Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Keskustan Kärnän käsittämätön logiikka

Vajaan vuoden seurattuani tämän kansanedustajan toimia täällä ja muualla mediassa en voi kuin ihmetellä tämän tuuliviirin toiminnan logiikkaa ja konsistenssia. Toivottavasti hän ei edusta keskustan ja yleisemminkin politiikan tulevaisuuden suuntaa perustaessaan toimintansa jatkuvaan kohuja tavoittelevaan toimintaan mediassa.

Vastakkainasettelun kuningas kritisoimassa vastakkainasettelua

Kansanedustaja Kärnä on mm tehnyt taustamuistion Vapaavuoren kaupunkiryhmän C21-ryhmälle, mistä Maaseudun tulevaisuus kertoo seuraavaa:

"Kärnän mukaan tällainen vastakkainasettelu on omiaan heikentämään maakuntien kilpailukykyä ja koko Suomen pärjäämistä, koska maakuntien menestys perustuu maakunnan keskuskaupungin sekä sen maaseutualueiden hyvään ja rakentavaan yhteistyöhön."

Onko enää tekopyhempää tapaa toimia kuin alkaa arvostella Vapaavuorta kaupunkien ja maaseudun vastakkainasettelusta, kun itse elää samasta vastakkainasettelusta lukemattomine kirjoituksineen, joilla sitä on täälläkin luotu?

Puheenvuoron lukijat muistanevat näitä lukuisia kuten vaikkapa Maksaako muu Suomi asumisen metropolialueella tai Metropolialue imaisee asumistukien lisäksi myös T&K tuet. Väittämät ovat usein perustuneet valikoituihin tilastoihin joko ymmärtämättä kokonaisuutta tai tarkoitushakuisesti jättämällä asioita kertomatta. En edes pysty laskemaan montako niistä olen itsekin ampunut alas - pahimmillaan blogeja lukiessa olo on kuin savikiekkoampujalla, mutta kiekkojen tilalla onkin erikokoisia olkiukkoja.

Jatkuva eläin- ja maatalousasioiden vääristely

Nyt herra tekee parhaansa käydessään vastakkainasettelulla Lihaton lokakuu -kampanjan kimppuun lihaisalla lokakuullaan. Tästä Mikael Ljungner totesi Facebookissa osuvasti: "Kun omat ideat ei innosta voi aina kampittaa muiden."

Erityisesti eläinten kohtelun ja maatalouden suhteen hän esittää jatkuvasti perättömiä väitteitä maailman eettisimmästä toiminnasta, jolle vaikkapa turkistalouden osalta ei löydy mitään tukea. Viimeksi hän täällä hyökkäsi Animaliaa vastaan otsikolla Animalian valehtelu vaarantaa järjestön asiantuntija-aseman. Ei tarvitse mennä kuin blogin ensimmäiseen väitteeseen, niin hän syyllistyy itse valehteluun:

"Lahtisen väite: Ilman puudutusta tehtävät kastroinnit ja sarvenalkujen polttamisen piti kieltää, mutta Sipilän hallituksen takia tämä muuttui.
Totuus: Sipilän hallitus kieltää kastroinnin ja sarvenalkujen polttamisen ilman puudutusta
."

Totuus on, että lakiin on puudutusvaatimuksen sijaan tulossa vaatimus kivunlievityksestä. Kukin voi sitten miettiä ottaisiko kastraation buranalla vai puudutuksella.

Maatalousasioissa Keskusta ja Kärnä ovat sitten perustelemassa mm sikojen karsinakokojen siirtymäaikojen 7 vuoden jatkoa sikatilallisten kriisillä ja ahdingolla. Kävin katsomassa todellista tilaa ja selvisi, tilanne on päinvastainen eli heillä menee parhaiten koko 2000-luvulla. Vuoden 2015 yrittäjätulossa tehtiin ennätys ylittäen vuoden 2007 yrittäjätulo noin 12 tuhannella eurolla ja samalla noustiin tilalajien kärkeen ohi kasvihuonetilojen. Nousua vuodesta 2013 on 350% ja ennuste vuodelle 2016 näyttää olevan vuoden 2015 tasolla. Tähän liittyi mm LUKE:n 1700 prosentin virhe ennusteessa ja toteumassa, josta kirjoitin blogissani. Ennuste julkistettiin merkittävässä määrin, mutta oikeasta toteumasta ollaankin yllättäen oltu täysin hissukseen.

Käsittämätön median ylimitoitettu tuki

Tämä media muiden ohella tarjoaa Kärnälle käsittämättömän määrän julkisuutta välittämättä jatkuvasta harhaanjohtamisesta ja kärjistämisestä. Ilmeisesti klikkijournalismin hengessä mainostulojen saaminen ohittaa etiikan ja moraalin heittämällä. Ilmeisesti uudelleenvalinnalla tulovirta jatkuisi ja kohuja saadaan lisää.

Toivottavasti tämä ei ole politiikan ja keskustan tulevaisuus. Jatkuva sekava juokseminen somessa nostattamassa omaa tunnettuutta kohujen avulla ei liene se, mitä kansanedustajilta työssään toivomme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Respektiä, respektiä ja lisää rohkeutta Kärnälle! En tunne Kaistakorven motiiveja, joilla hän voimallisesti haluaa pistää kelpo kansanedustajaamme, Lapin puolustaja Kärnää hiljaiseksi keskustan pilttuun perälle.

En puolusta keskustaa, en nimenomaan Kärnää myöskään. Mutta sananvapautta puolustan ja yleisesti ottaen sellaisia kansanedustajia, joiden kantti vielä kestää olla itsenäisesti jotain mieltä asioista. Tule mukaan Kaistakorpi!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jaa motiivit, en yksinkertaisesti pidä ollenkaan siitä kuinka herra harhaanjohtaa tarkoituksellisesti ja kaupan päälle hyökkää lietsoen vastakkainasettelua. Tapa syyttää muita valehtelusta, kun omat faktat on metsässä ei ole ok. itselleni hyvin läheisiä ovat eläinoikeusasiat ja niissä hän on erityisesti kunnostautunut puhumalla puutaheinää.

Kansanedustajilla pitäisi olla edes pyrkimys totuuteen ja se näyttää olevan pahasti hukassa. Sananvapaus on ilman muuta hyvä asia, henkilökohtainen valinta on sitten miten sitä käyttää ja kuinka selkärankaisesti. Itse pyrin tässä esimerkkien kautta osoittamaan, miten ne näyttävät toteutuvan.

Mukaan mihin? Minä olen täällä täysin itsenäisesti mieltä asioista ja pyrin tarkistamaan faktat ja osoittamaan kirjoittaessani mikä osuus on mielipidettäni. Jo tässä on alle vuodessa tullut yli 130 blogia painettua, pääseekö sillä mukaan? Jos kyse on keskustasta mukaan tulon osalta niin hell no, kuuluisa helvetti jäätyy ennen sitä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jätin kai tarkoituksella määrittelemättä sen 'tule mukaan' vetoomuksen. Mielessäni oli avoin keskustelu, jossa eri näkemyksille annetaan vapaa oikeus tulla esille. Istuvan kansanedustajan kohdalla tuo oikeus olkoon vähintään yhtä laaja kuin meillä rivikansalaisilla.

On pelkästään hyvä asia, että poliitikot ovat mukana kansalaiskeskustelussa.

Yhteiskunnallinen apatia on vaarallinen olotila ja ilmiö. Se saattaa vielä leimahtaa levottomuudeksi kaduilla, jos sen annetaan vahvistua. Apatia ja näköalattomuus lisääntyy, kun poliitikot pakotetaan ankaran puoluekurin alle pelkiksi napinpainajiksi.

Kuvaavaa on, että täälläkin blogistanissa on näkynyt hehkutusta söpölle Katri Kulmunille, josta toivotaan jo seuraajaa Sipilälle. Tyttö (sorry) on alle kolmikymppinen ja jotenkin vielä säikähtäneen näköinen. Hänen vastauksensa haastattelijoille ovat parhaimmillaankin pyöreää puoluejargonia. Siperia opettakoon häntä.

Mitä Kärnään tulee, hän on jo aikamies ja rohkeutta riittää omiin kannanottoihin. Hyvä Kärnä! Unnukka-kulmunit palvelevat kiltisti puolueen harmaan taustaportaan intriigejä. Kärnä käyttää mandaattiaan, jonka hän sai äänestäjiltään. Valtakirja on toki uusittava seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #3

Edelleenkään minulla ei ole ongelmia mielipiteiden tai omien kannanottojen kanssa vaan erityisesti hänen käyttäessä keksittyjä ja/tai harhaanjohtavia faktoja. Tätä perinteisesti kutsutaan valehteluksi.

En tiedä paljonko olet herran blogeja täällä seurannut, mutta osallistuminen loppuu lyhyeen, kun hänen "faktansa" osoitetaan vääriksi. Silloin ei näy lapin puolustajasta kuin perävalot.

Kateeksi ei käy kepua, kun tuohon laitetaan vielä nuoret toivot kuten Saarikko ja Kurvinen.

Valtakirja on juu uusittava ja siihenhän kaikki tähtää ettei väyrysen paten jälkiliukkailla ensi kerralla tarvitsisi nousta eduskuntaan varasijalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset