Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Lintilä verosuunnittelun puolustajana - case Fortum on räikeä esimerkki

Ministeri Lintilä on jatkuvasti selittämässä valtionyhtiöiden tekemien ratkaisujen syitä ja räikeimmillään ne ovat liittyneet Fortumin toimiin. Tänään Iltalehti kertoi lisää Fortumin toimista liittyen Irlannin holding-yhtiöihin.

Artikkelissa kumotaan suurin osa Lintilän väittämistä ja osoitetaan toiminnan todelliset vaikuttimet. Valtionyhtiön verotettavan tuloksen ollessa kotimaataan suurempi maassa, jossa sillä ei ole mitään perusliiketoimintaa, on täysin järjetöntä muista kuin verosuunnittelusyistä. Lintilä väittää toisin.

Kolmella Irlantiin perustetulla yhtiöllä ei kuulemma ole verosuunnitteluun liittyvää tarkoitusta. Jostain kumman syystä hallituksessa kaikissa istuu Fortumin verojohtaja Reijo Salo - täyttä sattumaako?

Iltalehden artikkeli kuvaa tilanteen hyvin. Asiat ovat useimmiten siltä, miltä ne näyttävät. Tähän kaikkeen peilaten alkaa väkisinkin ihmetellä Fortumin pelastamaa Chempolisia yms suhteessa hallituksen toimiin.

Kaikki on oikeastaan avoimesti nähtävissä ja pääteltävissä. Mitään emme tule löytämään sähköposteista tai muistioista, mutta sattumia ja selityksiä on jo liikaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Nämä ovat oikeasti käsittämättömiä lukuja:
"Emoyhtiöstä on siirretty Belgiaan, Irlantiin ja Hollantiin apporttisijoituksina 12 miljardin euron arvosta lainasaamisia. Näiden korkotuotot syntyvät sitten kevyesti verotettaviksi näissä maissa. Esimerkiksi Irlannin yhteisöveroprosentti on 12,5 prosenttia, Kostiainen sanoo."

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä kirjoitus ja näinhän se tulos EU ssa on mahdollista junailla mukavasti, verottajan ulottumattomiin.

Tämän lisäksi on syytä muistella taannoista Chempolista, jossa omistajaohjauksesta vastaavan Sipilän käskystä Fortum pelasti 2016 kannattamattoman ja tuottamattoman teknologiayhtiön. Chempoilksen omistajina olivat Sipilän lapset. Fortum Power and heat sai taas vastaavasti vielä 2014 yritystukea 9;8 miljoonaa €.

https://yle.fi/uutiset/3-8348883

Hyvää businesta kannattaa aina tukea, varsinkin valtion rahoilla ja on ilmeisesti aivan sama, minne ne verotettavat tulot menevät...

Pelle Granberg

Kuulemmekohan tänään ministeri Lintilän koottuja selityksiä tähän asiaan? Tuskinpa vaan, koska näihin uusiin Fortumin verokuvioihin kun ei löydy enää edes millään tavalla uskottavaa selitystä joten totuuden esiin tuominen voisi olla viimein paikallaan.

Muistan hyvin kuinka hallitusneuvotteluissa pääministeri ihan välttämättä vaati itselleen myös omistajaohjauksen. Hän sai ilmeisesti hoidettua kuitenkin jo kahdessa vuodessa sekä henkilökohtaiset että myös etupiirinsä "asiat" hoidettua kuntoon. Kun sitten tuli vielä tämä ikävä Finnairin tapaus julkisuuteen niin hänelle tulikin jo kiire siirtää vastuu Lintilälle. Mies joka on 100% pääministerin marionetti ja pihalla kaikesta kuin lumiukko.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Lintilä on keskustan kolkkapoika joka tekee kaiken mitä isot pojat pyytää. Hieman samaan tapaan kuin kokoomuksen Orpo veljespuolueessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset