Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kohti politiikan kesäteatteria avoimella ohjelmistolla

Tämänvuotisen kesäteatterin ohjelmisto vaikuttaa olevan vielä avoin ja näyttelijätkin kimpoilevat sinne tänne epätietoisina. Tosin Sipilä on kuulemma tyynen rauhallinen ja nukkuu yönsä mainiosti - näinhän yritysjohtajat varsinkin pörssiyrityksissä aina kirkkain silmin vakuuttavat kunnes alkaa rytistä.

On veikeää seurata kuinka aletaan vilauttelemaan suunnitelmia B ja C mikäli alkuperäinen menee reisille. Orpo on alkanut järjestellä takaporttia ja täällä pohditaan päätoimittajan blogissa kuinka Sipilä voi pelastaa kasvonsa. Hallituspuolueidenkin väki tuntuu varautuvan kaikkeen mahdolliseen eikä Sipilän tyyneys tunnu heitä vakuuttavan.

Oikeistoa kannattavilla sekä elinkeinoelämällä on selkeä tahto saada hallitus jatkamaan loppuun asti. Kaiken maku- ja sotehässäkän taustalla menee monia heitä miellyttäviä muutoksia eteenpäin - näitä ei valitettavasti julkisuudessa tarkastella juuri ollenkaan. Jopa medialla on intressinsä, sillä hallituksella on käynnissä mediapoliittinen ohjelma, jossa tarkastellaan keinoja kotimaisen median tukemiseksi. Tämän pitäisi valmistua sopivasti ensi syksynä.

Sinisille hallituksen kaatuminen ja nopeat vaalit olisivat erittäin hankala tilanne. Heille tulisi vaaleissa todennäköisesti kylmää kyytiä ja jopa koko olemassaolo olisi uhattuna.

Hieman pettyneenä olen myös katsellut Liike Nytin puuhamiehen Mikael Jungnerin kaukaa haettua force majeure -perustelua Sipilän hallituksen jatkolle huolimatta merkittävimmän uudistuksen kohtalosta.

Itse luulen, että tämä force majeure -ajatus ja hallituksen jatko loppuun asti lähtee Liike Nytin ihan omista intresseistä. Jos hallitus kaatuisi ja tulisi ennenaikaiset vaalit, niin Liike Nyt ei kerkeäisi mitenkään kasata joukkojaan ja päästä kunnolla mukaan peliin. Sille sopisi parhaiten Sipilän hallituksen jatko ja mahdollisten maakuntavaalien lykkääntyminen, jotta se saisi aikaa järjestäytyä ja luoda oman ohjelmansa.

Tämä tuoksahtaa vahvasti piiloagendalta - joltain mitä liiikkeen ymmärtääkseni piti avoimuudellaan juuri välttää.

Kesäteatteria pukkaa ja veikkaan näytöksiä olevan melkoinen määrä ennen eduskunnan lomia. Onko kyseessä sankaritarina, farssi, satiiri, draama vai tragedia? Tuskin sentään romanttinen komedia. wink

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ymmärsin omasta kommentistasi, että olet lähes aina äänestänyt kokoomusta. Kun puhutaan kesäteatterin roolihahmoista, niin älä unohda Vapaavuorta, Koskea, Orpoa, Lepomäkeä, Harkimoa jne, ethän? Sipilä tuli aloituksessasi jo riittävän usein mainittu, mutta sehän onkin linjassa yleisen joukkolynkkausmanian kanssa.

Itse en yksinkertaisesti pidä siitä, että kaikki lokaa kaadetaan vaan yhden poliitikon niskaan. On korkea aika tarkastella myös herra Orpoa hieman tarkemmin. Samassa veneessä kun hänkin näyttää olevan. Vai onko?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, Sipilän hallitus on Sipilän hallitus - ei siitä mihinkään pääse. En toki unohda muita roolisuorituksia, mutten nyt tässä kerennyt kattavaa juonta ryhtyä kirjoittamaan eivätkä ennustajanlahjatkaan ole kummoisia.

Kyllä Orpolla on näistä suuri vastuu ja siinä tuo on selkeästi Sipilän parina näitä säätämässä. Orpo onnistuu usein puhumaan niin mitäänsanomattomia ja kiertämään asiat teflonina, että häneen on usein vaikeampi tarttua. Perustuslakiongelmathan ovat eniten lähtöisin juuri Kokoomuksen vaateista.

Samassa veneessä lienevät toistaiseksi - tosin pelastusjollien köydet on jo höllennetty ja reitti veneelle harjoiteltu. Joku saattaa istua jo valmiina siellä.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Varmaan suurin vaikutus ennen aikaisilla vaaleilla olisi siihen, että jäisi hallitukselta ne perinteiset kosiskelut tekemättä vaalien alla. Etuja on helppo jakaa vaalien alla, mutta yhtään minkään leikkaaminen on taas niin saakelin vaikeaa. Toisaalta ei innosta nähdä nykyisiä sak, anteeksi sdp:tä vallan kahvassa. Kunhan vaan politiikan jumalat suojelisi meitä sixpackeiltä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Politiikan jumalat suattaapi olla ilkikurisia humoristeja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jungnerin mielipide force majeure:sta oli täysi floppi ja osoitti juuri sitä, mitä blogisti kirjoitti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset