Siniset opportunistit vauhdissa – Elo ja Terho kunniaa keräämässä

Muiden taistellessa soteuudistuksen rintamalla siniset istuivat kanttiinissa kahvilla odottamassa mihin suuntaan painopiste kääntyy. Kun perustusvaliokunta oli näyttänyt hailakkaa vihreähköä valoa, tulivat Sampo Terho ja Simon Elo hetkessä esiin kertomaan kuinka siniset ja hallitus ovat voittajia – näinhän me aina sanottiin. 😉 On aika koomista, että heti perustuslakivaliokunnan odotettua positiivisemman lausunnon perään molemmat kirjoittavat tänne sinisistä asian suurina voittajina. Olikohan heillä kaksi eri kirjoitusta odottamassa?

Sinisten opportunismi on kyllä jo huvittavaa katsottavaa. Kun viime aikoina Sotesta on väännetty, niin Siniset ovat olleet hipi hiljaa ja katsoneet mihin todennäköisyydet menevät. Juuri mitään ei olla itse sanottu – Terhokin esimerkiksi tänne laittamassaan vappupuheessaan ei puhunut siitä sanaakaan vaikka kyseessä on suurin rakennemuutos vuosikymmeniin. Simon Elon blogin otsikko oli jo hauska: Sinisten kannattama sote-uudistus etenee. Kummankaan blogeissa ei ennen lausuntoa vaikuta pitkään aikaan olleen mitään tästä suurimmasta hallituksen tehtävästä.

Vaikuttaa selvältä, että Siniset odotti perustuslakivaliokunnan lausuntoa ennen kannanottojaan. Mikäli se olisi heilahtanut toiseen suuntaan, niin samaan suuntaan olisi todennäköisesti heilahtanut Sininen tulevaisuuskin linjauksissaan.

Vaikuttaa siltä, että sinisten strategiassa puoli valitaan todennäköisen voittajan mukaan. Näin tullee linja heilumaan vastedeskin olemassaolosta taistellessa.

Vaaleja kohti mennessä Sininen tulevaisuus pyrkinee löytämään joitakin kansalaissegmenttejä kiinnostavat kannat. Tuntuu hieman kuin puolueen ohjelmaa tehtäisiin markkinatutkimuksella pyrkien löytämään joku markkinarako muiden puolueiden välistä. Minusta se ei tunnu kovin suoraselkäiseltä toiminnalta ja tietty linjattomuus onkin jatkuvasti näkyvissä.

Jännittävää nähdä minne asti tällainen malli kantaa ja uskaltavatko puolueen jäsenet edes katsoa sitä vaaleihin asti.

Sipilä ja Orpo hyödyntävät tilannetta parhaimpansa mukaan. Mitä lähemmäs vaaleja mennään, niin sitä suuremmaksi kuitenkin irtiottojen ja hallituksen hajoamisen riski kasvaa. Osa sinisten ministereistäkin miettinee jo kenen riveistä seuraaviin vaaleihin ponnistaa mikäli haluaa politiikassa pysyä.

Eiköhän viimeisellekin vuodelle teatteria vielä riitä – tarkistakaa toimittajat myös takakontit.

 

NikoKaistakorpi
Sitoutumaton Vantaa

Oikeudenmukaisuuden (toki subjektiivisesti) toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu