Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Uuden PS-johdon tie parissa päivässä diivoista marttyyreiksi

  • Kuva Wikipedia, teksti lisätty.
    Kuva Wikipedia, teksti lisätty.

Halla-aholaiset taisivat tehdä vähintään 2000-luvun pahimman virhearvioinnin ja strategisen kämmäyksen vallankumouksessaan. Nämä diivat kuvittelivat voittonsa myötä Sipilän ja Orpon tarvitsevan heitä niin paljon, että kuvittelivat voivansa asettaa ehtoja ja muuttaa hallituksen työtapaa merkittävästi mieleisekseen. Koko Halla-ahon ajatus olla osana jatkuvasti päätöksiä tekevää puheenjohtajien trioa oli mahdoton jatkuvan ja järkevän hallitustyön osalta.

Ei hallituspuolueen puheenjohtaja voi johtaa Suomen muutosta olemalla etätyössä Brysselissä ja käyttämällä stuntteja lähes päivittäisissä neuvotteluissa hallituksen linjauksissa. Olisivatko ne Huhtasaari ja Hakkarainen soitelleet palaveritauolla Halla-aholle, että mitäs tehdään? Vai luovuttanut päätäntävallan ja linjaukset heille? Välillä Halla-aho olisi sitten kirjoitellut blogeja ja videotervehdyksiä. Ei olisi toiminut ja ihmettelen toimiiko se edes oppositioasemassa.

Näköjään diivatkin voidaan vaihtaa, kun tarpeeksi temppuilevat ja osoittautuvat liian hankaliksi yhteistyön kannalta. Nyt on sitten aika uhriutua marttyyreiksi siivet havisten. Juudasjuttuja tulee riittämään, mutta kyllä halla-aholaisille politiikan amatööreille tuli vielä huolella pataan Soinilta. Luulivat lyöneensä vanhan mestarin kanveesiin, mutta sieltä se nousi luvunlaskun aikana vielä ylös ja otti lopulta viimeisessä erässä tyrmäysvoiton. Nyt sitten ihmetellään, mikä meni vikaan ja syytellään tuomareita.

Itse olisi mielelläni nähnyt vähintään hallitusohjelman menevän uusiksi ja tämä käänne on selkeä pettymys. Silti soinilaisten taktista peliä on pakko ihastella, vaikka se ei välttämättä eettisesti tyylikästä olekaan.

Liikkeen nimi Uusi vaihtoehto on kyllä koominen. Kun logoa ei vielä ole, niin viereen voisi laittaa Soinin kasvokuvan ja tekstin Uusi vaihtoehto. ;-)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ihmettelen myös suuresti, miten olisi voinut toimia kuvio hallituskauden loppukuukausina. Samalla kun uusi johto kampanjoisi EU:sta eroamisen suuntaan, niin sen olisi pitänyt tehdä EU-myönteisiä päätöksiä hallituksessa - johan siinä kuvittelisi omankin selkärangan nitisevän.

Todennäköisesti ajateltiin erota lähellä vaaleja, joka olisi sekin tuhonnut hallituksen tärkeät loppumetrit uudistusten osalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset