Kohti politiikan kesäteatteria avoimella ohjelmistolla

Tämänvuotisen kesäteatterin ohjelmisto vaikuttaa olevan vielä avoin ja näyttelijätkin kimpoilevat sinne tänne epätietoisina. Tosin Sipilä on kuulemma tyynen rauhallinen ja nukkuu yönsä mainiosti – näinhän yritysjohtajat varsinkin pörssiyrityksissä aina kirkkain silmin vakuuttavat kunnes alkaa rytistä.

On veikeää seurata kuinka aletaan vilauttelemaan suunnitelmia B ja C mikäli alkuperäinen menee reisille. Orpo on alkanut järjestellä takaporttia ja täällä pohditaan päätoimittajan blogissa kuinka Sipilä voi pelastaa kasvonsa. Hallituspuolueidenkin väki tuntuu varautuvan kaikkeen mahdolliseen eikä Sipilän tyyneys tunnu heitä vakuuttavan.

Oikeistoa kannattavilla sekä elinkeinoelämällä on selkeä tahto saada hallitus jatkamaan loppuun asti. Kaiken maku- ja sotehässäkän taustalla menee monia heitä miellyttäviä muutoksia eteenpäin – näitä ei valitettavasti julkisuudessa tarkastella juuri ollenkaan. Jopa medialla on intressinsä, sillä hallituksella on käynnissä mediapoliittinen ohjelma, jossa tarkastellaan keinoja kotimaisen median tukemiseksi. Tämän pitäisi valmistua sopivasti ensi syksynä.

Sinisille hallituksen kaatuminen ja nopeat vaalit olisivat erittäin hankala tilanne. Heille tulisi vaaleissa todennäköisesti kylmää kyytiä ja jopa koko olemassaolo olisi uhattuna.

Hieman pettyneenä olen myös katsellut Liike Nytin puuhamiehen Mikael Jungnerin kaukaa haettua force majeure -perustelua Sipilän hallituksen jatkolle huolimatta merkittävimmän uudistuksen kohtalosta.

Itse luulen, että tämä force majeure -ajatus ja hallituksen jatko loppuun asti lähtee Liike Nytin ihan omista intresseistä. Jos hallitus kaatuisi ja tulisi ennenaikaiset vaalit, niin Liike Nyt ei kerkeäisi mitenkään kasata joukkojaan ja päästä kunnolla mukaan peliin. Sille sopisi parhaiten Sipilän hallituksen jatko ja mahdollisten maakuntavaalien lykkääntyminen, jotta se saisi aikaa järjestäytyä ja luoda oman ohjelmansa.

Tämä tuoksahtaa vahvasti piiloagendalta – joltain mitä liiikkeen ymmärtääkseni piti avoimuudellaan juuri välttää.

Kesäteatteria pukkaa ja veikkaan näytöksiä olevan melkoinen määrä ennen eduskunnan lomia. Onko kyseessä sankaritarina, farssi, satiiri, draama vai tragedia? Tuskin sentään romanttinen komedia. wink

NikoKaistakorpi
Sitoutumaton Vantaa

Oikeudenmukaisuuden (toki subjektiivisesti) toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu