Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

YLE:n A-studio kirjoitti historian uudelleen

YLE:n A-studio summasi vuoden 2017 tapahtumat vierainaan pelkästään Sinisten ministeri Sampo Terho ja Sipilän luottomies Esko Aho. Yhtenä merkittävistä tapahtumista perussuomalaisten hajoaminen ja sen jälkeiset manööverit esitettiin viattomina ja sattumanvaraisina vailla mitään kritiikkiä tai ikäviä kysymyksiä. Muutoinkin koko ohjelma oli kuin hallituksen virallinen tukipropagandavideo.

Valtiollinen kanava esitti meille täysin yksipuolisen näkemyksen asioista toimittajien esittämättä yhtäkään kriittistä kysymystä tarjoten hallituksen edustajille vapaan kanavan kertoa oma totuutensa asioista ja niiden kulusta.

Vaikuttaa siltä, ettei YLE:n kriisi ole ohi vaan poistuneiden henkilöiden ja toimitusjohtajan jatkon myötä puoluettomuus ja objektiivisuus on edelleen todella kaukana YLE:n toiminnasta.

Käsittämätön näytelmä, joka vaikuttaa jopa valtion propagandalta.

Katso jos et usko: https://areena.yle.fi/1-4158500

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Niin on niitä puolueettomia ohjelmiakin tullut viimeaikoina.
Itse asiassa kuultuna, Esko-Juhani Tennilä 22.12.17 klo 21.05, 52 min.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tennilä esitteli marxilaisuuttaan "puolueettomasti"?

Ylen puolueettomuus muodostuu ei yhdestä ohjelmasta, vaan koko tarjonnasta. Eilen Halla-aho, tänään Tennilä, huomenna joku kolmas.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Vallan vahtikoirat vauhdissa. Vaihdoin kanavaa, koska Terho sai puhua "niin totta kuin osasi" ilman kyseenalaistamista.

Ihmettelen ettei Terhoa ole yksikään toimittaja hiillostanut persujen puoluejohtajavaalin jälkeen. Hänellä oli täysin halla-aholainen linja puoluejohtajavaalissa ja arvopohja muuttui yhdessä yössä.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Synninpäästä koska #tehokaskatuminen

Itse en vaan enää pysty ko. ajankohtaisohjelmia katsomaan, edes huumorilla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Itse en vaan enää pysty ko. ajankohtaisohjelmia katsomaan, edes huumorilla."

Alkaa olla itsellekin hyvin vaikeaa katsoa enää noita YLE:n ajankohtaisprobaganda ohjelmia. Vaikka määrärahat ovat huomattavasti ylimitoitettuja YLE:llä, niin ohjelmien taso menee koko ajan alemmaksi. Ö-luokan poliittisin perustein valitut toimittajat, eivät tietenkään kysy oikeita kysymyksiä, vaan ilman minkäänlaista kritiikkiä hyväksyvät vaikka minkälaiset valheet joidenkin poliitikkojen suista.

"Sinisillä" ei ole minkäänlaista kansalaisten mandaattia toimia, koko heidän toimintansa on demokratian, oikeusvaltion ja kansanvallan halveksimista ja mietityttää kuinka kauan kansalaiset antavat tällaisen toiminnan jatkua?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Vallan vahtikoira" on veikeä käsite. Koira siis vahtii vallan kartanoa ja haukkuu häiriköt, jotta isäntäväki pääsisi tekemään työtään kaikessa rauhassa? "Vallan paimenkoira" olisi huomattavasti loogisempi termi, jos ajatuksena on muistuttaa lehdistön tehtävästä pitää vallanpitäjät kansan nähtävillä ja rajoittaa heidän reviirinsä asialliseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Terho on onnistunut myymään itsensä jonkinlaisena hymypoikana koska häntä käytettiin jo vanhoissa persuissa sellaisena einiinrosoisena karriääripoliitikkona. Nyt hänellä korostuu se rooli sinisissä. Soini hoitaa kummitusjunapuolen ja Terho esittää valtiomiestyyppiä. Mutta samaa häikäilemätöntä äärioikeistopopulismia on koko sakki persut ja siniset, ja kuuluvat ja kietoutuvat toisiinsa enemmän kuin kumpikaan myöntää.
Itse luokittelen Terhon sivistyspetturiksi. Kuten Halla-ahonkin. Molemmat ovat pettäneet yhteiskunnan vaikka heille on isoilla lusikoilla annettu.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kaksi viikkoa sitten Jussi Halla-aho pääsi saman kanavan Ykkösaamussa puhumaan suunsa puhtaaksi. Verorahoitteinen moniarvomedia toimii!

Vuosikatsauksen kiinnostavin yksityiskohta oli Esko Ahon näkemys vuoden 1994 tapahtumista: "Paavo Väyrynen pyrki tekemään puolueestaan yhden asian liikkeen." Tällä Aho viittasi Väyrysen tavoitteeseen säilyttää Suomi EY:n - kuten silloin sanottiin - ulkopuolella.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Itse asiassa kuultuna ja Ylen Ykkösaamu ohjelmien formaatti on ollut haastatella yhtä henkilöä. A-studion taas useampia ja eri näkökulmista. Siksi yksipuolinen hallituksen puoltajien näkemys vuoden 2017 tärkeimpiin tapahtumiin vailla kritiikkiä oli outoa.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Minusta sellaiset ajankohtaisohjelmat ovat parhaita, joissa kaksi vastakkaista näkökantaa kohtaavat. Esim. USA:ta koskevissa asioissa Benita Heiskanen ja Markku Ruotsila ovat hyvä pari keskustelijoiksi. Siinä saa hyvän käsityksen miten erilaiset mielipiteet tutkijoilla saattaa olla.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitus on propagandakone. Eikä siinä mitään, monet muutkin mediat sitä ovat ja katsominen ja lukeminen on vapaaehtoista. Mutta vastenmieliseksi asian tekee että joudun sitä osaltani rahoittamaan vasten tahtoani. Tälle asialle olisi tehtävä jotain, kaikki tekniset ratkaisut ovat olemassa joilla he maksavat jotka katsovatkin. Tuskin näin reilusta menettelystä kellään voi olla vastakkaista mielipidettä?

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Kylläpä oli Esko Aholla ylimielinen asenne arvioidessaan Sinisten loikkausta niin, että hän olisi tiennyt sen etukäteen ja että sellainen on ihan normaalia politiikan logiikkaa.

Siitä vaan kaikki muutkin pettämään yhteisönsä...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuo erikoinen tapa käyttää sanaa ylimielinen taitaa olla jossain ääriryhmässä keksitty ja viljelty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset