Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Juha Sipilä: Tervetuloa ottamaan meiltä oppia

Useimpien puolueiden jakaessa huolen politiikan tilasta Liike Nyt -hankkeen yhteydessä on Sipilän reaktio toista maata. Hän toivottaa muut tervetulleiksi ottamaan mallia Keskustasta, jonka puolueen toimintatapa on hänen mukaansa päinvastoin malliesimerkki kansanliikkeestä. Yle kertoo kuinka Sipilä hehkutti Lahden kansalaistapaamisessa puolueen toimintatapaa:

"Mitä uudessa kansanliikkeessä haikaillaan, me ollaan 112 vuotta keskustassa tehty. Tänne saa tulla katsomaan miten kansanliike toimii."

Minusta tuntuu, että soraääniäkin on Sipilän kaudella kuultu myös Keskustan sisältä. Uskottava kait se kuitenkin on, vaikka minun korviini lausunto kuulostaakin jopa harhaiselta.

Onnittelen kuitenkin Keskustaa - Väyrysen Paavon on aikakin mennä, sillä uusi Midas on löytynyt.

Omnipotentti ja erehtymätön Sipilä on näköjään luotsannut Keskustan uudistuneen politiikan mallioppilaaksi - puolueeksi missä kansanvalta, vuorovaikutus ja osallistuminen ovat saavuttaneet huippunsa eikä päätöksiä tehdä pienessä piirissä vaan yhdessä.

Onnea Keskusta valitsemallanne tiellä - tulevissa vaaleissa nähdään onko se tie sileä vai samassa kunnossa kuin monet tiet harvaanasutuilla alueilla. ;-)

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Sipilän kansanliike? Metsänomistajien ja maanviljelijöiden, fundamentalistiuskonnollisten tms. maaseudun väen kupla.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

No eivätkö metsänomistajat, maanviljelijät, fundamentalistiuskonnolliset tms maaseutuväestö voi muodostaa kansanliikettä? Arvon hekin ansaitsevat.

Itse en muuten kuulu mihinkään yllämainituista ryhmistä, mutta olen silti ylpeästi keskustalainen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sipilä, monen muun kepulaisen tapaan, on jo pitkään kärsinyt megalomaniasta. Valitettavasti harvalla on kyky itse arvioida tilaansa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toisaalta.

”Vuorovaikutus on avain” otsikoi Mikael Jungner blogikirjoituksensa.

Hän ei itse näytä osallistuvan aloittamaansa keskusteluun.

Itse olen ollut bannattuna tämän uusia tuulia puhaltavan liikkeen johtohahmon ( Harkimon ohella) blogiin jo kahden vuoden ajan.

En odota mitään järisyttävää tapahtuvaksi kansainvälisellä, kansallisella tai henkilökohtaisella tasolla Liike Nyt - hankkeen myötä.

P.S. Megalomaniasta ei kärsi pelkästään Sipilä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jaa-a, yleensä ainakin facessa ja ymmärtääkseni täälläkin on kyllä osallistunut aloittamiinsa keskusteluihin. Saattaa olla pientä haipakkaa tällä hetkellä, mutta hyvä olisi osallistua jso vuoropuhelua aikoo edistää..

Itse annan liikkeelle mahdollisuuden ja näen sille olevan tarvetta. Nyt on sitten herrojen aika näyttää onko puheille katetta tekojen kautta. Kova on hinku ainakin tällä foorumilla ja mm poliittisten toimittajien taholta teilata homma jo etukäteen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Esimerkiksi viimeisen kuuden blogikirjoituksensa keskusteluun täällä US:n Puheenvuorossa Mikael Jungner on osallistunut yhteensä viiden kommentin verran.

Melkein yksi kommentti / blogi.

Se siitä vuorovaikutuksesta ennen ja nyt.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Santeri Alkio aloitti toimintansa Nuorsuomalaisessa Puolueessa mutta erosi puolueesta. Myöhemmin välttääkseen maalaisväestön joutumisen sosialismin pauloihin hän perusti vuonna 1906 Etelä-Pohjanmaan Nuorsuomalaisen Maalaisliiton, joka vuonna 1908 yhdistyi vähemmän aatteelliseen Suomen maalaisväestön liittoon. Hänestä tuli Maalaisliiton nykyisen Keskustan pääideologi, ja häntä pidetään yhä Keskustan henkisenä isänä, minkä vuoksi puolueen piirissä edelleen puhutaan alkiolaisuudesta." - Sipilä puhuu ja ajaa vain liberaalia elitismiä.

"Alkio oli innokas demokratian ja Suomen itsenäisyyden puolestapuhuja. Hän johti nuorisoseuraliikettä, joka ennen kaikkea halusi puolustaa maalaiselämän arvoja sekä vaalia raittiutta ja terveitä elämäntapoja". - Sipilä puhuu ja ajaa vain liberaalia elitismiä.

"Vuonna 1917 Alkio kannatti Suomen itsenäistymistä ja Svinhufvudin itsenäisyyssenaattia. Hän oli kannattanut korkeimman valtiovallan riistämistä Venäjän väliaikaiselta hallitukselta jo kesällä 1917 valtalain yhteydessä osana Suomen itsenäistymistä oikeiston vielä vastustaessa. Alkio piti venäläissotilaiden tukemaa punaisten kapinaa yrityksenä palauttaa Suomi Neuvosto-Venäjään: ”Sen [kapinan] tarkoituksena on tehdä tyhjäksi Suomen itsenäisyys.” Suomen venäläisväestön suhteen Alkiolla oli tiukka linja: hän vaati eduskunnassa 1918 kaikkien maassa oleskelevien ei-kansalaisten karkottamista. Suomen tuolloisista noin 12 000 venäläisestä vain noin 5 000:lla oli Suomen kansalaisuus. Alkion linjaus olisi otetuessaan tarkoittanut sitä, että vallankumousta Suomeen paenneiden venäläisten olisi pitänyt jatkaa matkaa muualle." - Juha Sipilä & co vaan kamuilee vain matujen etujen edellä vähäosaisten syrjäytyneittemme kustannuksella ja jälkeenjätöllä (vs. sota veteraanit:"ketään ei jätetä").

"Alkiota pidettiin vakaumuksellisena kristittynä, mutta hän toisaalta kannatti hyvin rehellistä omien epäilystensä tunnustamista." - Juha Sipilällä on kyllä kristillisyyden kaapu yllään, mutta Jaakobin kädet teoissaan ja väännöissään.

Alkio on tuonut suomalaiseen poliittiseen retoriikkaan useita nykyäänkin käytettäviä termejä. Näistä kuuluisimpia ovat esimerkiksi ”köyhän asia” ja ”edistyksen lippu”. - Juha Sipilä on ajanut päinvastoin vain korruptoituna läheistensä ja rikkaiden liberaalielitistien asiaa - leikaten juuri mm. kestävältä edistykseltä, koulutuksesta ja vähäosaisilta.

Sipilä ratsastelee ja patsastelee muitten hepoilla… :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2531...

Juha Sipilällä ei ole - eikä voi siten ollakaan - mitään käsitystä eikä oikeaa näkemystä Keskustan perinteisestä alkiolaisuudesta - tasan päinvastoin!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

En niin kovin hyvin alkioaisuutta tunne, mutta kuulostaa siltä, ettei se juuri enää näy tämän päivän Keskustassa Ja jos puolue päättää jatkaa vielä tällä Sipilän linjalla toisen kauden, niin alkiolaisuus on muisto vain. Tältä näyttää enkä tunnista mitään muutosvoimia vaan Sipilä tuntuu saavan ylivoimaisen enemmistön kannatuksen puolueessa.

Kenties alkiolaisuuden ihanteet ovat mennyttä ja tämä on uusi Keskusta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Niko,

niinpä - ei vois valitettavasti pahemmin Sipilä &co pettää Keskustan perinteisen alkiolaisuuden, kristillisen tasoituksenkin - perälaudalta paukahtelee, hanoi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset