Uusi Suomi vaikuttaa: Teollisuusliiton tiedotteen virheellinen uutisointi

Uusi Suomi uutisoi toissapäivänä seuraavasti: Ay-liikkeessä kovaa lakkopeliä: Rikkuri joutuu selittämään työntekoaan – kuuluu Teollisuusliittoon tai ei. Itse tekstissä kerrotaan: "Jos Teollisuusliiton sopimusaloilla työskentelevä tekee perjantaina töitä, vaatii työpaikan ammattiosasto häneltä selityksiä, vaikka henkilö ei kuuluisi Teollisuusliittoon."

Miten Uuden Suomen toimitus on päätynyt tähän väittämään?

Voisitteko nyt toimitus kertoa tarkalleen Teollisuusliiton tiedotteen kohdat, jonka perusteella päätelmä on tehty?

Tiedotteen alusta löytyy kohta:
"Lakko koskee kaikkia Teollisuusliiton sopimusalojen töitä ja kaikkia alojen työntekijöitä, olivatpa he Teollisuusliiton jäseniä tai eivät.".

Myöhemmin todetaan:
"Teollisuusliiton sääntöjen seitsemännen pykälän (7§) mukaisesti liiton hallituksen tai valtuuston päättämä työtaistelu on ammattiosastojen jäseniä sitova."

"Teollisuusliiton työtaisteluohjeen mukaisesti henkilö, joka tekee lakon alaista työtä, on Teollisuusliiton ammattiosaston jäsen, hänelle lähetetään ammattiosaston toimesta vastinepyyntö. Vastinepyynnössä kerrotaan, että henkilöä epäillään lakon alaisen työn tekemisestä tietyllä ajalla ja pyydetään jäsentä vastaamaan joko kirjallisesti tai suullisesti asiasta ammattiosastolle."

"Vastineen kuulemisen jälkeen ammattiosasto käsittelee asian ja tekee tarvittavat toimenpiteet. Jos rikkuri on jonkin toisen liiton jäsen, ollaan Teollisuusliitosta yhteydessä kyseiseen liittoon ja se ryhtyy tarvittaviin toimiin."

No niin, tiedotteen mukaan selvitysvelvollisuus on siis ainoastaan ammattiosastojen jäsenillä, ei muilla. Ollessaan jäsen sitoutuu myös liiton sääntöjen mukaisiin velvollisuuksiin eikä pelkkiin etuihin – tämä lienee selvää.

Mihin kohtiin siis perustatte uutisen väittämänne?

Nyt teidän olisi hyvä joko selventää asia tai sitten oikaista uutistanne.

SAK:n puheenjohtaja Aalto totesi Talouselämälle: "Selvä asia, että media on puolensa valinnut."

Siltä todellakin vaikuttaa, kun tehdään tarkoitushakuisia omia tulkintoja lakkoa vastaan.

NikoKaistakorpi
Sitoutumaton Vantaa

Oikeudenmukaisuuden (toki subjektiivisesti) toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu