Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Onko Tuusulan uusi apulaispormestari Salonen valekehitysjohtaja?

Oletko valekehitysjohtaja kunnanhallituksen varapj Jussi Salonen? Vastikään kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi valittu TuPun Jussi Salonen tituleeraa itseään useissa artikkeleissa kehitysjohtajaksi. Myös vaalimainonnassaan sekä vaalikoneissa hänen ammattinsa on kehitysjohtaja. Itseäni alkoi kiinnostamaan minkä yrityksen kehitysjohtaja hän sitten on, kun aikaa näyttäisi riittävän todella paljon yhdistystoimintaan ja kunnallispolitiikkaan.

Erilaisilla verkkohauilla löytyy ainoastaan pieniä osakeyhtiöitä, joissa Jussi Salonen vaikuttaisi olevan ainoa työntekijä ja omistaja. Eniten esille tulee Kehitys Oy Uusimaa, jonka päätoimiala on liikkeenjohdon konsultointi. Mitään webbisivuja yrityksillä ei ole ja kaikissa yhteystietona on hänen saunalahden sähköpostiosoitteensa sekä kännykkänumeronsa. En myöskään löydä ko yritysten tekemiä töitä tai konsultointia mistään verkosta.

Tämä vaikuttaa minun silmiini vahvasti siltä, että hän on harhauttanut äänestäjiä vuosikausia väittämällä olevansa kehitysjohtaja ollen oikeasti kuitenkin sekalainen yksityisyrittäjä ja kenties konsultoinut jotain tahoja. Toki yhden hengen yrityksessä voi itseään tituleerata periaatteessa miksi tahansa, mutta kyllä kehitysjohtaja luo mielikuvan jostain aivan muusta. Tällä hän lienee pyrkinyt luomaan itselleen kredibiliteettiä ja arvostusta.

Katsoin sidonnaisuusilmoitukset liittyen pormestarinvaaliin ja siellä kerrotaan seuraavaa:

"Jussi Salonen omistaa Kehitys Oy Uusimaan, jolla on vähäistä elinkeinotoimintaa yhdyskuntasuunnittelun ja -kehittämisen, logistiikan ja digitalisaation alalla. Salonen on tämän yhtiön hallituksen jäsen. Salonen on hallituksen jäsen muutamassa vanhassa, elinkeinotoimintaa harjoittamattomassa osakeyhtiössä. Salonen ei omista kiinteistöjä eikä asunto-osakkeita. Jussi Salonen on Tuusula-Seura ry:n johtokunnan jäsen."

Ennen vaaleja vaalikoneissa ja lehtiartikkeleissa hän on kehitysjohtaja ja totuus on sitten tämä.

Mielestäni tämän merkitys korostuu nyt entisestään, kun hänestä tehtin kunnanhallituksen varapuheenjohtaja, jolle aletaan nyt pormestarimallin yhteydessä tehdyn päätöksen myötä maksamaan palkkaa 2750 euroa kuukaudessa. Jussi Salonen oli itse esittämässä tätä ja jo tuolloin oli selvää, että pormestarimallin myötä kolmen suurimman puolueen johtohahmot pääsevät nauttimaan jatkossa palkkaa kunnalta.

Mitä enemmän Tuusulan kunnallispolitiikkaa ihmettee, sitä enemmän se alkaa vaikuttaa pienen piirin suhmuroinnilta. Kokoomuksen touhuja ja kaavoitustahan Ylen MOT tutki aiemmin.

Minusta vaikuttaa, että Jussi Salosen päätoimiala on Tuusulan kunnallispolitiikka ja nyt hän sitten saa siitä myös palkkaa. Tällainen toiminta ei mielestäni ole eettisesti ja moralisesti kestävällä pohjalla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Oletko vakavissasi sitä mieltä, että kehitysjohtaja-titteli antaa "kredibiliteettiä ja arvostusta"? Luulin tuota titteliä käytettävän lähinnä sivuun sysätyistä johtajista, joille ei ole annettu potkuja, mutta ei toimintovastuutakaan. Käytännössä siis eläkettä odottelevia jäähdyttelijöitä tai päätoimenaan uutta työtä hakevia. Eli kultaista kädenpuristusta palkan muodossa nostavia entisiä lupauksia. Ei epäonnistumisesta pidä ketään tietenkään leimata, mutta ei se nyt arvostusta lisääkään. Toki tuokaan ei näyttäisi osuvan mainitsemaasi henkilöön, mutta koska Tuusulan asiat eivät voisi juuri vähempää kiinnostaa, kommentoin vain tuota titteliä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Parempi se taitaa olla kuin kaikkien alojen sekalainen yksityisyrittäjä. Voit olla oikeassa tittelin inflaatiosta. Itse olen tosin tuotekehityaammattilaisena työskennellyt muutaman alaisuudessa eivätkä he ole todellakaan olleet sivuraiteelle vaan vastanneet yrityksen tuotekehityksestä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ymmärrän pointtisi. Itse en tuota titteliä haluaisi ikinä, enkä sitä kenellekään organisaatiossani antaisi. Mikä se sellainen johtaja on joka ei ole oletusarvoisesti kehitysjohtaja? Mielestäni kehittämistä ei voi eriyttää yhdeksi johtamisalueeksi. Vastaava mitäänsanomattomuustitteli Business Manager pakotettiin kerran alaiselleni, vaikka taistelin vastaan kynsin hampain. Mikä ihmeen manageri liikeyrityksessä ei ole business manageri?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Heh, itse olen mm ollut Senior Manager ja Senior Group manager, joskus väänsin muotoon Senile Manager.. ;-) Toisessa lienen siis jo seniori ja toisessa luotsasin kait senioritiimiä.. ;-) Tittelien keksintä on vaikea alue..

Eero Mattila

Ylen MOT-ohjelma käsittelee asianosaista vuonna 1998 otsikolla: Aravamoraalista vuokrabisnestä - keinottelua vanhoilla ja uusilla kivitaloilla

https://yle.fi/aihe/artikkeli/1998/04/27/aravamora...

"Lakimies Laineen sen aikaiset apulaiset, Jussi-Mikko Salonen ja Jukka Sirola-nimiset miehet Järvenpäästä ovat niin sanottuja värikkäitä liikemiehiä, Salosella ulosottovelkaa 12 ja Sirolalla 35 miljoonaa markkaa."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset