Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Stunt-miehet Häkkänen ja Kurvinen huonoimmassa A-studio Talkissa ikinä

  • Keskustan varapuheenjohtaja Kurvinen (Lähde: Eduskunta)
    Keskustan varapuheenjohtaja Kurvinen (Lähde: Eduskunta)

Eilisessä kuten aiemmassakin A-studion opposition kohtaamisessa Orpo ja Sipilä olivat lähettäneet paikalle sijaisiksi Häkkäsen ja Kurvisen, jolloin saatiin aikaan huonoin näkemäni A-Studio Talk koskaan. Tällä hallituskaudella kuntavaalitenttejä lukuunottamatta Sipilä ja Orpo eivät ole suostuneet kohtaamaan opposition puheenjohtajia kertaakaan televisiossa vedoten muihin kiireisiin. Minusta tämä ei ole nykyaikaista demokratiaa vaan suoranaista vastuun ja avoimen keskustelun pakoilua.

Erityisesti Kurvisen mitäänsanomattoman ulkoa opetellun höpötyksen seurauksena ohjelmasta muodostui täydellinen farssi. Parhaiten tätä Keskustan nuorehkoa toivoa kuvastaa hänen vastauksensa toimittajan kysymykseen twiitistään "käsittämätöntä, jos kokoomus temppuilee viime metreillä". Pitkän venkoilun ja toistuvan toimittajan kysymisen jälkeen hän vastasi:

"Olen kirjoittanut, mitä olen kirjoittanut. Ja olen kirjoittanut kaikenlaista vuosien varrella. Ja puhunut kaikenlaista."

Minulle tämä tuo jopa mieleen Väyrysen kuolemattomat lausunnot hänen parhailta päiviltään. Kenties tässä on todellakin Keskustan uusi toivo ja nousu.

Häkkäsen sote-reunaehto päivystyksen pelastajana

Antti Häkkäseltä tuli enemmän asiaa ja hän pärjää väittelyissä varsin hyvin kuten lakimieheltä sopii odottaakin. Suurimman huomion keräsi hänen kommentinsa valinnanvapausmallin reunaehdoista. Häkkäsen mukaan lausuntokierrokselle lähtevän valinnanvapauslakiin on kirjattu reunaehdot, jotka takaavat ettei paljon puhuttu erikoissairaanhoidon päivystys tule vaarantumaan.

Itse en ymmärrä miten tämä käytännössä toteutuu. Reunaehdon mukaan ilmeisesti maakunnalla on oikeus rajoittaa erikoissairaanhoidon ulkopuolista käyttöä mikäli sen myötä päivystys vaarantuu. Miten tämä oikein tehdään?

Jos leikkauksia ohjataan yksityiselle ja sitä myötä kirurgeja siirtyy sinne julkiselta, niin miten yhtäkkiä homma saadaan vedettyä takaisin ja kirurgit takaisin julkiselle?

Häkkänen todisteli kovasti kuinka asiantuntijoita on kuultu roppakaupalla. Mutta onko kuunneltu, ymmärretty ja toimittu niiden pohjalta vai omien intressien mukaan? Veikkaan jälkimmäistä.

Tuo täälläkin Lasse Lehtosen kertoma 3 miljardin kustannusten kasvu ei saanut mitään tolkkua vastausta. Miten voidaan jatkuvasti sivuuttaa asiantuntijoiden arviot kustannusten noususta ja olla tekemättä kunnollisia laskelmia siitä, mitä ehdotettu ratkaisu tarkoittaa kustannusten osalta? Aivan perusjuttu, joka pitää kunnolla tehdä kaikkien uudistusten yhteydessä.

Antti Kurvisen käsittämätön tuubavyöry

Jos Kokoomuksen taktiikkana on lähettää paikalle hyvä väittelijä, niin Keskustan taktiikka vaikuttaa olevan lähettää varapuheenjohtajana toimiva tuubageneraattori Kurvinen toistamaan ulkoa opittua mantraa. Olen nähnyt aiemminkin vastaavissa ohjelmissa, kuinka toimittaja koittaa toistuvasti saada häntä vastaamaan itse kysymykseen tuon yleisen horinan sijaan usiemmiten siinä onnistumatta.

Jos kaikesta mitä Kurvinen sanoi karsii pois epäolennaisen mantran, niin jäljelle ei jää juuri mitään eikä vastausta yhteenkään kysymykseen. Lakimies muuten hänkin, mikä on varsin erikoista seuratessa hänen argumentointitapaansa.

Keskustelun välttely vastoin avointa demokratiaa

Rinne ja Aalto kritisoivat alussa voimakkaasti sitä, etteivät Orpo ja Sipilä koskaan saavu itse paikalle. Itse yhdyn tähän kritiikkiin - ilmiö on ollut olemassa jo ennen tätä hallitustakin, mutta nyt se on viety huippuunsa. Herrat suostuvat ainoastaan ohjelmiin, jossa he ovat yksin toimittajan kanssa ja kuten Ylen Ykkösaamussa vastaten ennalta toimitettuihin kysymyksiin.

Useasti on todettu, että Ruotsissa tällainen ei ole mahdollista. Ministerien on oltava myös televisio-ohjelmissa puolustamassa ratkaisujaan opposition näkemyksiä vastaan. Tällainen poliittinen kulttuuri olisi saatava muutettua jollain keinolla myös Suomessa.

Minusta on vastuunpakoilua ja avoimen demokratian sekä kansan väheksymistä väistellä näitä väittelyitä. Kyllä puolueen puheenjohtajien ja vastuuministerien pitää uskaltaa tulla tv-väittelyyn kohtaamaan vastustajansa ja kertoa kantansa itse eikä sijaisten välityksellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toisaalta joka päivä ovat eduskunnassa hallitus ja ministerit opposition haasteen edessä.

Nämä televisiokeskustelut ovat täällä Suomessa tällaista tyhmää tositv-tyylistä huutamista. Asioista ei saa kukaan mitään selvää, kun kaikki huutavat toistensa päälle. Rinnekin esittää nyt jotain pelastajana, ja on kuitenkin hyväksynyt valtionvarainministeriön arviot, kikyn ym.

Keskustelua asioista olisikin kiva seurata, mutta ei nämä ole mitään keksutelua, vaan syyttelyä, jotka sitten vaalien jälkeen on kummasti unohdettu, viihdettä nämä ovat, eivät asiaa.

Kyllä me ehdimme Orpoa ja Sipilää ja oppositiota kuunnella vielä väittelyissä ihan tarpeeksi, tehkööt nyt siellä eduskunnassa politiikkaa ja siellä on opposition paikka haastaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niko, asiaa puhut. Todellakin edellyttäisi pääministerin ja valtionvarainministerin itse saapuvan puolustamaan sote-esitystään ja kertomaan kansalaisille sen mitä toimittaja kysyy. Nyt saimme kuulla sellaista ylenpalttista höpinää, josta erkkikään ei ottanut selvää.

Ettei vain olisi yhtenä syynä saapumattomuuteen ollut toimittaja Nurmen paljastus tämän "pihtisynnytetyn" hallituskoalition syntymekanismin esille nostaminen ja siitä toimittaja Anderssonin mahdollisesti tekemät epämiellyttävät kysymykset. Muuten luin Lännen Mediaan kuuluvan lehden kp24 kirjoituksen, jossa kerrotaan SK:n antaneen journalistipalkinnon Nurmelle ko. "etukäteispaljastuksesta".

Nurmi toteaa edelleen lähdetietoihinsa nojaten "Totean edelleen vakaasti ja levollisin mielin, että hänen versionsa asiasta ei ole totta. Sipilä on ollut mukana keskusteluissa, joissa perussuomalaisten hajoamista on pidetty hyvin mahdollisena." https://kp24.fi/uutiset/520188/suomen-kuvalehden-j...

Kovin sekava mielikuva jäi keskustelusta. Ei oikein päätä, ei häntää lopputuloksena.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Eniten ihailen toimittajan pitkää pinnaa - itse olisin varmaan lyönyt nyrkin läpi pöydästä jo vartin kohdalla.. ;-)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ja siihen luokattomaan touhuun osallistui myös oppositio.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #4

Toki osallistui, ei heillekään voi paljoa pinnoja tuosta antaa.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Eivät itse vaivautuneet paikalle kuvastaa ylimielisyyttä.
Varsinainen ongelma ei tullut tunnustetuksi ei edes Häkkäsen osalta jonka pitäisi tuntea laki ja oikeus.
Homma A toimisi ehkä paremmin jos olisi kaksi tasavahvaa puolesta ja vastaan ja pysyttäisiin aiheen tekstissä eikä kumottaisi väitettä millään inttämisellä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Molemmat ilmoittivat syyksi aikatauluesteen. Luulisi Suomessa sen verran olevan journalistista osaamista, että saisivat selvitettyä onko veruke vai pitääkö paikkansa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Lienee varsin epätodennäköinen sattuma, että näin käy koko hallituskauden ajan joka kerta. Kenties oli saunapäivä tällä kertaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #10

Eli ei luulisi olevan meikäläisillekään journalisteille vaikea selvittää.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Toimittaja Jan Andersson on kyllä parantanut toimintaansa, mielestäni johti hyvin tasapuolisesti A-studiota.
Keskeytti hyvin Antti Rinteen ja Touko Aallon puhe rönsyilyt. Hallituksen edustajat Antti Häkkänen ja Antti Kurvinen olivat hyvin asiallisia.
Muutoin yleinen polittinen trendi näyttää nyt toimivan Valtioneuvoston puolella. Opposition odotettava kevään 2019 huhtikuun vaaleja.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Olen mykistynyt tästä: "Hallituksen edustajat Antti Häkkänen ja Antti Kurvinen olivat hyvin asiallisia Muutoin yleinen polittinen trendi näyttää nyt toimivan Valtioneuvoston puolella."

No ei siinä mitään, voihan sen noinkin nähdä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kyseinen a-studio tosiaan lisäsi taas kerran uskoa politiikaan, yhteisten asioiden ajamiseen ... ei vaineskaan kauheaa seurattavaa josta meidän rivikansalaisten ja -blogistien lisäksi tulisi meeeedia pitää älämölöä joku raja on kai skeidallakin.

Toni Tamminen

Sanan poliittinen broileri merkitys kirkastui entisestään mielessäni kun näin ja etenkin kuulin näiden kahden stunt-miehen sekoilut. Kuten stunt-miesten kuuluukin toimia, ei sijaisnäyttelijöitä erottanut oikeista, onko se sitten kunnia heille, ei minusta.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Olipa kyllä harvinaisen vihreiden silmälasien läpi kirjoitettua tekstiä.

Kurvinen ja Häkkänen keskittyi asioihin menestyksekkäästi, kun taas Rinne ja Aalto eivät kyenneet minkäänlaiseen asialliseen ja älylliseen keskusteluun kuten aiempien esiintymisten perusteella saattoi arvata. Keskittyivät lähinnä huutelemaan päälle ja puhumaan asian vierestä. Antti Rinne koitti koko keskustelusta tehdä täyden farssin heti alkuun omalla vaalipotaskallaan "eriarvoistumisesta" ja Aalto omilla "miljardeillaan yksityisille terveysfirmoille". Toimittajakin oli kyl välillä helisemässä, vaikka koittikin pitää keskustelun edes hieman asiassa kun Aalto ja Rinne koittivat jatkuvasti viedä keskustelun täysin pois aiheesta.

Sipilällä ja Orpolla on kahtena maan kiireisimpänä poliitikkona varmasti parempaakin tekemistä kuin väitellä pölhöpopulisti Touko Aallon ja SAK:n poliittisen siiven puhuvan pään Antti Rinteen kanssa, joiden jatkuva disinformaatio ja yksinkertaisesti olematon kyky käsitellä rehellisesti monimutkaisia asioita tekee kaikista keskusteluista mahdottomia. On valitettavaa, että näillä kahdella oppositiopuolueella ei ole halua tai kykyä heittää yhtään uskottavaa henkilöitä keskusteluun. Pitää vain saada epäpätevät puheenjohtajat esiin.

Mitä ihmettä Touko Aalto edes tuolla teki? Ei mitään perustetta ottaa eduskunnan pienpuolue Vihreitä esimerkiksi Perussuomalaisten ohitse. Molemmat sirpaleet ovat edelleen isompia kuin Vihreiden eduskuntaryhmä, ja Perussuomalaiset olisivat hyvin voineet edustaa oppositiota. Yleisesti keskustelun kannalta olisi paljon parempi pitää täysin omiaan höpisevä ja häiriköivä, jatkuvasti päällepuhuva Aalto poissa. Pienpuoluetenttiin vain. Ja kun sinisistä puhuttiin niin olisi ollut ehkä järkevä ottaa PS:n ja Sinisten edustajat Aallon tilalle.

Toivoa sopisi että jatkossa keskusteluihin kutsuttaisiin asiantuntijoita puolueista, ei tuttuja tyhjiä tynnyreitä ilman asiantuntemusta ja keskustelukykyä kuten Rinne ja Aalto. Muutenkin olisi hyvä nähdä että puolueet toisivat esille myös muita poliitikkoja kuin puheenjohtajat, mutta se lienee liikaa vaadittu Vihreiltä ja SDP:lta joissa mennään diktaattorivetoisesti. Ilmeisesti Aalto ja Rinne pelkäävät paikkansa puolesta, koska heidän asiaosaamisensa ei ainakaan tue jatkokautta.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Oli se aika yksitoikkoista, kun Kurvinen hoki, että tässä ollaan laittamassa maata kuntoon. Odotin jo, että sanoisi olevan hallituksen ansioita, että Supercellin miljardin verot (tuotto) valtion kassaan on hallituksen ansiota.

Samaa ylimielisyyttä kuin Sipilä ja Orpo osoittavat poissaolollaan osoitat sinä tuossa kappaleessa pölhöpopulistista ja poliittisen siiven miehistä.

Mikseivät Sipilä ja Orpo tule tällaisiin tilaisuuksiin. Onko heillä jotain salattavaa ja pelättävää.

Tiedoksi, ettei minun silmälaseissani ole värillisiä linssejä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jos tuosta esiintymisestä saat kreditit puolueesi Kurviselle, niin sulla lienee ollut laseissa peilipinta sisäänpäin ja vastamelukuulokkeet unohtunut päähän.

Asiallisuuteen mieluusti kuuluu myös se, että puhuu asiaa. Muutoin puhe on asiatonta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ja mitä tulee Perussuomalaisiin opposition edustana asiassa, joka koskee keskeisesti sote- ja maakuntauudistusta, niin miksi ihmeessä kutsuttaisiin puolue, joka on sen hallitusohjelmassa hyväksynyt ja ensimmäisen perustuslakiin kaatuneenkin hyväksynyt?

Ei mitään järkeä. Ymmärrän toki keskustalaisen suuren halun nojata eduskuntaryhmien kokoon ja häivyttää galluplukemat, mutta kyllä ne kertovat mitä politiikastanne ollaan mieltä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niko, miten olisi jos ryhtyisit miettimään sitä mahdollisuutta, jotta joko hallituksen kaksi puoluetta kokoomus (todennäköisin) ja keskusta ovat ryhtyneet kampittamaan nyt puolestaan vihreitä? Kokoomus ainakin haluaa varmistaa pääministerin salkun itselleen, joten kun yksi puolue PS on jo saatu hienosti junailtua kahtia, niin seuraavalle on aikaa hienosti ennen vaaleja. Tämä näin erään salaliittoteorian mukaan kerrottuna. Kaikkihan on mahdollista, kun puhutaan poliittisesta pelin rakentelusta omia tarkoitusperiä hyödyttäen. :)

Nyt kun hallituksen toimintakyky sinisten kannalta on varmistettu nyökyttelyyn, niin on toisenlaisen kuvion aika eli oman puolueen kanntuksen kasvun varmistaminen ja nyt sitten vihreiden kustannuksella. (wink, viimeinen gallup, yle)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #20

Voit hyvinkin olla oikeassa, kuilu opposition ja näiden kahden välillä tuntuu suurelta ja Sipilä-siipi kepusta ja Kokoomus varmaan haluaisivat jatkaa samalla kombolla..

Toni Tamminen

Valtiontalouden tarkastusvirasto mainitse mm. "hallituksen sote- ja maakuntauudistukselle asettam 3 miljardin euron säästötavoite ei nykytiedon valossa ole realistinen". Stunt-miehien on mukava sitten Euroopan investointipankin hommissa miettiä mitä kaikkea tuli luvatuksi ja sanotuksi aikoinaan, mutta silloin heillä on jo aikaa perheilleen ja harrastuksilleen ja popcornin syöntiin kuten esim. Aleksanderilla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ehkä Sipilä ja Orpo ovat ymmärtäneet, että palturinpuheiden kiintiö on täynnä jopa ylitetty. Suomalainen terveydenhuolto on laadukasta ja myös kustannustehokasta ja nyt tätä toimivaa järjestelmää ollan uhraamassa markkinavoimien armoille. Toki nykyjärjestelmää on nykyisestä parannettava, mutta niin, että kuunnellaan tahoja jotka asioista ovat parhaiten perillä ja politiikot tuo taho ei ole.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ja venkoilu jatkuu:

Hallituksen sote- ja maakuntauudistukselle asettama 3 miljardin euron säästötavoite ei nykytiedon valossa ole realistinen”. Näin suorasanaisesti arvioi Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV perjantaina julkistamassaan finanssipolitiikan valvontaraportissa.
Petteri Orpo kommentoi VTV:n näkemystä sanomalehti Kalevalle muotoillen asian niin, että raportissa ei sanota, että sote-uudistus olisi epäonnistunut.

– Raportti kiinnittää minusta oikein huomiota siihen, että sote-uudistuksessa on suuret mahdollisuudet, mutta myös suuret riskit. Sote-uudistus pitää viedä huolella maaliin ja toimeenpanovaiheessa taloudellisen näkökulman on oltava tiukasti pöydällä, Orpo sanoi perjantaina Kalevan mukaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234345-virasto-ly...

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Empäs ole pitkästä aikaa lukenut näin olematonta plokkausta.
Kaksi hallituksen parhaasta päästä olevaa juristia pesivät opposition onnettomat höpöttäjät mennentullen. Toimittajakin pitkästä aikaa antoi näiden punavihreiden söplöttää puuta heinää.
Hallituksen edustajat kiemurtelivat vähän väliä opposition ollessa pihalla kuin lintulaudat.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jospa sitten pesen sinut lainaamalla tuon toisen hallituksen parhaasta päästä olevan sanoja olemattoman puolustamiseksi:

"Olen kirjoittanut, mitä olen kirjoittanut. Ja olen kirjoittanut kaikenlaista vuosien varrella. Ja puhunut kaikenlaista."

Toni Tamminen

Mattihan totesi, että parhaimmasta päästä, ei Matti tasosta mitään kommentoinut, luokatonta juristeriaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo Häkkäsen ja Kurvisen kiemurtelu johtui kyllä siitä, että he joutuivat syöttämään kansalle samaa valhetta mitä Sipilä ja Orpo harrastavat puhuessaan sote ja maakuntauudistuksen säästöistä.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Häkkänen oli hyvä, asiallinen. Kurvinen kompastui älyttömän twiittauksensa selittelyihin. Rinne ja Aalto eivät tuoneet keskusteluun mitään, vaan jänkkäsivät joutavia.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Olisiko esim joutavaa saada tietää, miten säästöt Sotessa toteutuvat, kun asiantuntija-arviona epäillään nousua 3 miljardia. Missä ne laskelmat ovat? Tämä on yksi keskeisimmistä tavoitteista.

Onko joutavaa kysyä, miksi nyt toisella esityskierroksella on tuotu yhtäkkiä erikoissairaanhoito mukaan, vaikkei sitä ole edes hallitusohjelmassa?

Molemmat jäivät täysin vastaamatta. Jo blogissa kerroin kritiikin Häkkäsen "reunaehdoille". Kerro sinä siihen vastaus, jos tiedät.

Kurvisen jorinoiden perusteella ilmeisesti kepu edelleen toivoo, että lausuntokierros torppaa erikoissairaanhoidon osuuden. Selkärankaa ei riitä se itse tekemään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Toimittajat puuttuvat kovin eri tasoisesti johtotroikan ja opposition edustajien esityksiin. Rinne ja Aalto saavat esittää keskusteluissa mitä tahansa perusteluita. Esimerkiksi toimittajat eivät koskaan nosta esiin, kuinka ristiriitaisia kommentit ovatkaan verrattuna puoluejohtajan edeltäviin lausuntoihin. Sipilä ja Orpo ovat toistuvasti syytettyinä valehtelusta tai kaksinaismoralismista tai vastuunpakoilusta vastaavissa tilanteissa.

Oppositio ei tuo keskusteluihin mitään annettavaa, esitä uusia näkökulmia tai osoita halua rakentaa esityksistä parempia. Opposition ainoana pyrkimyksenä on osoittaa, kuinka huonoja Sipilä ja Orpo ovat ihmisinä sekä vastuunkantajina.

Julkinen keskustelu opposition kanssa on vain väittelyä, sellainen on ajanhukkaa. On parempi, että vastaisuudessakin ministerit tekevät työtään. Karavaani kulkee ja koirat haukkuvat. Ensi hallituskaudella haukkujat vaihtuvat.

Häkkänen ja Kurvinen ovat oman puolueensa laitureina samalla tasolla toimittajan silmissä kuin nuo opposition puoluejohtajat. Heidän kommentointiaan arvostetaan samoilla mittareilla, he saavat puhua keskeyttämättä ja toimittajien nostamatta esiin puheessa oleviin mahdollisiin epäkohtiin, asiavirheisiin tai tietojen tarkastamattomuuteen. Sellaista oikeutta ei pää- eikä valtiovarainministerille anneta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kuvasit tässä oikeastaan juuri sen ylimielisyyden, jota kritisoin.

Toimittaja oli jälleen pyytänyt puoluejohtajia, jotka kuten joka kerta aiemminkin kieltäytyivät tulemasta. Mielenkiintoinen näkökulma sinula, että puoluejohtajasta tulee ikäänkuin ylempi ihminen ministeriyden kautta. Ex-ministeri Rinne näyttää sitten pudonneen laitureiksi. Demokratiaa kok&kesk tapaan.

Erikoista myös puhua toimittajan silmistä. Mitä tulee Aallon ja Rinteen tuohtumiseen, niin olisin minäkin tuohtunut tuohon samaan tilanteeseen, jossa pöydän toisella puolella onkin taas Kurvinen puhumassa puutaheinää tekevän kaiken järkevän keskustelun mahdottomaksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Olet sitä mieltä, että yleinen mölinä ja toisten päällepuhuminen on sallittua, koska toisella puolella ei ole riittävän korkea-arvoisia vastaväittelijöitä?

Puoluejohtajat Sipilä ja Orpo ilmoittivat aikatauluesteen. Tähän mennessä yksikään tutkiva journalisti ei ole kyennyt osoittamaan ilmoitusta vääräksi tai oikeaksi.

Eiköhän kannattaisi aloittaa siitä onko Aallon ja Rinteen tuohtuminen perusteltu vaiko vain teatteria. Tähän kysymykseen odotan yhä vastausta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Arvioni ohjelmasta seuraavassa kommentissani.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämänkertaisen A-studio:Talkin viihdearvo oli korkealla tasolla.

Itse liimaannuin koko ohjelman ajaksi tuolilleni ihastelemaan tyhjänpuhumisen ja väistelyn taitoa, jota erityisesti hallituspuolueiden edustajat esittivät.

Opposition voimakaksikosta Antti Rinteestä mieleeni jäi lapsenomainen kiukku ja Touko Aallosta ryhdikäs istuma-asento.

Hallituspuolueiden edustajat puolestaan personifioituivat sekavaksi sote-uudistukseksi, josta ei edes Ylen toimittaja saanut selkoa.

Kyllä Suomi aika kusessa taitaa olla, kun johtaviin poliittisiin tehtäviin jokaisessa maamme puolueessa tuntuu valikoituvan tällaista väkeä.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

En katsonut kyseistä A-talkia. Kurvisesta on olen saanut kuvan poliittisena broilerina, joka on lukenut poliitikon ohjekirjan 1. käskyn liian hyvin: Jos sinulla ei ole hyvää vastausta kysymykseen, niin puhu asian vierestä. Kepun kannattaa muistaa, miten Mari Kiviniemelle kävi tällä tyylillä.

Suurimpaan osaan kansalaisia ei enää uppoa tämä tämä menettely, vaan se aiheuttaa pahan allergiareaktion. Karriääripolitiikot ovat vastatuulessa kaikkialla ja tämä on yksi tärkeä syy: Selvään kysymykseen ei tule vastausta. Se on kansalaisten aliarvioimista.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tuli mieleeni taannoinen skandaali Kanadassa, joka osoitti, että suomalaiset poliitikot ovat sittenkin oppipoikia vastaamattomuuden taidossa. Kanadan pääministeri Justin Trudeaulta kysyivät parlamentin oppositioedustajt kutakuinkin saman kysymyksen 18 kertaa, mutta Trudeau antoi aina saman vastauksen, joka ei ollut vastaus kysymykseen:

http://www.cbc.ca/news/politics/trudeau-question-p...

Pitäisikö Suomesta lähettää parlamentaarinen ryhmä opiskelumatkalle Kanadaan, jotta politiikassa osattaisiin puhua asian vierestä entistä paremmin?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Antero, ei tarvitse, sillä osaavat jo tuon taidon erinomaisesti. Asiasta ei puhuta vaan joko asian vierestä tai sitten käännetään puhuminen toiseen asiaan. Muisti myös on hyvä häivyttää ja esittä asiasta ihan toisenlainen päätöksentekemisen vaiheet ja osalliset.

Pasi Koski

Tere Nico,

Keskustelun ylivoimainen ykkönen oli Antti Kurvinen. Osasi asiat, ei takertunut lillukanvarsiin ja oli selkeä. Huonoin oli Touko Aalto, joka katsoi koko keskustelun ajan menneeseen. Ei ole ihme, että vihreiden kannatuksen kupla puhkeaa ja kansalle selviää, että tällä keisarilla ei olekaan vaatteita.
Myös Häkkänen oli hyvä. Erinomaista argumentointia, Rinne tyypillisen mitäänsanomaton.

Kerrankin hallituspuolueilla oli sellaiset keskustelijat, jotka eivät sotkeutuneet toimittajan änkyröintiin vaan pitivät asiat hallinnassa. Toisaalta mitäänsanomattoman viheropposition sanoma oli tyhjää jankkaamista täynnä. Ykkösministereillä nyt vain on kiireitä eikä aina pääse näihin keskusteluohjelmiin paikalle.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kurvinen osasi asiat? Kerrohan pari esimerkkiä, kun en huomannut.

Opposition takertumista menneisyyteen ilmeisest ilmentävät mm seuraavat kysymykset:

Miten säästöt Sotessa toteutuvat, kun asiantuntija-arviona epäillään nousua 3 miljardia. Missä ne laskelmat ovat? Tämä on yksi keskeisimmistä tavoitteista.

Miksi nyt toisella esityskierroksella on tuotu yhtäkkiä erikoissairaanhoito mukaan, vaikkei sitä ole edes hallitusohjelmassa?

Molemmat jäivät täysin vastaamatta. Jo blogissa kerroin kritiikin Häkkäsen "reunaehdoille". Kerro sinä siihen vastaus, jos tiedät.

Katsotaan mitä Valtiontalouden tarkastusvirasto on juuri todennut:
Hallituksen sote- ja maakuntauudistukselle asettama 3 miljardin euron säästötavoite ei nykytiedon valossa ole realistinen”. Näin suorasanaisesti arvioi Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV perjantaina julkistamassaan finanssipolitiikan valvontaraportissa.

tarkastusvirasto arvioi kriittisesti myös hallituksen muuta talouspolitiikkaa. VTV:n mukaan julkisyhteisöjen rahoitusasema ei tule parantuneesta taloustilanteesta huolimatta kohentumaan hallituksen tavoitteiden mukaisesti kuluvalla vaalikaudella. Julkisyhteisöjen rakenteellinen jäämä heikkenee vuosina 2017 ja 2018.

Viraston arvion mukaan julkisyhteisöjen rahoitusaseman kohentuminen vuoden 2017 aikana on seurausta ”talouskasvun ennusteita nopeammasta elpymisestä”, ei niinkään hallituksen rakenneuudistuksista.

– Tarkastusvirasto kiinnittää huomiota siihen, että Suomen talouden rakenteelliset ongelmat eivät ole poistuneet, vaikka talouskasvu on hieman pienentänyt julkisen talouden alijäämäisyyttä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234345-virasto-ly...

Joten merkittävä instanssi on tätä mieltä. Kritiikkiin Häkkänen eikä etenkään Kurvinen osanneet antaa vastauksia. Tarkastusviraston lausuma asettaa Kurvisen yrityksen ottaa kaiken nousun krediitit hallitukselle huvittavaan valoon. Ja se vasta oli jankkaamista.

Eivät aina pääse keskusteluohjelmaan - siis eivät hallituskaudella KOSKAAN!

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kurvisen puheenvuorot keskustelussa:
- Nyt pannaan maan asiat kuntoon
- Tässä laitetaan maan asioita kuntoon
- Olen kirjoitellut kaikenlaista
- Tässä olla yhdessä laittamassa asioita kuntoon
- Nyt pannaan maan asioita kuntoon

Siinä se Keskustan ylivoimaisen ykkösen osaaminen kokonaisuudessaan.

Käyttäjän tit1839 kuva
torsti tuukkanen

Juha Sipilän käsitys demokratiasta on outo ja hyvin ohut.Hän ei ole viitsinyt tai välittänyt perehtyä demokratian perusteisiin
Eikä ilmeisesti myöskään Suomen perustuslakiin ja siinä kerrottuun valtiomuotoon ja sen perusteisiin.Mitta tuli kyllä täyteen ihme kesän näytelmäfarssissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset