Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Miten vihervasemmisto on sössinyt kaiken ruskeaoikeiston ollessa vallassa?

Viimeisimpänä itse tekemänsä nuija kädessään Juha Sipilä kertoi korjaavansa vihervasemmiston tekosia toteamalla: "Teidän jälkiänne olen yhdessä muun hallituksen kanssa viimeiset vuodet korjannut." Kun katselee tätä foorumia, niin varsin usea taho laittaa vihervasemmiston syyksi montakin asiaa erityisesti valtion talouden sekä maahanmuuton osalta. 

Yhä enemmän on alkanut kummastuttaa, miten vihervasemmisto sen on oikein tehnyt olemalla hyvin vähän vallassa? Onko se kenties tehnyt sen telepatialla, noitumalla, salaliitoilla vai huumaamalla keskustalaiset, kokoomuslaiset ja perussuomalaiset ja sittemmin siniset hallituksessa?

Edeltäneissäkin hallituksissa pääministerin nuijaa ovat pitäneet Kokoomus tai Keskusta 15 vuotta vuodesta 2003 lähtien. Pääministeripuolueena Keskusta on ollut 2003-2011 sekä vuodesta 2015 lähtien. Kokoomus taas on ollut tuossa asemassa 2011-2015 ja ollut hallituksessa vuodesta 2007.

Ehkä huvittavinta on perussuomalaisten syytökset maahanmuutosta - te olette itse olleet yli kaksi vuotta ruskeaoikeistohallituksessa pahimman maahanmuuton aikana ja syytätte jatkuvasti oppositiota päätöksistä. Herätkää todellisuuteen tällä planeetalla ja demokratiaan. Vihervasemmisto ei ole päätöksiä tuona aikana tehnyt vaan te hallituksessa ja sen eduskuntaenemmistön turvin.

Moni haluaa korostaa valtionvarainministerin roolia. Siinähän on välillä ollutkin SDP:n henkilö, ja valtiontalous siten onkin yhtäkkiä vain tuosta kiinni. Valtiontalous on aina koko hallituksen keskeinen päätettävä ja valtionvarainministerin budjettiriiheen tuomat ehdotukset ovat vain ehdotuksia. Niistä keskustellaan ja päädytään hallituksen ratkaisuun pääministerin johdolla.

Joten, miten tuo vihervasemmisto on oikein onnistunut päättämään nämä asiat väärin tässä demokraattisessa Suomessa olematta koskaan enemmistö?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Siis samalla logiikalla syytetään Perussuomalaisia, kun olivat hetken hallituksessa. Riittää kun on mukana ja nimi paperissa hallitusohjelmassa.

Punavihreillä oli myös. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Onko yli kaksi vuotta mielestäsi hetki? Tuo tapahtui maahanmuuttoallon aikaan ja perussuomalaiset olivat näitä asiota siloin päättämässä hallituksessa eikä vihervasemmisto. Päätöksistä pitää kantaa vastuu eikä sitä ainakaan voi sysätä jollekin, joka ei voinut edes päättää. Hetkesi on puolet hallituskaudesta ja sisälsi hallitusohjelman tekemisen koko kaudelle.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Sitähän ei noudatettu, vaikka se kirjattiin hallitusohjelmaan ja nimet oli paperissa. Kaikilla. Oliko Sipilällä, Orpolla ja Soinilla sitten sormet pelissä, ettei sitä noudatettu? En voi tietää.

Ja mitä tulee Sipilän kommenttiin toisten jälkien korjaamisesta, niin kannattaa katsoa edellisten hallitusten kokoonpanot, mistä leikattiin ja mihin velkaa otettiin.

Ville Niinistö vinkuu koulutuksesta, mutta itse oli mukana Hallituksessa kun kouluja lopetettiin ja opettajia vähennettiin. Vinku silloin joka käänteessä "mut ku rakenneudistukset" ja velaksi ei eletä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #5

Vihervasemmistolaisilla tuskin ainakaan oli näppinsä Sipilän, Soinin tai Orpon päätöksissä.

Tuo logiikka siitä, että edellisessä leikkauksessa mukana ollut ei saa arvostella seuraavaa samaan kohteeseen leikkauksia tekevää on idioottimaista. Siitä on jo leikattu eli se ei kestä enää lisää. Ymmärrätkö?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #6

Nico, taidat nyt vedellä ikään kuin mutkia suoriksi, sillä Sipilä sanoi nuijaa heiluttaen korjaavansa vihervasemmiston jälkiä. Siis edellisten hallitusten aikaansaannoksia.

Sitten, miksi syytöstä esiintyy kyseiseen suuntaan, niin eiköhän se johdu siitä, että hallituspuolueeksi mennessän myös saivat omia vaatimuksiaan ohjelmaan läpi ja pitivät niistä kiinni aina toteuttamiseen saakka. Toisin kävi valitettavasti Soinin (tuolloin ps) puheenjohtajuusaikana. Soinille näytti olevan tärkeintä vain hänen ulkoministeriytensä säilyminen, joten maahanmuuttopolittisesta ohjelmasta ei sitten pidetty kiinni, kun kokoomus ja keskusta muuta halusivat.

Ei tämä poliittinen suhmurointi ole mitään rakettitiedettä. Soini alkoi menettämään "valtaansa" puolueen johdossa todellakin jo vuoden 2015 loppupuolelta lukien. Tarvitsee vain katsoa PS:n kannatusmittaustuloksia 8/2015 alkaen, niin huomaa noin 5 prosenttiyksikön laskun heti alkuunsa. Lähtihän esim. vihreät kesken hallituskauden nykimään Kataisen hallituksesta yhden heille tärkeän syyn johdosta, kun taas Soini istui kuin tatti paikallaan tekemättä mitään. Loppu onkin sitten kaikkien tiedossa mitä tapahtui.

http://data.yle.fi/dokumentit/Uutiset/YLE_puolueka...

Lisäystä; Piti vielä muistuttamaan Kataisen hallituksen kovin vaikea "synnyttäminen", joten ei taida olla vaikeaa yhdistää vihervasemmiston suuri valta hallitusohjelmassa ja sen toteuttamisessa. Kaisen kun oli vain pakko päästä pääministeriksi josta sitten avautui varma komissaarin virka.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #14

Vasemmistoliitto hallituksessa ollessaan pienimpiä sosiaalietuuksia onnistui nostattamaan 50 euroa.

Kun maahan saatiin perussuomalainen työministeri, niin samankaltainen summa kerätään työttömiltä takaisin aktiivimallin nimellä.

Tätäkö tarkoitit?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #30

Jiri, voisitko samaan hengenvetoon tuoda julki kuinka paljon Kataisen hallituksen aikana otettiin uutta velkaa jotta esim. mainitsemasi sosiaalietua voitiin nostattamaan ja rahoittaan?
http://www.valtionvelka.fi/fi-FI/Tilastot/Valtionv...

Nykyinen työministeri ja aktiivimalli on ajettu voimaan 1.1.2018 sinisen ministerin toimesta ja mitä ilmeisimmin kokoomuksen ja keskustan "pakottamana" sellaisena kuin siniset ovat hyväksyneet. http://toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/aktiivimalli

Koitahan edes joskus pysyä ajantasalla ja perustelut kunnossa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #31

Voi kyynel, kokoomus ja keskusta ihan pakottivat äänestämään perussuomalaisia viime eduskuntavaaleissa.

Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Keskustelutaidon näyte siirtää puhe perussuomalaisiin, kun kirjoituksen keskustelun aihe on aivan jotain muuta. Mitäs muuta Jiriltäkään voi oikein odottaa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Juu.. Minua kanssa on ihmettänyt tämä samainen Sipilän ulostulo.

Mainitsit itsekkin kirjoituksessa nämä hallitukset aina vuodesta 2003 alkaen, mutta laitan ne seitsemän hallitusta tähän kronologisessa järjestyksessä pääministerin nimen mukaan.

68. Jäätteenmäki 17.4.2003 - 24.6.2003 69 Keskusta Enemmistö
69. Vanhanen 24.6.2003 - 19.4.2007 1396 Keskusta Enemmistö
70. Vanhanen II 19.4.2007 - 22.6.2010 1161 Keskusta Enemmistö
71. Kiviniemi 22.6.2010 - 22.6.2011 366 Keskusta Enemmistö
72. Katainen 22.6.2011 - 24.6.2014 1099 Kokoomus Enemmistö
73. Stubb 24.6.2014 - 29.5.2015 340 Kokoomus Enemmistö
74. Sipilä 29.5.2015 - 1189 Keskusta Enemmistö

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Onko jotain mennyt ohi? Kataisen hallituksessa olivat, sosialidemkraatit, vihreät ja vasemmistoliitto tyrimässä asioita.

https://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitu...

Vihreät lähtivät hallituksesta, koska vastustivat ydinvoimala hanketta.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000809279.html
He vastustivat ydinvoimaa, kuten tunnettua. Ilmastonmuutoksen vastutamiseen riittää tuulimyllyt , quorni ja soijarouhe.

Vasemmistoliiton saavutus taas oli palkita Arhinmäen vaalityössä mukana olleita taitlijoita apurahoin .
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61760-arhinmaki-v...

Kyllönen sai aikaan helvetin kalliin ajokortti uudistuksen.

Demarit, vihreät, vas saivat aikaan vaaliohjelma, jossa puolet oli säästöjä sekä puolet veronkorotuksia. Aikana jolloin veroja ei kai pitäisi nostaa. Leikkasivat vielä lisää kulutuskysyntää. Kymmenen vuoden lama oli valmis. Lisäksi halvaannuttivat hallituksen toiminnan loppuajaksi.

Kyllä siinä punavihreille oli jo tarpeeksi. Tiedämme mitä siis odottaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Totta. Tiedämme siis mitä odottaa viherpunan tai ns. vihervasemmiston vaalivoitosta, jos sellainen tulisi, mutta sellaista, kun ei hyvin todennäköisesti tule.

Ns. isompien poikien kulisseissa sovitellaan jo sinipunaa, vaikkei mitään vaaleja ole vielä käyty. Käydään ne vaalit ensin ja katsotaan sitten, minkä värinen koalitio sieltä tulee aikanaan ulos.

Vaikka nyt on meneillään ns. budjettiriihi, kannattaa jokaisen muistaa, ettei hallitus kovin suuresta kakun palasta loppujen lopuksi pysty päättämään, kun 90 prosenttia on vuoden 2019 budjettiesityksestäkin lakisääteisiä tehtäviä ja palveluita.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ootas nyt..niin milloinkas demarit ja vasemmisto olikaan hallituksessa,kun 10 vuoden lama saatiin aikaiseksi?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kymmenen vuoden laman ja massivisen velanoton käynnisti Vanhanen ja Kiviniemen hallitukset ollessaan vallassa 2007-2011. Mukana oli sopivasti Kokoomus.

Esimerkkisi ajokortista ja taiteilija-apurahoista tuskin olivat talouden kannalta kuin hyttysen ininää.

Mitä tulee eroon ydinvoimapäätöksen vuoksi, niin itse kyllä pidän eroamista järkevänä mikäli päätökset ovat pahasti ristiriidassa puolueen arvojen kanssa. Toinen vaihtoehto on ryhtyä sinisten kaltaiseksi peesaajaksi. Eipä kovin kauniilta näytä tuo Fennovoima-kuvio vieläkään, kun edelleen asiasta keskustellaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vihervasemmisto on seuraavassa hallituksessa. Niin se menee. Tämä hallitus kepittää kansan äänestämään vihervasemmistoa.

Entinen demari Juhana Vartiainen tuo demareille ääniä istuessaan Kokoomuksen kansanedustajana.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ikävästi ajatukseni juoksivat siihen, että mikähän mahtaa olla vähiten vaikutusvaltaa per kansanedustaja -puolue.

Vasemmisto sinänsä ei taida olla kokoansa suurempi. Vihreät taas voisivat ollakin, koska useiden muiden puolueiden taktiikkana näyttäisi olevan tehdä Vihreille "liberaalit", ts. omia niin vihreä linja politiikkaansa, ettei erilliselle puolueelle jää riittävästi erottuvaa tilaa.

Että Sipilän heitto oppositiolle voisi olla suomennettavissa: meillä Kepussakin oli liikaa viherpiiperöintiä, jonka jälkiä joudumme nyt siivoamaan.

Tämä kommenttini on toki spekulointia, mutta edes jonkinlainen yritys vastata esitettyyn kysymykseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"meillä Kepussakin oli liikaa viherpiiperöintiä, jonka jälkiä joudumme nyt siivoamaan."

Tuo kuulostaa ainoalta loogiselta selitykseltä. Tietysti kokoomuksenkin voisi sitten mainita samassa lauseessa.

Sen lisäksi, että ihmettelen Sipilän logiikkaa toteamuksessaan, on syytä panna merkille hänen voimakas profiloituminen "vihervaemmiston" vastustajaksi. Kyseinen termi on enemmänkin sometason keskusteluissa käytetty ja sen tuomitsemisessa pyrkivät kaikki "vastuunkantajat" olemaan varovaisia.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Voisiko vastaus blogistin kysymykseen olla politiikan teossa?

Eli...

Se ei ole AINUT tekijä politiikassa kenellä se nuija sattuu milloinkin olemaan kädessä.
Oppositiolla on enemmän valtaa kuin ehkä usein osataan edes ajatellakaan, vaikkei heillä sitä varsinaista nuijaa olekaaan kädessä.

Opposition tehtävä on räksyttää ja etsiä epäkohtia hallituksen tekemisistä sekä sitämyöten lupailla ummet ja lammet kuinka he tekevät kaikki paremmin, sitten kun ovat seuraavassa jallituksessa.

Noh...kun kansan tyhmyys tiedetään, niin hallituksen on otettava tämä huoomioon päätöksenteossa.
Joten hallituksen on tehtävä päätöksiä myös opposition räksytystä kuunnellen ja pyrittävä miellyttämään opposition äänestäjiä.

Näin jopa kokoomus joutuivat tekemään itselleen vierasta sosiaalipolitiikkaa suhteessa pakolaisiin.
Tosin vastapainoksi varmaan laskettiin, että se tappio voidaan kattaa tulevaisuudessa halpatyövoimat tuomilla tuotoilla äänestäjien osinkoihin.

Tästä johtuen voidaan tarpeeksi kierolla huumorilla ajatella, että "joskus" tehdään hulluja päätöksiä, ettei oppositio saa aseita vastahyökkäykseen.
2015 oli tällainen tilanne.

Sipilä tosin kuvittelee että kaikki hänen virheet johtuvät tästä....alkaen
Vetelissä 25.4 -61.

Henk. koht en usko 2015 maahanmuuttopolitiikan olleen tippaakaan persulaista politiikkaa, vaan nimenomaan pienen ryhmän (joita nyt sinisiksi kutsutaan), joka oli valmiis mihin tahansa ette tarvitse omalla autolla ajella, vaan valtio antaa Audin ja siihen vielä kuskin.

Tästä johtuen puolue hajosikin ja on mielestäni vähän köyhää syyttää nykyisiä persuja 2015 tehdyistä ratkaisuista, koska ne olivat Soinin läpirunnomia päätöksiä...vaalilupausten hengen vastaisesti.

Tämä alkoi siis kysymyksellä, eikä ole väite.
Enkannata persuja.
En ole natsi.
En ole Putinin trollitehtaan tuote.
Pahoittlen jos pahoitin jonkun mieltä

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Se ei ole AINUT tekijä politiikassa kenellä se nuija sattuu milloinkin olemaan kädessä."

Paitsi Soinin kohdalla on poikkeus vai?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä se vaan niin menee, että ''työväenpulue'' kokoomus, ja ''maaseudun ystävä'' keskusta ovat nykyisen eriarvoistavn kehityksen ja talouspolitiikan isiä.

Totta on myös se, että ei mikään puolue pääse puhtain käsin haitallisista päätöksista, mutta kyllä tuo oikeistojohto on tämän pitkän linjan takuumiehiä.

Eivät demarit tästä pääse kuin koira veräjästä, mutta tämän oikeistolinjan jälkeen demaritkin tuntuvat hyvältä vaihtoehdolta.

Uskon, että seuraavassa hallituksessa on paljon enemmän vasemmistopainotusta, ja se ei ole lainkaan huono asia.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Vihervasemmisto-nimityksen sijaan voitaisiin käyttää termiä itärajapaalusto. Kaksi tympeää väriä, vihreä/punainen, joita ei voi sivistyneesti yhdistää, ainakaan kiinteistöissä. Vaarana tosin olisivat paaluston "kintuille kuseskelevat" natsit ,fasistit ja rasistit. Kusitolppa mikä kusitolppa?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sipilä varmasti tarkoitti aivan kaikkia poliitikkoja ja puolueita ennen hänen valtakauttaan. Suomi on vuosikymmeniä elänyt hyvinvointivaltion ideologian mukaan, joka on Sipilän mielestä sellaista vihervasemmistolaista mössöä. Sipilä on kuitenkin kovan markkinatalouden miehiä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"miten tuo vihervasemmisto on oikein onnistunut päättämään nämä asiat väärin tässä demokraattisessa Suomessa olematta koskaan enemmistö?"

Jotenkin ne on vaan onnistuneet sen tekemään. Samalla tapaa RKP on onnistunut määräämään Suomen kielipolitiikasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vertaus on looginen, mutta ei oikeaan osuva, koska keskusta ja kokoomus kannattavat avoimesti ja varauksetta samanlaista kielipolitiikkaa kuin RKP.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Mutta kyllä Keskusta ja Kokoomus kannattavat myös monessa kohtaa vihervasemmistolaista politiikkaa. Johtuu siitä, että vihervasemmisto on trendikäs ideologiajohtaja ja muut peesaavat. Mutta Kepu ja Kokoomus eivät saa näitä vihervasemmistolaisia ajatuksia toimimaan ja syyttävät siitä sitten vihervasemmistoa.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Vihervasemmisto voi vain laulaa oi jospa olisin saanut olla mukana kun tämän hallituksen aikaan saannoksissa. Työttömyysaste on jo tavoitteessa 72 ja nousee koko ajan, työttömyys vähentynyt 120000. Yleensä talouden pyörät pyörivät vienti vetää miltei kaikkilla sektoreilla. Ihmisillä on luottamus tulevaan ja olemme tuoreen YK raportin mukaan maailman onnellisin kansa.

Valtion velkaantuminen on saatu laskemaan mutta on kuitenkin aivan liian korkea 135 miljardia tämä siitä sosialidemokraattisesta hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidosta johtuvaa.

Muutoin puukin menee nyt kaupaksi mäntytukista ja kuusitukkista olemme kuitenkin reilusti vuoden 2007 hintoja alempana jolloin kuusi ja möntytukista sai parhaimmillaan 78 € kiintokuutiolta. Kannattaa huomioida että välissä on 11 vuotta puun hinta lamaa.

Näin maaseutua tukevana ei jäänyt huomaamatta että enemmistö kansastamme haluaa asua maaseudulla poissa vihervasemmiston vaikutusalueilta, mistäköhän sekin johtuu.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ei voi kuin ihmetellä jopa uskonnonkaltaista suhtautumista kepun aikaansaannoksiin. Aaikaansaanoksesi luet jopa sen, että olemme YK-raportissa maailman onnellisin kansa. Kenties kepu tekee sinut onnelliseksi, mutta tuskin niin monia muita.

En tiedä montako talouden asiantuntijaa ja ekonomistia tarvitaan kertomaan kuinka työllisyyden kohomaminen ja vienti on pääosin lähtöisin suhdannekehityksestä eikä hallituksen toimenpiteistä. En toistaakseni ole nähnyt yhdenkään edellämainitun kertovan, että nämä olisivat pääosin hallituksen aikaansaannoksista lähteviä. Mutta eihän se sinua haittaa vahvassa uskossasi.

Koko valtion merkittävän velanoton ousun ajan pääminsteripuolue on olllut Keskusta tai Kokoomus, joten korjaavat suurelta osin omia jälkiään. On myös hyvä huomata ettei hallitus ole saanut aikaan mitään niitä merkittäviä rakenneuudistuksia, joilla estettäisiin uusi syöksy laman tullessa. Julkiset kustannukset kasvavat edelleen vaikka talouskasvun aikana niitä tarvitsee rahoittaa vähemmällä velalla.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Suomen tulevaisuus näyttää huonolta, koska politiikasta puuttuu visio ja ideologia, ja erilaiset hyvävelikerhot johtavat maata. En erityisemmin kannata vihervasemmistolaista ajattelutapaa, mutta olisivatko asiat paskemmin, jos kaikki valta olisi vihervasemmistolla ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Demokratiassa harvemmin ylläpidetään yhtä oikeata visiota tai ideologiaa ja pikemminkin voi sanoa, että ne valtiot, joissa visio ja ideologia on ottanut vallan, ovat ajautuneet hyvin huonolle kurssille.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Riippuu varmaan keneltä kysyisi....niin kuin aina.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Tämän aamun uutisista päätellen vihreät ovat jo luopumassa ydinvoiman vastustamisesta, joka oli aikaisemmin heillä periaatekysymys. Sinänsä järkevää, koska ydinvoima on ainoa energiamuoto, joka voi estää ilmastonmuutoksen mutta pahasti haiskahtaa vaalitäyltä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos tarkoitat aamu-TV:n uutisointia, niin kyseessä ei niinkään ollut vihreiden asennoitumisen analysointi ydinvoimaa koskien, vaan energiapolitiikan asiantuntijan mielipide. Samassa yhteydessä mainittiin, että vihreissäkin on ydinvoiman kannattajia ja yhtä sellaista haastateltiin. Täällä Puheenvuorossakin ovat jotkut vihreät ilmoittaneet olevansa ydinvoiman kannattajia, esimerkiksi Uimonen.

Touko Antola puolestaan antoi ymmärtää uutislähetyksen yhteydessä olleessa lausunnossaan, että vihreat eivät ole muuttaneet kantaansa puolueena. (Eikä se kanta räikeän kriittinen ole ollutkaan.)

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Ville Niinistö luikki kesken hallituksesta, kun isänmaa vaati päätöksiä. Ja sitten alkoi hurskastelurummutus. Vihreiden ympäristöpolitiikka on katastrofi: vastustettiin jätteidenpolttoa ja ydinvoimaa. Talouspakolaisetkin pitäisi ottaa maahan.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Jos, joku kusee sun muroihin, niin ei se auta, vaikka olisi ollut kuinka hyvät murot alunperin.

Sellasta se demokratia on, kenelläkään ei ole vastuuta kun puolueet kampittavat toisiaan minkä ehtii, ja lisäksi kaikki aikaansaadut päätökset on vesitettyjä kompromissejä.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Mikalta terävin vastike blogin kommentteihin.

Minulla on palttoonnapit jatkuvasti auki nopeaa takinkääntöä varten. Eduskunnassa ei ole tällä hetkellä yhtään puoluetta, jota haluaisin lähteä äänestämään tulevissa vaaleissa.

Väyry mokasi omat mahdollisuutensa ja "kaikki nyt heti mulle" yhdistys kaatunee omaan osamattomuuteensa keltaiset haisaappaat jalassaan.

Todennäköisesti tulen äänestämään jotakin eduskunnan ulkopuolista puoluetta. Saattaisi pohtia Piraattipuoluetta, tai jopa SKP:tä. Seuraava teksti on impattu Piraattien viralliselta sivulta. Hmmmm, mielenkiintoista.

Piraattipuolue
on avoimuutta ja vapautta arvostava tietoyhteiskuntapuolue, joka puolustaa sananvapautta, yksityisyyden suojaa, viestintäsalaisuutta ja oikeusturvan toteutumista.
edistää tiedon vapaata liikkuvuutta vaatimalla tekijänoikeusjärjestelmän ylilyöntien kumoamista, nykyisen patenttijärjestelmän lakkauttamista ja viranomaisten tuottaman sekä tieteellisen tiedon vapaampaa saatavuutta.
vaatii laajempaa avoimuutta ja kansalaisille enemmän osallistumismahdollisuuksia lainvalmisteluun ja muuhun viranomaistoimintaan.
vaatii järkevää tietoyhteiskuntapolitiikkaa, jossa julkisille varoille saadaan riittävästi vastinetta, ja jossa edistetään informaation vapaata liikkuvuutta.
haluaa vähentää byrokratiaa ja viranomaiskontrollia ja lisätä ihmisten vapautta päättää omista asioistaan. Muun muassa tämän vuoksi Piraattipuolue haluaa ottaa käyttöön perustulon.
Piraattipuolueet ovat kansainvälinen liike, joka toimii poliittisesti ja mielipidevaikuttajana kaikissa agendansa kannalta merkittävissä päätöksentekoelimissä ja kansalaisyhteiskunnassa.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Vihreä metsäpolitiikka ja ydinvoimajarrutus edesauttoi osaltaan lämpötilojen ja kasvuston tiheyden takia metsääni kuusipuiden kirjanpainajaloisen invaasion, niin että metsälöni meni pilalle.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mies omistaa metsää, mutta ymmärtää siitä noin vähän?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Voikohan hallitusten apupuolueita eli "äänettömiä yhtiömiehiä" syyttää muusta, kuin "hampaattomuudesta" toteuttaa äänestäjilleen syötettyjä (pyrimme) lupauksia?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Selitys on yksinkertainen. Vaaleissa valitsemamme poliitikot voivat tehdä päätöksiä vain niissä raameissa, jotka kapitalistiluokka sallii.

Yksinkertaista, dear Watson.

Kapitalistisen yhteiskunnan käskytysketju

How can society be changed?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset