ollut hiljaa - joten ei liene epäselvää kuka kantaa vastuun päätöksestä. Onnea valitsemallasi tiellä!

Hatunnosto kolmelle poliisikansanedustjalle, mielestäni ajoitte puolueen kuvittelemaani ideologiaa ja tavoitteita ryhdikkäästi - enemmistöstä ei voi sanoa samaa.

Seuraavaksi odotamme kuinka paikkolait etenevät ja kuinka ehdotettu 50%:n ennakonpidätys toimii, omat epäilykset nostin esiin mm toisessa blogissani tänään. Toistaiseksi kukaan ei ole osoittanut, että malli toimisi käytännössä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Hyvin tiivistetty ! Olen prikulleen samaa mieltä kanssasi.

En viitsi hankkia bannia tänne uuteen Suomeen niin jätän kirjoittamatta ne alatyyliset kommentit Toimista ym. kumppaneista mitkä kirjoitin tunti sitten tuonne muualle - omalla nimellä luonnollisesti!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Näinhän se on, että mielessä olisi monasti räyhäkkäämpää tekstiä kuin foorumeille voi kirjoittaa. Jotenkin tähän näytelmään tai farssiin tiivistyy se, mihin Suomessa mennään päästessä valtaan. En ole kannattaja, mutta kuvittelin silti PS:n tuovan jotain muutosta poliittiseen kenttään. Vanha sanonta vallan turmelevuudesta pätee silti edelleen - myös Perussuomalaisten osalta. Puolueen johtohahmojen pysytteleminen selkärangattomasti sivussa asiasta ja täysin julistetun ideologian vastaien toiminta tuskin jää piiloon kanattajiltakaan. Samaa vanhaa väitteistä huolimatta - teot ratkaisevat, eivät sanat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

En ole kannattaja, mutta kuvittelin silti PS:n tuovan jotain muutosta poliittiseen kenttään.

Näinhän se on, PS:sta ovat eniten huolissaan ne, jotka eivät ole koskaan sitä äänestäneet eivätkä tule koskaan äänestämään.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #4

Hyvä jos kannattajien ei tarvise olla huolissaan. Kerroppa kuitenkin sivistyksen vuoksi meille tietämättömille, miten tämä osuu puolueen ideologiaan? Onko se ihan ok?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #5

En ole PS:n, enkä minkään muunkaan puolueen ideologi. Kerropa oma näkemyksesi asiasta.

Niko: "Kieltämättä itseäni tappio kirvelee, mutta kyllä sen kestää."
Paljonko menetit tuossa kaupassa?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #6

Menetin vain henkisesti, rahallisesti en senttiäkään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ponsi on sama, kun annettu tyhjä lupaus, se ei tule johtamaan mihinkään tämän hallituksen aikana ja tämän kyllä Kankaanniemi varsin hyvin tietää.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kiitos Niko kannustavista sanoista!

Tulin ryhmän puheenjohtajaksi 4.5.2017. Silloin lakia vastusti moni ryhmäni jäsen. Tein kaksi viikkoa töitä ja tulos on nähtävissä. Vain kolme vastusti. Tosiasiat avautuivat ja lausumat ovat poikkeuksellisen vahvoja.

Keskustassa kaikki olivat lain kannalla. Ja myös Kokoomuksessa.

Kannan vastuun. Ei epäilystäkään.

Oppositio ei esittänyt mitään vaihtoehtoa. Sille riitti pelkkä vastustus. Näinhän se menee.

Tärkeintä on se, että Suomeen ei tule hallintarekisteriä. Tärkeää on myös se, että valtioiden välinen tietojen vaihto laajenee nopeasti. Rikoĺlisilla on tämän jälkeen yhä vähemmän mahdollisuuksia toimia.

Elämä jatkuu. Kiitos kaikille aktiivisuudesta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Eikö sinua ollenkaan häiritse, ettei kukaan ole pystynyt kuvaamaan 50%:n mallinnetaan toimimista käytännössä?

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

"Keskustassa kaikki olivat lain kannalla. Ja myös kokoomuksessa."
OMG

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

" Silloin lakia vastusti moni ryhmäni jäsen. Tein kaksi viikkoa töitä ja tulos on nähtävissä. Vain kolme vastusti."

Toinen Pietarin kirje:

"15. He ovat hyljänneet suoran tien, ovat eksyneet ja seuranneet Bileamin, Beorin pojan, tietä, hänen, joka rakasti vääryyden palkkaa"

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Yhteiskunnan epä-älyllisyydestä kertoo se, että kukaan ei ole lähtenyt piirtämään kaaviota siitä kuinka epäselvät kohdat tuossa uudessa laissa toimivat. Niihin saataisiin näkyviin mahdollisuudet väärinpeluuseen jos niitä on.

Suomestakin löytyy visuaalisen sopimustekniikan kehittäjiä ja tuhansia IT-ammattilaisia (itseni lisäksi), joille tämän lain analysointi ja visualisointi ei ole mikään ongelma.

Tässä muutama vuosi sitten Persujen Oskari Juurikkala esitti kaaviot Kreikka-vakuuksien mahdollisista skenaarioista. Se oli hyvää työtä ja kiitinkin häntä ja Soinia siitä. Valitettavasti Oskari on nyt paavilla töissä.

Yksin en viitsi lähteä tätä lakia penkomaan, vaikka olen piirtänyt satoja muita malleja Suomen yhteiskunnan tervehtymiseksi. Systeemiajattelu olisi mainio työkalu lainsäätäjille saada aikaan sellaisia lakeja, että oman puolueen kannattajat eivät katoa periferiaan, vaan sopu löytyisi muidenkin kanssa.

Tämä yli vuoden kestänyt lakijupakka kertoo omaa kieltään kaikkien puolueitten asianomaisten henkisestä tasosta. Epäilys jää: onko tämä tarkoituksellista harhauttamista vai pelkästään kosmeettista riitelyä?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että kaikessa toiminnassa (myös lainsäädäntätyössä) tarvittaisiin systeemiajattelua. (En pidä sanasta mutta järjestelmäajattelukaan ei oikein istu.) Suurin osa kansanedustajista ei kykene siihen vaan pelkkään yksityiskohtien käsittelyyn. Sama pätee varmaan ministereihinkin. Sen takia useimpien kannattaisi jättää vastaamatta toimittajien kysymyksiin ja vastata vasta huomenna. Julkisuudessa on helpompaa olla hidas kuin yrittää korjata lausuntoaan.

Siispä puolueilla pitäisi olla systeemiajatteluun kykeneviä ammattilaisia käytössään. Silloin vain taas lähestytään teknokratiaa. On aikamoinen nuorallatanssi, mikä paino annetaan erilaisille ammattilaisille ja mikä paino suurten joukkojen tahdolle.

Ainakin kaksi virheellistä ajattelua näen tässä hallintarekisteritapauksessa. Meidän pitää toteuttaa se, koska kaikki muutkin ovat toteuttaneet vastaavaa (ja EU vaatii). Me emme voi toteuttaa sitä, koska emme tiedä varmasti, miten tilanne muuttuu nykyisestä.

Valitettavasti minulla ei ole sellaisia varoja, joita voisin piilottaa hallintarekistereihin, joten en osaa sanoa, miten toimisin itse. Periaatteessa haluan hallita itse itseäni ja omistuksiani. Toisaalta peruskateuden tuntien, jos minulla olisi paljon omistuksia, haluaisin kyllä pitää ne piilossa ainakin julkisuudelta. Hyvät tulot ja varallisuushan on Suomessa sallittua vain viihdetaiteilijoille (urheilijat mukaanlukien). Suuryritystä sen sijaan pitäisi johtaa 5000 euron kuukausitulolla. Omistaja ei saisi ottaa senkään vertaa. Verottajaa en pidä niin ollenkaan yhtä pahana kuin mediaa muuten kuin siltä osin, että siinäkin hallinnossa on todennäköisesti vuotajia.

Ihmiset ovat kummallisia. Aikanaan sairauskuluvähennyksestä pyrittiin pitämään kynsin hampain kiinni vetoamalla siihen, kuinka suuren loven sairauskulut tekevät pienituloisen tuloihin. Vaikka todellisuudessa marginaaliveron ansiosta vähennys oli edullinen nimenomaan suurituloisille. Verotukselta piiloutujien toiminnassa hallintarekisterillä on mitätön merkitys. Se, joka haluaa piilottaa omaisuuttaan verotukselta, pystyy tekemään sen. Eilen, tänään ja huomenna.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Itseäni tökkii tässä pahasti se, ettei edes kovin kummoista teknistä tarkastelua olisi tarvittu siihen, että muutaman kokeilutapauksen kautta olisi huomattu toimiiko ratkaisu vai ei. Esim verohallinnosta ja harmaan talouden tutkinnasta olisi osaamista löytynyt.

Minua kummastuttaa, että aiemmin lausuntoja antaneet veroviranomaiset ja harmaan talouden tutkijat eivät ole nyt kommentoineet mitään - ei puolesta eikä vastaan. Minusta heidän olisi pitänyt kuitata asia. Väkisinkin käy mieleen, että VM::sta on käsketty pitää suu supussa. Varsinaisen lausuntokierroksenkin aikaan oli kohua, kun joku verohallinnon lausunto oli jätetty julkaisematta. Hämmentävää, haluaisin että asian parhaiten tuntevat asiantuntijat astuisivat esiin asioiden pyöriessä epämääräisinä sekä mediassa että eduskunnassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Viranomaisten kuuluukin vain kertoa mitä poliittisista päätöksistä seuraa. Heidän nimenomaan ei tule pyrkiä vaikuttaman päätöksentekoon, eikä edes arvottaa ratkaisujen hyvyyttä tai huonoutta. Lausuntojen pitäisi olla sävyltään neutraaleja ja kertoa vain vaikutuksista. Niinpä oma-aloitteinen osallistuminen poliittiseen keskusteluun on vähintäänkin kyseenalaista, ellei suorastaan tuomittavaa.

Vaikkapa verottajalla ei ole (lue ei saa olla) mitään omaa intressiä. Verottajan tulee vain toimeenpanna se mistä on päätetty, keräämällä verovelvolliselta veronsaajalle se, mikä veronsaajalle kuuluu. Sitten meidät hukka perii, jos verottaja rupeaa määrittelemään politiikan tavoitteita tai maksimoimaan verotuottoa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #23

Ymmärrän mitä haet tällä, mutta tästä casesta teki poikkeuksellisen se, että hyväksyntä perustui vahvasti noihin hemmetin popsiin, joita ei olla validoitu asiantuntijoilla.

Hitusen tosin tekee mieli todeta, että hyvin se alivaltiosihteerin artikkeli kelpasi. ;-)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24

Eikö siinä nimenomaan ollut tulkintaa sisällöstä ja seurauksista? En muista alivaltiosihteerin ottaneen kantaa lain hyvyyteen tai huonouteen.

Edit: Kävinpä vilkaisemassa uudestaan ja kyllähän otsikko ja tekstin alku on muotoiltu siten, että sen voi tulkita kannatuspuheeksi. Koska alivaltiosihteeri kirjoitti arvopaperisäilytyksen turvaamisesta Suomessa, saa toki vaikutuksen että kyseessä olisi tavoiteltava asia. Tuonhan olisi voinut ilmaista neutraalistikin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #26

Mä en halua sitä, että esim viranomaiset olisivat jatkuvasti julkisuudesssa meuhkaamassa, mutta mielestäni viranomaisten olisi ollut hyvä ottaa kantaa siihen, onko 50%:n ennakonpidätyksen malli toteutettavissa kuten poliitikkojen taholta väitetään.

Jos ajattelimme vaikka sotesta siten, että toimeenpaneva taho ei saisi tässä vaiheessa julkisesti kertoa asioista ja osallistua, niin käytäisiin vieläkin epämääräisempää keskustelua kuin nyt lain vaikutuksista.

Molemmat lait ovat niin hankalasti hahmotettavissa, että ilman asian kanssa oikeasti työskentelevien näkökulmia ajaudutaan väärille urille.

Jore Puusa

Entisen kristillisen ajatusmalli näkyy tässä. Kankaanniemi lähettelee seksiehdotuksia, käryää niistä ja tukee ultrakapitalismia loikkarina ja uhkailee rangaistuksella paremman moraalin omaavia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kommentoiko tässä sama Jore Puusa, joka omassa blogissaan aina muistuttaa ettei häntä henkilönä saa kommentoida, vaan tulee pitäytyä asiassa? Ei sillä, etteikö Kankaanniemi ansaitsisi tulla kritisoiduksi toimistaan. Kunhan naurattaa räikeä kasinaismoralismi.

Jore Puusa

Juuri sama. Kommenttini ei ole rasistinen vihakommentti - jotka poistan kun niihin liitetään nimeni blogissani. Ao henkilö kärysi seksiehdotuksista ja loikkasi puolueesta toisen. fakta..So???

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

Niinkö? Sittenhän olen ymmärtänyt ihan väärin. Luulin tuon tarkoittavan, ettei henkilöäsi tule kommentoida: "...älä kirjoita minusta nimeltä. Jos teet sen - poistan kommentin, oli se positiivinen tai negatiivinen, kirjoita asiasta". Kiitos lisäselvennyksestä rasistisen vihakommentin osalta, sitä en tosiaan osannut tuohon itse lukea. Mietityttämään jäi nyt vain, mitä pidät positiivisena rasistisena vihakommenttina?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #18

Herkkää on, kun Puusa kieltää omaa nimeä käyttämästä ja sitten bannailee porukkaa, kun ei kestä keskustelua.

Eipä se tietysti koske sinua, ja kommentoit ihan jotain muuta kuin aihetta taas kerran.

Milenkiintoinen ajattelumalli, ja eipä tuohon oikein mitään voi sanoa, kuin että kommentoitisi kertoo enemmän kommentoijasta kuin itse asiasta.

Onnea ja menestystä. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Teit Niko miehen työn lakia vastustaessasi. Hatunnosto sille!

Ei täällä joka päivä näe kansanedustajan kertovan blogistin vaikuttaneen päätöksentekoonsa. Ja vaikka kommentti olisikin ollut sarkasmiksi tarkoitettu, se kertoo silti vahvasta muistijäljestä ja huomatuksi tulemisesta.

Sitä yhtä harmittavaa asiavirhettä lukuun ottamatta, esitit asian sekä perusteellisesti että perustellusti. Uskon että vakuutit monta aidalla istujaa tai aiemmin välinpitämätöntä. Oikeastaan harmittaa puolestasi, että päätös meni näin päin, vaikka kanssasi eri mieltä olenkin. Älä anna tappion lannistaa, ihmehän se olisi jos blogistanista saataisiin hallituksen päät käännettyä. Työsi vaikuttaa seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Olipa hämmentävää katsoa a-talkin keskustelua laista vielä kerran. Turunen oli ainoa, joka faktojen suhteen oli ab kartalla. Kurvinen, Marin eikä Haavisto oikein vieläkään sisäistä asiaa. Tämä Kurvinen on kyllä varsinainen hahmo ja lähes poliitikon karikatyyri.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset