Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Keskusta panikoi – ottaa pataan mikäli eduskunta- ja maakuntavaalit yhdistetään

Keskustan rimpuilu maakuntavaalien pitämiseksi ennen eduskuntavaaleja on varsin läpinäkyvää ja silkkaa valtapolitiikkaa. Lähes kaikki muut alkavat olla sen kannalla, että mahdolliset maakuntavaalit pidetään samaan aikaan eduskuntavaalien yhteydessä. Keskustalle tämä on nykyisillä kannatusluvuilla kuitenkin melkoinen ongelma.

Mikäli vaalit käytäisiin yhdessä suurin osa äänestäjistä antaisi äänensä molemmissa vaaleissa. Näin ollen Keskusta ei pystyisi hyödyntämään äänestäjiensä suurempaa aktiivisuutta maakunnan tasolla yhtä hyvin kuin erillisissä vaaleissa. Eduskuntavaalien samanaikaisuuden myötä maakuntavaaleissa äänestäisi samalla moni, joka sitä tuskin pelkästään maakuntavaalien vuoksi sitä edes tekisi.

Näin ollen nykyiset Keskustan huonot kannatusluvut heijastuisivat pahemmin myös maakuntavaaleihin. Kampanjan osaltakin olisi helpompi pyrkiä erottamaan valtakunnanpolitiikka ja maakunnan asiat. Keskusta kestää kenties jäämisen pois seuraavasta hallituksesta, mutta tuskin sitä, ettei sillä ole merkittävää valtaa maakuntien luodessa uusia toimintamalleja.

Kokoomukselle tämä ei ole mikään ongelma ja Sininen tulevaisuuskin tarvitsee mieluummin aikaa viestinsä terävöittämiseen. Keskusta onkin siten loppujen lopuksi yksin ongelmansa kanssa ja veikkaankin sen joutuvan myöntämään piakkoin tappionsa.

Sitä ennen kuulemme retoriikkaa maan edusta ja kiireestä, ja miksi on valiokuntien on välttämätöntä työskennellä läpi kesän Suomen edun vuoksi. Lomien aiheuttama parin kuukauden viivästyminen tosin ei ole Suomelle mikään ongelma vaan Keskustalle. Tämän kyllä muut puolueet haistavat ja Keskustan pelon tuoksu leijaileekin jo pitkin eduskunnan käytäviä. Politiikassa se tuskin herättää kuitenkaan sääliä ja sympatiaa.

Keskusta yritti ensin saada maakuntavaaleja lokakuulle ja seuraavaksi on tavoiteltu tammikuuta 2019 - kunhan ne voitaisiin jotenkin vaan käydä ennen eduskuntavaaleja. Näin tuskin tulee käymään ja vaalit yhdistetään. Toisaalta itse ovat yhdessä Kokoomuksen kanssa koittaneet lypsää itselleen mahdollisimman edulliset ratkaisut toistuvasti kaatuen perustuslakiin. Järkevämmin toimien ja ajamalla sitä aitoa Suomen etua valtapolitiikan sijaan kunnollinen läpimenokelpoinen esitys olisi ollut päätettävänä ajat sitten kauan ennen seuraavia vaaleja.

Niin makaa kuin petaa - hyvä niin.

EDIT 26.2.2018 klo 13:30: Nyt Sipilä vaatii maakuntavaalien pitämistä toukokuussa 2019 eli kuukausi eduskuntavaalien jälkeen. Hänen uhkavaatimukseensa pitää muiden eduskuntaryhmien vastata tänään, mikä on aika kohtuutonta. Ensin Sipilä halusi vaalit lokakuulle, sitten tammikuulle ja nyt kuukaudella yli eduskuntavaalien - kaikki keinot käytössä, jotta ne eivät olisi samaan aikaan eduskuntavaalien aikana. Mitä järkeä on pitää kahdet vaalit kuukauden välillä? Ei mitään ellet ole keskustalainen. Tavoitteena lienee nyt, että Kokoomuksen ja muiden neuvotellessa hallituskokoonpanosta pääsee todennäköisesti vaalitappion kokeva Keskusta rummuttamaan täydellä teholla maakunnissa. Toivottavasti muut puolueet haistavat tämän bluffin.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Iltalehdessä Tommi Parkkonen kertoi, millaista Keskustan kansanedustajien vaikuttaminen on ollut:
"Eräänlainen eduskunta- ja valiokuntatyöskentelyn pohjanoteerauksenkaltainen kuultiin torstaina sen sijaan erään toisen nopeaa käsittelyaikataulua kannattaneen keskustan kansanedustajan suusta, kun tämä ripitti sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokouksessa kollegoitaan, että ”jos on pieniä lapsia tai muuten ahdistaa (työnteko), niin voi vaihtaa työpaikkaa”.

Suomessa ei ole mikään poikkeustila, jonka vuoksi muiden mukaanlukien virkamiesten tulisi polttaa lomansa Keskustan pyrkimysten vuoksi. Itse ovat aikataulunsa ja tämän tilanteen luoneet, turha sitä on muiden niskaan koittaa kaataa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Koko maakuntauudistus on iso kupla

Vähitellen on paljastunut, ettei maakuntauudistuksessa olekaan taloudellisesti katetta. Uudistusta aikanaan myytiin kuntien palvelujen siirtämisellä maakuntiin. Kuulosti tavallisen turistin korvaan houkuttelevalta tuo. 311 kuntaa vs. 5, 18, tai 23 maakuntaa. Säästöä julkisen puolen kuluihin oli tulossa satavarmasti ja pajlon, Mutta apinaa koijattiin, taas.

Ei ne kuntien kalliit ja pömpöösimäiset hallinot kuluineen mihinkään katoa maakuntauudistuksen myötä. Siellä ne istuvat edelleen, mutta jatkossa entistä pienemmillä vastuilla sekä vähemmillä työtehtävillä, ne lukemattomat kunnanjohtajat t. kyläpäälliköt, turhan työn sihteerit, ja sadat muut virkanimikkeen omaavat.

Hallintopuuhun yritetään ympätä nyt uusi oksa. Tuon uuden oksan hedelmien laadusta vaan ei ole mitään tietoa kenelläkään, mutta energiaa se oksa tulee emorungosta imemään ja paljon.

Unohtakaa suosiollla kaikki veronalennuspuheet.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Meitä helsikiläisiäkin hallitsee 85 valtuutettua. Eduskuntaankin kuuluu "vain" 200 kansanedustajaa. Jos Helsingin valtuusto suhteutettaisiin väkilukuun ja kansanedustajien lukumäärään, niin silloin valtuustossa olisi n. 20 jäsentä.

Mutta minkä puolueiden jäseniä on kuntien palveluksessa? Minkä puolueen kannatus on suurinta esim. Helsingin kaupungin palveluksessa olevien henkilöiden keskuudessa?

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Mihin unohtui asiakas eli hoitoa tarvitseva potilas ja syrjäytynyt kansalainen? Hänet on unohdettu kuin se pieni tulitikkutyttö Andersenin joulusadussa.

Jos tämä olisi softa projekti, joita 30 vuoden ajan itse olen kehitellyt, huomio kohdistettaisiin itse hoitoon eikä projektiosapuolten välisten etujen maksimointiin. Hoidosta fokusta laajennettaisiin prosesseihin ja resursseihin nykyiset olot huomioiden. Olen tehnyt tästä suunnitelmia kirjoihin ja videoihin jo monta vuotta sitten, eikä niiden kybernetiikka petä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Joo, pakko tähän komentoida ja hieman ohi aiheen.

Asiakkaan rooli on maksaa viulut.

Mm ssa jokainen toiminnanohjausjärjestelmän uusiminen on kokemukseni mukaan aiheuttanut yritykselle hetkellisesti nasakoita tappioita, mm ssa menetettyjen tilausten ja toimittamattomien lähetysten muodossa. Mustapukuiset Konsultit tuppaavat kulkemaan aina oma salkku kädessä. Asiakkaan salkusta niin viis.

Esim. SAP impementoinnit seurauksineen ovat jo legendaarisia talousjohtajien painajaisia. Julkisella puolella nuo ongelmat voidaan lakaista, ainakin osittain, maton alle. Mutta onhan noita pahoja kiville menoja. PV, Helsingin Kaupunki, jne.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...seuraavaksi on tavoiteltu tammikuuta 2017..."
Taantumustako ilmassa vai kirjoitusvirhe?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vihreät - menneisyyden puolue...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Olipa näppärää, vielä jos kuuluisin vihreisiin, niin olisi jopa parempi. ;-)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Näpyttelyvirhe,2019. Korjattu.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kepu ei varmaan pysty enää pelottelemaan maakuntien asukkaita uurnille sillä, että muut päästyään valtaan vievät kaiken, kun kepu on itse vallassa ollessaan nyt aiheuttanut maaseudulla tuhoa enemmän kuin kukaan. Kepu voisi tehdä vaaleihin iskulauseen Raidin mainoslausetta mukaellen: "Kepu tuhoaa maaseudulla ja kaupungeissa". Kai ne pahimminkin pelotellut maalaiset jo tajuavat, että kun kepulit ovat hallinneet vuosikymmeniä paikallisesti ja maaseutu kurjistuu ja tyhjenee, ei se taida sittenkään olla hoitanut hommia hyvin kotiinpäin, jos omien porsaiden kasvattamista ei lasketa. Kyllä se keskustan lähtölaskenta on jo alkanut, ihan sama milloin se päättyy muutaman kuukauden tarkkuudella, hyvää tulosta ei ole luvassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuo on ehkä toiveajattelua. Keskustalaisuus tulee maaseudulla äidinmaidossa, eikä niitä vaihtoehtoja kovin paljon mietitä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Börje Uimonen on oikeassa. Keskusta rökittää maaseutua kaikkein pahiten, mutta silti sen peruskannatus säilyy. Se on yhden lajin vallassa olemisen uskontoa. Kaikkein tärkeintä on, että poliittinen johto säilyy Keskustalla. Kaikki muu on sille alisteista. Onneksi kaupunkeja tämä uskovaisuus ei ole vallannut, mutta laajat maseutualueet ovat keskustauskovaisten hallussa ja pysyvätkin, heidän kuolemaansa saakka. Maailmassa monta on ihmeellitä asiaa.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

On ihan hyvä kun Niko kirjoittaa blogin jossa voi purkaa ja kommentoida tuntemaansa antisympatiaa Keskustaa kohtaan.

Sosiaali ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan sosialidemokraatti Krista Kiurun kokousmenenettely oli outo kun hän ei äänestettänyt kannatettua soten aikataulutus esitystä.

Tämän Krista Kiurun menettelyn punavihervasemisto väänsi muka Keskustan panikoinniksi kun kysymyksessä on kokous menettely virhe.
No puhemiesneuvosto ottaa tänään kantaa asiaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toisenlaisiakin näkemyksiä löytyy väittämästäsi kannatetusta aikatauluesityksestä. Parkkonen kirjoittaa Iltalehdessä:
"StV:n aikatauluista oli jo sopu, mutta keskusta halusi viime hetkellä muuttaa sitä niin, että valiokunta kokoustaisi muutamia ylimääräisiä kertoja elokuussakin - mikä luonnollisesti herätti puoluepoliittiset puheet keskustalle perinteisestä iltalypsystä. Ja tällä kertaa keskustan toimintaa moittivat käytäväkuiskutteluissa opposition lisäksi myös hallituskumppani kokoomuksen edustajat.
Ja mikä yllättävintä, myös joukko oman puolueen kansanedustajia."

Tämän valossa asia ei ole lainkaan niin yksinkertainen kuin väität. Tuskin sinulla on tarkkaa tietoa asioiden kulusta - tai jos on, niin kerro ihmeessä meille, joilla ei moista sisäpiiritietoa ole.

Kiurua moititaan, mutta mielenkiintoisia todetaan myös Keskustan Heikkilästä valiokunnassa samaisessa Parkkosen kolumnissa: "Hannakaisan tapa toimia valiokunnassa ei ole hyvien tapojen mukaista, eräs keskustavaikuttaja totesi torstaina."

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kun karsitaan kaikki epäolennainen politikointi pois kokouksen kulusta niin minun tietoni perustuu Hannakaisa Heikkisen lausuntoon jossa hän totesi ettei Krista Kiuru päästänyt äänestykseen Matti Vanhasen tekemää soten aikataulutus esitystä jota myös kannatettiin. Hannakaisa Heikkistä haastateltiin heti kokouksen päätyttyä jonka näin ja kuulin uutisissa.

Krista Kiurun menettely on moitteen alainen. Tommi Parkkosen näkemys saa olla mitä olla, olen jo ilmaussut kantani hänen IL-n artikkelin kommentissa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #17

Kun karsitaan kertomastasi kaikki epäolennainen politikointi, jää jäljelle ainoastaan vahva uskosi Keskustaan ja Hannakaisa Heikkiseen. Kokouksen kulusta sinulla ei ole muuta tietoa.

Tässä kuten monessa muussakin kommentissasi kaikki perustuu uskoosi siitä, että keskustalaiset kertovat totuuden ja muut ovat väärässä. Moni ei jaa näkemystäsi eikä luottoasi Keskustaan.

Mm Yle kertoo asiasta tänään:
"Valiokunta ei päässyt äänestämään asiasta torstaina, kun keskusta toi äänestyspöytään vaihtoehdon, jonka mukaan valiokunta kokoontuisi myös elokuussa. Ongelma asiassa on se, että aikataulu katkaisisi eduskunnan virkamiesten jo sovitut lomat. Varsinkin oppositiopuolueissa on haluttu pitää kiinni virkamiesten työajoista."

Mutta luota sinä vaan Heikkiseen. Moni muu ei luota ja aika karua kertomaa on kuvaukset hänen toiminnastaan, mikä tosin Keskustan taholta palkittiinkin puoluekokouksessa varapuheenjohtajuudella.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen Vastaus kommenttiin #18

Väitätkö Hannakaisa Heikkisen puhuneen muunneltua totuutta. Perus fakta on se mitä mitä omin korvin ja silmin näin. Selittettelyt virkamiesten lomista ei kuulu tähän perusasiaan.
Krista Kiurun toiminta sosialidemokraattien nimeämänä puheenjohtajana sosiaali ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana on nyt kyseenalaistettu ei mikää muu asia.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #20

Totta hemmetissä kuuluu virkamiesten lomat tähän asiaan. Ei valiokunnalla ole oikeutta polttaa jo sovittuja virkamiesten lomia neuvottelematta asiasta. Ei se voi päättää siitä vastoin työaikalakia keskenään keskustalaisten päähänpiston vuoksi, jonka mukaan elokuullakin heinäkuun lisäksi tarvittaisiin virkamiehiä. Ja varsinkaan ei ole syytä peruuttaa lomia, jos takana on vain Keskustan paniikki maakuntavaalien ajankohdasta.

Ja kyllä yhtä lailla Heikkisen toiminta on monin tavoin kyseenalaistettu tässä asiassa. Jo huhtikuussa hänen toimiaan valiokunnassa kuvattiin näin:
"Tunnelma onkin kiristynyt siihen pisteeseen, että osa StV:n jäsenistä syyttää valiokunnan varapuheenjohtaja Heikkistä työpaikkakiusaamisesta ja epäasiallisesta käytöksestä."

"Valiokunnasta tihkuneiden tietojen mukaan Heikkinen on muun muassa protestoinut turhina pitämiään opposition kansanedustajien ja vieraaksi kutsuttujen asiantuntijoiden puheenvuoroja tekemällä sormillaan ja suullaan alentavia blaa blaa blaa -eleitä ja makaillut teatraalisen kyllästyneen näköisenä valiokunnan pöydän päällä. Lisäksi hän on asiantuntijoiden puhuessa rouskutellut kovaan ääneen mukanaan tuomaansa kaalia. Heikkisen syytetään myös ilveilevän ja puistelevan teatraalisesti päätään aina kun asiantuntijoiden näkemykset ovat eronneet hallituksen virallisesta sote-linjasta."

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen Vastaus kommenttiin #21

No ei täällä US-n plogeissa ratkaista perus faktaa sosialidemonkraatti Krista Kiurun toimintaa kokouksen puheenjohtajana kun kokousasiana oli sote aikataulu. Siis jälkeen kerran kokouksessa esitetty ehdotus sote aikatauluksi jota kannatettiin sitä puheenjohtaja ei ottanut äänestettäväksi.
Oletan että Nikokin on vetänyt kokouksia ja tuntee kokousalgoritmin säännöt.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #23

Kokouksen vetäjänä olen pitänyt huolen siitä, että kokous päättää vain asioista, joihin sillä on toimivalta. Lisäksi päätösten tulee noudattaa lakia sekä esim yrityksessä prokuraa.

Vaikka kuinka joku haluaisi äänestyttää asiaa, johon kokouksella tai tässä tapauksessa valiokunnalla ei ole toimivaltaa, niin ei siitä pidä äänestää.

Tässä nimenomaisessa casessa on ensin pitänyt varmistaa virkamieshallinnosta työlain mukaisesti heidän mahdollisuutensa tehdä heinäkuun lisäksi myös elokuussa töitä kuten keskusta nyt haluaa.

Ihan vastaavalla tavalla kuin yrityselämässä, jossa itse olen pelkästään toiminut, niin ei joku kokous tai ohjausryhmä voi päättää kuin iistä asioista, joihin sillä on toimivalta. Puheenjohtajan pitää tietää toimivalta eikä hänen pidä antaa tehdä päätöksiä ellei toimivalta riitä.

Osaksi panikointia voi tulkita senkin, että yhtäkkiä koitetaan keskustan taholta tuoda päätettäväksi uusi ehdotus, jonka toteutettavuutta ei olla asianmukaisesti varmistettu. Työaikalait ne on eduskunnassakin.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kaistakorpi, tänään julkaistut tiedot kertovat viime viikon tapahtumista oikean totuuden. Kannattaa lukea.
Toimittaja Parkkosen tiedot ovat niitä hevosmiesten tietotoimistojen kertomia totuuksia. Uskoo ken Uskoo!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #26

Tammela, kerro nyt sitten suoraan, mitä julkaistua uutista tarkoitat ja missä, niin ei tarvitse arvuutella ja yrittää kaivella.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Puhemiesneuvosto voi ottaa kantaa, muttei antaa mitään määräyksia valiokunnalle.

Jos laittaa Kepun äänitorveksi Hanna-Kaisa Heikkisen, on ihan varmaa, että jonkin tasoinen kärhämä on hetkessä valmis.

Edelleen kyllä ihmetyttää, että te Kepun kentällä kannatatte maakuntamallia, vaikka se vie loputkin maaseudun elinmahdollisuuksista.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Veli Takasele hyvä veli, ajatukseni on maaseudulla oikeasti suren sitä miten maaseudun eläjän elämää on kurjistettu juuri välihallinnon puitteissa.ELY keskukset sanelee maaseudulta elämisen edellytyksiä esim. rakennuslaki, rantarakentaminen, laajajaistaverkot, tiestö, yritystoiminta ja pahinta on maanviljelijöiden toimeentulon vaikeus.
En jaksa oikein uskoa että maaseudun ihminen vastustaa kehitystä parempaan pois Karl Marxilaisuudesta.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #29

Niin, miten tuo marxilaisuus muuttuu, jos ELYn sijaan maakunta sanelee nuo asiat. On kyllä ihmeellistä, ettette Keskustan kannajina ymmärrä, miten maaseutu lopullisesti tyhjenee, jos maakuntamalli toteutuu. Kaikki toiminnot siirtyvät hiljalleen sinne maakunnan "pääkaupunkiin" eikä kuntia enää ole.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

On tärkeää muistaa, että ensimmäisten maakuntavaalien valitut päättäjät tulevat muodostamaan maakunnan hallintomallin lähes nollista. Tämän seurauksena tehdään päätöksiä, joilla on vaikutus pitkälle tulevaisuuteen.

Luvassa on mm liuta poliittisia virkanimityksiä eri toiminteiden johdon osalta. Eihän nimittäin kukaan tosissaan usko, että poliittisten virkanimitysten aika olisi ohi. Näiden vaikutus ulottuu yli vaalikausien ja merkitys on maakuntien käytännön toiminnassa hyvin suuri.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Opin tuolla JKL:l seudulla, että tärkeintä maakunnallisten hankkeiden raha-anomuksissa on saada myöntö jolla sitten pyöritetään joitain workshoppeja ja palavereita, tehdään tiekarttoja, moniväriesitteitä ja strategioita. RAhoittajan edellyttämät tulokset voi kuitata sillä, että hyödyntäminen on alueen yritysten vastuulla tai että tarvitaan uusi projekti.
https://guitarkonkari.wordpress.com/2018/02/27/kas...

Kiinnostus maakuntauudistukseen minun mielestä:
- työllistää entistä enemmän kepulaisia pikkupäälliköitä ja asiamiehiä maakuntiin "sen etua" valvomaan ts. käsienheilutteluun keskittyvät kehityshankkeet senkun yleistyvät.
- saada uusi auktoriteetti päätöksille valtion rahojen lisääntyneestä virtauksesta maakuntiin. Tunnetusti raha ei sillä lisäänny, että sitä kierrätetään taskusta toiseen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Vähän alustataloutta ja bisnesekosysteemejä slaideille sekä mausteeksi kliintekkiä, niin kyllä rahat löytyy jatkoprojekteille... ;-)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikki keinot on sallittuja, että tuo sotesekasotku saataisiin kaadettua, siis parlamentaariset keinot.

Kiuru vois nyt kiekaista siellä valiokunnassa hieman pitempään, että tämä kansalaisille vaarallinen hökötys romahtaisi aikataulullisesti.

Keskustaa ei kukaan jäisi kaipaamaan, jos se puoluekartalta häviäisi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Keskustan toimintakulttuurissa näkyy vielä heijastuksena pres. Kekkosen pitkä valtakausi. Kepu oli Kekkosen erityisessä suojeluksessa, Kokoomus "yleisten syiden" vuoksi paitsiossa hallitustyöstä ja tarvitaan vielä sukupolvi tai kaksi ennenkuin kepussa ymmärretään ja hyväksytään se tosiasia, että tätä maata voidaan hallita myös ilman keskustaa. Tähän maahan ei ole kuntien tai valtion toimesta pystytetty yhtään organisaatiot joka ei pyrökratiaa olisi kasvattanut ja näin tulee tapahtumaan myös mikäli maakuntauudistus toteutuu.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ovat nämä Kaikkonen ja Sipilä melkoisia, kertovat etteivät suinkaan painosta valiokuntaa ja eduskuntaa millään tavalla aikatauluasiassa. Kuitenkin varmaan täysin sattumalta molemmat tänään antaneet lausunnon medialle, jossa mm Sipilä toteaa:
"Huomenna ilmeisesti kuulemme, onko uudistus voimassa vuoden 2020 alusta vai 2021 alusta, Sipilä sanoi."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005732518.html

Hän myös vastasi kysymykseen, miksi Keskusta on Kokoomusta innokkaampi pitämään vaalit ennen eduskuntavaaleja seuraavasti:
"Ihan sama, milloin vaalit pidetään. Maakunnilla pitää olla tarpeeksi aikaa siihen, että he ovat valmiita sitten aloittamaan, kun aloituspäivä tulee. Virkamiesarvion mukaan tarvitaan noin yhdeksän kuukautta."

Empä oikein usko, että on ihan sama.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Tuli katsottua nuo illan Yle ja MTV uutiset Sipilä Orpo akselilla jäi kyllä sellainen kuva että kuka tätä maata johtaa kun sosiaali ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja näyttää kaapinpaikkaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei näytä Keskustalle olevan ollenkaan sama, milloin vaalit pidetään. Nyt keskusta hakee maakuntavaalien vaalipäivää toukokuulle. Eli silloin huhtikuussa olisi eduskuntavaalit, toukokuussa maakuntavaalit ja kesäkuussa Euroopan parlamentin vaalit. Keskusta ei millään halua yhdistää eduskuntavaalien äänestyspäivää.

Käyttäjän TimoVirtanen11 kuva
Timo Virtanen

Jos eduskunnan isopalkkaisten virkamiesten lomat ovat tärkeämpi asia kuin soten eteenpäinmeno, niin on aikoihin eletty ! Minunkin pitää sania, että kyllä Kekkosta tarvittaisiin taas. Minä pidän oman ja muitten kansalaisten terveydenhoitoa kyllä tärkeämpänä. Tästäkin asiasta näkyy, miten kauas politiikot (jotkut) ovat erääntyneet tehtävistäön.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jos sotea olisi alun alkaen nykyisen hallituksen toimesta valmisteltu huolella ja myös oppositiota kuunnellen, monilta sotkulta ja viivästyksiltä olisi vältytty. Ennne kaikkea olisi vältytty tarjotulta valinnanvapaudelta, joka käytännösa on mahdoton ja myös maakuntauudistukselta, joka sellaisena kuin sitä nyt esitetään, syö loputkin maaseudun voimavaroista.Onneksi vilä on olemassa mahdollisuus ja se on jopa todennäköistä, että koko hanke, millaisena tämä hallitus sitä ajaa, kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

Ei koko työ silti ole mennyt hukkaan. Tulevalla vaalien jälkeisellä hallituksella on tämän sekoilun jälkeen mahdollisuus viedä varsinainen sosiaali- ja terveysalan uudistus loppuun. Siihen vain eivät sisälly maakuntauudistus ja valinnanvapaus.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Se vähän riippuu hallituksen kokoonpanosta. Varmaan vähintään toinen noista tulee vesitetyssä muodossa, koska hallitusta on melko vaikeaa muodostaa ilman kumpaakaan nykyisistä hallituksen päätunaripuolueista. Jos Kokoomus pääsee taas jatkamaan, valinnanvapautta arvostetaan edelleen kustannuksista huolimatta, kepu taas haluaa pitää kiinni omista palkintoviroistaan maakuntahallinnossa. Jos maakuntavaalit nyt järjestetään, sehän ikävä kyllä tarkoittaa, että maakuntahallinto jossain muodossa syntyy tulevien sukupolvien kiusaksi. Kepun hävitessä vaalit Kokoomus todennäköisesti pääsee jatkamaan hallituksessa terveysfirmojen ja veroparatiisien puolustamista. Mitään hyvää ei ole siis luvassa kansalle tulevaisuudessakaan. Korkeintaan tilanne vähän helpottuu.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Heinonen, oletpa aikamoinen optimisti. Onko Antti Rinne pyytänyt jo asiantuntija-apua, kun olet noin varma "Rinteen" hallituksen saavan sote-uudistuksen valmiiksi neljässä vuodessa. Ei ainakaan viimeisen lauseen ehdoilla.
Onneksi Sipilän hallitus saa sote-ja maakuntauudistuksen valmiiksi opposition ja Kiurun voimakkaasta jarrutuksessa huolimatta tämän eduskuntakauden aikana

Käyttäjän TimoVirtanen11 kuva
Timo Virtanen

Jos Rinteestä tulee pääministeri, ovat kaikki asiat umpisolmussa alta aikayksikön. Veikkaankin, että silloin tullaan siihen tilanteeseen, että uudet vaalit pn pidettävä. Sdp, vasurit ja vihreät (siis koko vasemmisto) tuskin kykenee hallitusta muodostamaan - kun siihen porukkaan ei kukaan itseään kunnioittava muu puolue ei lähde mukaan. Ei kepukaan, jos Sipilä sitä johtaa, lähde mukaan konkurssihallitukseen. Taitaa olla niin, että porvarihallitus on ainoa realistinen vaihtoehto vaalien jälkeen. Siniset voidaan korvata helposti rkp:llä ja kristillisillä. Hätätilassa vihreätkin voivat niellä kaiken, mitä tarjotaan. Hallituskipeys näkyy jo kauas.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

En tiedä miten sen teet, mutta jouduin poistamaan seitsemän samaa tuplaviestiä kommenteista, joissa oli sama sisältö. Kerta riittänee asian tuomiseksi esille.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jottei totuus unohtuisi niin tämänkertaisen velkaantumisen pisti alulle Vanhasen johtama porvarihallitus joka velkarahalla jakoi hyvätulosille verohelpotuksia, siis varsinainen konkurssihallitus oli Vanhasen/Kiviniemen hallitus VV-ministerinään Jyrki Katainen, sen sokea Kreettakin näkee.

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Sotesta puhutaan ja julkisen sektorin ongelmista, lisäksi sijoitustoimintaa markkinoidaan sekä terveydenhuollon että asumisen saralla. Yksityinen sijoitustuotto on ruvennut ohjaamaan kehitystä ja yhteiskuntaa.

Hmm,,kuka tekee työt?
Riippumatta siitä onko sairas, vanhus, vammainen, jne, tai onko hoidettava julkisessa tai yksityisessä yrityksessä, niin sama työ se on tehtävä jonkun. Sama hoitaja pesee vaipat. Sama lääkäri kuuntelee keuhkot. On oltava tila jossa hoidettava on. jne.

Mitä etua siitä että toiminta tapahtuu osakesijoitustoiminnan kautta tai julkisella puolella?
Lisääntyykö tekijöiden määrä työportaassa?
Onko tarkoitus samalla rahalla saada enemmän tekijöitä?

Nykytilanne, hoidettavia liikaa ja hoitajia liian vähän.
Tulevaisuus, hoidettavat lisääntyy ja hoitajien määrän on tällöin lisäännyttävä.
Jotta kustannukset pysyisi maksukykyisenä tämä vaatii silloin selkeän järjestelmän joka on yhteiskunnan ohjauksessa.
Onko sellainen tulossa?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Nyt sitten Sipilä vaatii sitoutumista siihen, että vaalit pidetään toukokuussa 2019. Miksi ihmeessä pitäisi eri aikana äänestää, kun huhtikuussa on eduskuntavaalit?

Kuten blogissa totesin niin kepu tekee kaikkensa, jotteivät vaalit ole yhtäaikaa... ensin lokakuu, sitten tammikuu ja nyt hyppy yli eduskuntavaalien kuukaudella. Tämä alkaa olla jo silkkaa komiikkaa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sinällään nerokas taktiikka, sillä esim Kokoomuksen on todennäköisesti hallitustunnusteluissa mukana ja Keskusta kohdatessa vaalitappion ulkona niistä, pääsee kepu rummuttamaan maakunnissa.

Eihän tuossa ole mitään järkeä - luulisi muiden puolueiden näkevän Sipilän taktiikan.. Härskiä peliä jälleen uhkavaatimusten kera.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Aikaisempina vuosina on kuultu sana ”vaaliväsymys”, jo kun vaaleja on ollut kahdet tai jopa kolmet kahden vuoden sisällä. Minkälainen väsymys se iskee kun on kolmet vaalit kolmen tai neljän kuukauden sisällä. Väsähtävätkö poliitikot, puoluekoneistot vai äänestävä kansa. Tällaisessa tilanteessa ei pitäisi olla muita vaihtoehtoja kuin yhdistetyt vaalit. Muutoin siellä voi olla, että eduskuntavaaleissa on nippanappa päälle 50 % äänestäjistä vaaliuurnalla. Maakunta vaaleissa alle 40 prosenttia ja sitten parlamentaarikkoja on äänestämässä enää vajaat 30 prosenttia. Miksei tätä voi sovittaa ja järkeistää?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset