Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

OKFI:llä eduskunnan vierailijalistat vuoden ajalta toimittajien käyttöön

Kansalaisjärjestö Open Knowledge Finland ry (OKFI) on koonnut eduskunnan vierailijoista tiedot vuoden 2016 toukokuusta vuoden 2017 huhtikuuhun helposti tarkasteltavaan muotoon, kertoo Tietoviikko. Vaikka eduskunta päätti tuhota uudet listat koki se lailliseksi velvollisuudekseen säilyttää vanhat. OKFI antaa tiedot ainoastaan journalistien käyttöön, mikä edesauttaa sitä, ettei arkaluonteisia yksityistietoja julkaistaisi.

OKFI kertoo listallaan olevan 24 500 tapaamista ja kertoo tiedotteessaan seuraavaa:

"Vierailijatiedoista käy ilmi, että lobbaamisen painopiste on kuitenkin muualla kuin valiokunnissa, sillä eturyhmät ja asiantuntijat tapaavat edustajia enemmän valiokuntien ulkopuolella."

"OKFI tarjoaa keräämänsä tietokannan vierailijoista kokonaisuudessaan toimittajien käyttöön. Tietojen luovuttaminen tätä laajempaan käyttöön ei ole mahdollista, koska tiedot sisältävät yksittäisiä vierailijoita koskevia yksityiskohtia, jotka voivat olla arkaluontoisia. Siksi tiedot jaetaan vain toimijoiden kanssa jotka pystyvät seuraamaan korkean tason tietoturvaa ja tietosuojaa sekä ovat sitoutuneita vastuullisiin toimintatapoihin, eivätkä julkaise yksilöiden yksityisyyssuojaa rikkovia tietoja."

Mielestäni OKFI:n valitsema tapa sekä sitten itse tietojen saattaminen käytettäväksi on todella hienoa. Toivottavasti tämä valaisee tätä kiinnostavaa asiaa - aloin jo epäillä, että tiedot on menetetty ikuisiksi ajoiksi.

Odotan mielenkiinnolla mitä tästä poikii! Hienoa että tälle farssille saatiin edes osin oikeudenmukainen käänne.

Saattaa nimittäin joillain kansanedustajilla nousta kylmä hiki otsalle nähdessään nämä uutiset.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tuolle ajalle sijoittuu mm hallintarekisterivääntöä ja kiinnostaa esim ketä asian PS:n puolelta maaliin saattanut kankaanniemi tai asiaa voimakkaasti ajanut talousvaliokunnan Jaskari ovat tapailleet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Lobbarirekisteriä odotellessa tämä on hieno asia. Oliko niin, että joku taho otti asiakseen käydä hakemassa vierailijatiedot päivittäin eduskunnasta toimintatavan muutoksen jälkeen?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

En oikein tiedä, nythän niitä ei taideta pitää enää edes päivää vaan tuhotaan systeemistä vierailun jälkeen..

Jari Kainulainen

Niko heitti asialla. Onko kansa unohtunut kansanedustajilta tai kansa on vain lypsylehmä ja lobbarit sanelee:
-ajokortin hinta, harjoittelu/tuntivaatimuksia on lisätty mutta se ei tunnu olevan yhteydessä liikenneturvallisuuteen. Autokoulujen liikevaihtoon kyllä.
-tekijänoikeusjärjestelmä, laittomasta ladannut/jakanut aiheutti 100 euron vahingon mutta joutui maksamaan yli 30 000? Toisena osapuolena lakifirma joka tienaa näillä oikeustapauksilla? Ministeri toteaa vain että onhan niillä oltava oikeus puolustaa tekijänoikeuksia. Tuo rangaistus (30 000) ei vain tunnu oikeudelta. Eihän tavallinen kansalainen voi lähteä hakemaan oikeutta oikeudessa näillä hinnoilla.
(Muutenkin tekijänoikeuksissa tuntuu enemmän hyötyvän joku muu kuin tekijä. En koskaan ymmärtänyt ns. kasettimaksua. Kerätään veroluonteisesti rahaa ja jaetaan tekijöille joita veronmaksaja ei tiedä olevankaan.)
-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset