Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaiken kokeneen ja tietävän suomalaisen setämiehen somemaailma

Ehkä pitäisi otsikon vastaisesti puhua setähenkilöstä, mutta mennään nyt setämiehellä - kukin voi siihen kuvitella kenet tahansa tuntemansa henkilön, jolla on vahva mielipide joka asiaan eikä sitä horjuta tutkimus tai mitkään uudemmat tiedot. Hänellä on meitä muita parempi tieto, jota kaikenmaailman dosentit tutkimuksineen eivät muuta.

Ennen kaikki oli paremmin

Tämä on peruslähtökohta. Kun aletaan pohtia äärirajoille vietävän liikuntatestin tarpeellisuutta nykypäivänä, kertoo setämies miten hänen kouluaikoinaan oli ja kuinka kaikki sujui mainiosti. Samalla setämies unohtaa, ettei ennen internet-maailmaa ja nykyaikaista mediaa hänellä ollut aavistustakaan, mitä edes naapurikunnassa tapahtui. Kärsimys jalostaa ja kaikki mikä ei tapa karaisee on syvällä takaraivossa. Ja se että kun minä olen saanut kokea tämän, niin kyllä muidenkin on syytä kärsiä. Hiihdettiinhän mekin kouluun kesät talvet.

Ja nuoriso pääsee kuitenkin niin helpolla - mikä ihmeen eSports, pesäpallo on kunnon miesten laji, jonka jo Tahko Pihkala kehitti. Kyllä kranaatti lentää tarvittaessa sitä harrastamalla.

Armeija on jo oma lukunsa - nykyajan nuorilla on niin paljon helpompaa. Minua hyppyytettiin ja nöyryytettiin, joten miksi nykyään ei saisi tehdä niin? Puhumattakaan kasvisruoasta tuhoten koko taistelutahdon ja suistaen taistelumoraalin perikatoon.

Setämiehen johtamisfilosofia

Usein setämies on jo eläkkeellä tai sitten sitä lähellä oleva jopa päällikkö- tai johtoasemaan kohonnut mies. Hänelle on koitettu kertoa nykyaikaisista johtamismenetelmistä ja vaikkapa pehmeiden arvojen merkityksestä, mutta mikään ei ole mennyt perille. Hänen johtamisperiaatteensa tulevat RUK:ista tms ja keskeisenä ajatuksena on, että komentoketju säilyy ja ylöspäin ei juputeta. Klassikkoesimerkkinä tästä on pääministerimme Sipilä, joka ei ole koskaan väärässä.

Kun tämä peilataan viimeaikaiseen yrittäjä-työntekijäkeskusteluun, niin yrittäjä on aina hyvä ja työntekijä ahne laiskiainen.

Vaikka kuinka monta tutkimusta asiasta tehtäisiin, niin setämies ei tajua työhyvinvoinnin ja tiimin osallistamisen merkitystä tulokselle. Hänen mielestään esimies käskee ja alainen tottelee - sillä hyvä.

Setämies unohtaa saavutetut edut

Setämies  tulee tänne kertomaan, kuinka työelämä ei tarvitse sääntelyä vaan kaikki on sovittavissa ilman lakeja. Samalla hän usein itse nauttii hyvää eläkettä, jonka hänelle ovat taanneet lait ja työehtosopimukset. Aikanaan häntä työelämässä ne suojelivat. Seuraaville on niitä kuitenkin turha suoda, sehän vaikeuttaa minun etuuksieni maksamista.

Setämies uskoo Suomen elävän vain metsästä. Hän ei edes tiedä mikä on palveluliiketoiminta vaikka se on pelastanut Suomen Nokia romahduksen jälkeen. Setämiehelle palvelut ovat abstrakti käsite, jota ei voi pitää kädessä.

Setämies ei luovu mielipiteistään

Setämiehelle voit osoittaa tutkimuksin ja linkein hänen olevan väärässä, mutta mielipide ei muutu. Kiistattomien todisteiden osoittamisen jälkeen hän katoaa hetkeksi täällä Puheenvuorossakin. Kuitenkaan hän ei katoa kokonaan vaan on pian toisessa blogissa esittämässä saman jo perättömäksi osoitetun väitteen uudestaan. Taas pitäisi tehdä sama sosoittaminen vääräksi, mutta nämä ovat niin sinnikkäitä, että se on turhaa.

Setämies on Suomen uudistumisen jarru

Setämies tykkää teollisuudesta olkoon se autoteollisuutta, metsäteollisuutta tai kaivoksia. Kaikki ovat jotain sellaista, mitä setämies ymmärtää ja konkretisoituu tavarana. Miten hemmetiissä sitten joku Supercell ja pelit voi yhtäkkiä mennä ohin tämän hienon tavaran. Se on setämiehelle arvoitus, kun ei ole koskaan pelejä pelannut.

Setämies diggaa kyllä näitä pelijunnuja vähän, mutta kyllä oikeasti rauta ja paperi on jotain konkreettista.

Setämiehet hallitsevat Suomen taloutta ja ajattelevat omaa etuaan. He ovat yksi pahimpia jarruja Suomen kehitykselle.

Setämieheksi voi tulla jo varhain kuten Orpo ja Lintilä - Sipilä on ollut sitä jo pitkään. Suomen tulevaisuudelle parasta on katsoa avoimesti tulevaisuuteen ohi setämiesten.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ihan hauska blogikirjoitus, jonka perusteella liityn mielelläni moisten setien joukkoon. Kun kirjoitat "Setämies on Suomen uudistumisen jarru" lainaan setämies Osmo Soininvaaran toteamusta hänen kirjastaan "Jäähyväiset eduskunnalle" (Teos, 2015). Siinä hän toteaa, kaiken kokeneena ja tietävänä, ettei enää vuosiin voinut sanoa, että sosialidemokraatit olisivat johtamassa yhteiskunnan muutosta. "Heistä on tullut muutoksen jarruttajia". Sosialidemokraatit eivät tee politiikassa mitään mitä ammattiyhdistysliike vastustaa, ja näinä aikoina se on tarkoittanut, ettei tehdään mitään (kirja-arvostelun lainaus päättyy).

Kannattaa muutenkin lukea hänen mainioita analyysejä tämän hetken puoluekentästämme (kirjoitetut kevättalvella 2018): "Suomen puolueiden tila" (http://www.soininvaara.fi/?s=Suomen+puolueiden+tila). Nautittavaa tekstiä. Toinen terävä setä on mielestäni Eero Paloheimo (kaiken kokenut ja tietävä, hänkin).

Suomi on myös täynnä viisaita, tietäviä ja paljon kokeneita tätiä! Toivottavasti maa osaa antaa arvoa niin heille kuin sedille. Ennen vanhaan kyläyhteisöissä, niin meillä kuin Afrikassa, Aasiassa jne, vanhoilla ihmisillä oli arvovaltaa ja heitä kuunneltiin tarkkaan. Nykyisin ei enää tarvitse kun on tuo älypuhelin ja internet, eikö?

Huoltoasemien parlamentit:
http://ilmari.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/1...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Setämies on se iljettävin ihmisroska: Keski-ikän ylittänyt hyvätuloinen mieshenkilö. Hemmetin eläkeläinen joka ei tiedä mikä "Clash of clans" on, saatikka pelannut sitä.

Ei sillä väliä että nämä setämiehet ovat ikänsä painaneet niska limassa töitä kuka tehtaissa, kuka valtiolla, kuka yrittäjänä palkaten muita tulevia setämiehiä ja tätinaisia. Setämiesten ei koskaan tarvinnut olla tilanteessa jossa nämä "etsivät uusia mahdollisuuksia", työ ja palkka tuli taivaasta annettuna muiden tulevien setämiesten toimesta. 80-luvulla ne iljetykset alkoivat rakentaa tietoyhteiskuntaa, suunnittelivat rautaa ja tekivät ohjelmistoja. Ymmärtävät juuri ja juuri Mikromikosta mutta siihen se jääkin.

Parasta setämiehissä on, että ne kuolevat slipovereissaan ja kalapuikkoviiksissään kohta eläkkeelle päästyään. Kun eivät edes osaa pitää mielipiteitään itsellään. Kaipaamaan voi jäädä joku menneisyyteen jumittunut tätinainen yhteisessä asunnossa lasten ja lastenlasten harmiksi mutta ainakin tätinaiset yleensä pitävät turpansa kiinni eivätkä valuta menneisyyden asenteitaan kaistakorpien kiusaksi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Yhteiskunnan kannalta kaikkein "paras" setämies on sellainen, joka pienestä asti on tehnyt kovasti työtä ja polttanut koko elämänsä ajan, yhdistettynä perjantaipulloon sekä viikonlopun hutikkaan. Maanantaista perjantaihin älyttömän kova työmies. Kun vielä yleisesti tiedetään, ettei moinen setä lähde lääkäriin kuin pakon uhalla, niin lopputuloksena tällainen ykkösveromaksaja (+ tupakan ja alkoholin haittaverot ja alvit) kuolee usein 65-/70-vuotiaana...ja eläkelaitokset hykertävät.

Olisiko jo korkea aika pystyttää heille komea muistopatsas (vaikkapa Ilmarisen, Varman, Elon, Veritaksen, Pensions-Alandian ym rahoituksella)?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #6

Mahtaako Suomesta löytyä montaakaan 5-kymppistä joka ei olisi tuollaista Ilmarin kuvaamaa setämiestä tuntenut? Monille se oli oma isä tai joku muu hassu sukulaismies. Näkyvä osa heistä halveksi Nikon tapaan edeltävää sukupolvea, jonka nuoruuden oli vienyt sota. Useimmat varmasti eivät.

Nikon vuosia en tiedä mutta toivotan hänelle pitkää ikää mielensäpahoittajana. Vain omalle tulevaisuudelleen sokea niputtaa ihmisiä näiden iän ja elämänkokemuksen mukaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #8

Tuo eläkelaitosten rahoittama työmiehen/ykkösveromaksajan patsas olisi ihan oikeasti paikallaan..

P.S. Nikostakin tulee omalla ajallaan ihan mukava setämies, jolla pysyy nuo varmat mielipiteet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #8

Janne, fiksu mies, hengitähän pari kertaa syvään ja lukaise Nikon kolumninomainen satiiri uudestaan. Ei Niko missään väitä, että kaikki vanhat ihmiset olisivat ”setämiehiä”. Vaikka väittäisikin, sekin olisi tuossa tyylilajissa ihan OK. Kyllä tuosta tekstistä tunnistaa monta Puheenvuorolaista. Ei kaikki asiat osu jokaiseen, mutta useat moneen. Ketään Niko ei tekstissä halveksi, ilman omaa ansiota. Sen jätän muiden arvioitavaksi missä määrin osui itseeni.

Hatunnosto Nkolle rohkeasta poikkeamisesta omasta asiapainotteisesta tyylistä. Kirjoitus on erinomainen. Tänään oli kynä tavallista terävämpi. Olisiko juuri siksi, että teksti sai tulla sydämestä, eivätkä lähdeviitteet rajoittaneet. Kiitos.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #12

Mukavahan keskustelu tästä syntyikin. Siitä tämä setämies antaa kiitoksen aloittajalle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #12

Makuasia. Minusta tämä oli ennakkoluuloisuudessaan ja stereotypistamisessaan noloimpia Nikon kirjoituksia ja mietin tuossa taannoin, mahtaako itse huomata ja poistaa tekstin.

Ehkä minun tyylilajitutkani petti. Voitko Max kertoa, satiiriako tämä oli vai mikä oli tyylilaji?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #17

Satiiria nimenomaan. Tehokeinona blogisti käytti sarkasmia. Tässä tapauksessa voimakkasti liioittelemalla. Näin syntyi tekstin päähahmo, karikatyyrinomainen antisankari setämies.

Mitäs jos luetaan kommenttisi #5 samalla tavalla kirjaimellisesti, kuin sinä luit Nikon blogauksen? Auts! Voimakas liiottelu on sarkasmin muoto, ihan siinä missä aiotun sanoman vastakohdan ilmaiseminen. Se että itse kommentoit sarkasmilla on toki mahtavaa tahatonta komiikkaa. Voiko olla niin, että osaa kirjoittaa, mutta ei lukea?

Makuasioitapa hyvinkin. Mielestäni parasta, mitä muistan Nikolta lukeneeni. Tuo koskettaa tietysti tekstiä itseään kirjallisessa mielessä, sisällöllisesti kun satiiria on paha verrata asiapitoiseen "artikkeliin".

Lisäys: Stereotypiastahan tässä ei suinkaan ollut kyse. Sellainenhan yleistää joitakin ominaisuuksia määritellyn joukon ominaisuuksiksi. Tässähän oli kyse päinvastaisesta. Niko loi karikatyyrin, eli liioitteli määrittelemättömän setämihen tunnistettavia ominaisuuksia. Jotta ne voisivat osua kehenkään, on hänet tunnistettava noista ominaisuuksista, ei ryhmäkuuluvuudestaan. Ainoa loukkaus olisi siten tuo termi setämies, jos kerran ominaisuudet ovat osuvia ja kuvaavia. On sitä pahempiinkin solvauksiin törmätty.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #18

Tietysti vähän mielenkiintoista keskustella nikon päänsisäisistä mutta oikeastiko tulkitsit tekstin niin, että tässä olisi "aiotun sanomisen vastakohdan ilmaiseminen"?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

En tietenkään, sehän oli viittaus sinun sarkastiseen kommenttiisi. Huomautin vain, että Nikon käyttämä voimakas liioittelu on yhtälailla sarkasmin muoto.

Eihän tässä mistään Nikon päänsisäisistä keskustella. Ihan puhtaasti tekstianalyysin pohjalta minä ainakin kommentoin, yrittämättä ollenkaan kömpiä kenenkään pään sisälle. Kaikki tekstit on luettaessa tulkittava. Muuten ne ovat vain jono sanoja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

Suosittelin aikaisempaa kommenttiasi, kun luulin, että vastasit samalla tyylilajilla...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #8

Kuvasin tietynlaista ihmistyyppiä kärjistäen enkä suinkaan kertonut kaikkien edeltävien sukupolvien edustajien olevan tällaisia. Tulkintasi minusta vanhempien sukupolvien halveksijana menee täysin metsään.

Minä en niputtanut ihmisiä iän ja elämänkokemuksen mukaan. Nämä ovat kummallisia omia johtopäätöksiäsi ja mielensäpahoittamista.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Setämiehen puolueuskollisuus on ihailtavan kestävää.

Setämies ei muuta puoluekantaansa, vaan äänestää jokaisissa vaaleissa uskollisesti samaa puoluetta, jota jo hänen vanhempansa ovat kannattaneet ja näin osaltaan takaa status quon säilymisen valtakunnan politiikassa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Näin on. Siitäkin Soininvaaralla on jotain sanottavaa, etenkin demareiden suhteen:

"Demografia on demareille hankala juttu. Demarit ovat alle 50 vuotiaiden keskuudessa pikkupuolue, mutta yli 50-vuotiaiden keskuudessa maan suurin puolue. Vaalikauden aikana noin 60 000 demarien äänestäjää poistuu vaaliluetteloista. Asiasta tarkemmin demokraatti.fi Rinne ei tätä asiaa pysty korjaamaan".

(suora lainaus "Suomen puolueiden tila"-blogista)

Itse olen siitä poikkeava setä, että olen jo piiiitkään ollut liikkuva äänestäjä, mutta sehän onkin vaan minun henkilökohtainen ongelmani.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kertooko Kaistakorpi suomalaistyylisestä Archie Bunker-syndroomasta?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Archie Bunker on varsin loistava karikatyyri tällaisesta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Hyvä kirjoitus ja kannatti käyttää setämies-hahmoa koskemaan ketä tahansa, poliittisesti sukupuolikorrekti sana setämummo.

Se tässä onkin, että useimmilla kalkkiksilla on unohtunut oma nuoruus ja työnhaut tai maksamiset, kun ei tarvinnut kuin kävellä firman pihalle kysymään töitä ja sillä napsahti ilman mitään tutkintoja, lupakortteja, yms. eikä maksamisessa ollut mitään ongelmia kun kaikesta on voitu sopia.

Nykyisin vaaditaan ihan hirvittävä liuta erilaisia vaatimuksia, lupia ja maksuissa ei jousteta, yms.

Kyllä sinne pitää saada vähän uutta tuulta ummehtuneeseen politiikkaan ja katsottava avarammin tulevaisuuteen ja tehtävä isompia riskejä. Mikään ei kehity, jos ei ota ikinä riskejä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

#4 Osui väärään kohtaan.

Tuo on osuva kuvaus. Setämiskään ei suostuisi ikinä katsomaan Bolshoibaletin sukkahousuissa hyppiviä kommunistihomoja, tai mitä vihervasemmistomädättäjä-sukupuolettomia nykyterminologiassa ovatkaan. Setämiesten kunniaksi sanottakoon, että ovat johdonmukaisia. Terminologia toki kehityy, mutta fobioiden, halveksunnan ja vihan kohteet pysyvät. Vain painotulset muuttuvat.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Toisinaan, kun lukee puheenvuoroja, angrofobia iskee salaman lailla. Välillä on päällä tendenssinomainen agateofobia, paroksysmaalisesti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Osui ja upposi, vaikka jouduin googlaamaan agteofobian...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #14

Googlatkaapas maxit hei myös koprofagia, ja huomaatte että yllättävän läheltäkin löytyy ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Kolikoilla on yhä toinenkin puolensa. On myös ns. tätipojut.

Ns. tätipojujen kaiketi rustaaman "Viimeisenniitin" pilakuvan karrikoidun osatotuuden vastapainoksi julkaisen dokumentoidun tapauskuvauksen faktisesti olemassaolevasta yli 20 hengen työyhteisöstä, jossa 'vahva yhtenäinen ay-liike huolehtii henkilöstön hyvinvoinnista ja työoikeudellisesta edunvalvonnasta' myös irtisanomisselvittelyissä taantumuksen setämiehistä välittämättä:

Taantumavuosina 2012-14 oli erään paikallista sopimista noudattavan suuren työpaikan johto pyytänyt budjettiraamin kiristyttyä säästöehdotuksia myös henkilöstöltä. Eräs työntekijä ehdotti säästöjä talon korkeiden työmatkakustannusten puolelta monen yhteyden hoituessa nykyisin verkossa yhtä hyvin kuin lentäen. Talon molemmat henkilöstöjärjestöt olivat vakavissaan vaatineet työajan lyhentämistä viikoittaisen palkallisen liikuntatunnin muodossa, ja hanketta kampanjoitiin kiivaasti talon henkilöstöfoorumilla. Mainittu työntekijä muistutti, ettei aloite varmaan kuulosta hyvältä talon ulkopuolella ja työajan lisäämistä tuolloin vaatineiden työmarkkinaosapuolten korvissa varsinkaan, jos se pääsee taantumasta kärsivien työttömyysalojen ja median tietoon: "työpaikkazumbailu maksaisi talolle vuodessa enemmän kuin 20 Merja Ailuksen kuuluisaa Bemaria" hän oli laskenut. Työnteon leikkaaminen ilman palkkakustannusten alentumista ei hänestä siis vaikuttanut järkeenkäyvältä ratkaisulta ja oli ehdotuksena huonosti ajoitettu.

Mainittu kriittinen työntekijä sai nyt kokea sekä matkailevan keskijohdon että jyrkemmän ay-siiven suunnalta joukonpetturiksi leimaamista jopa konkreettisestikin väkivaltaisin viestein, ja kevään 2015 yt-neuvotteluissa hän sitten yllättäen valikoitui talosta irtisanottavien parinkymmenen joukkoon. Toisen henkilöstöjärjestön pääluottamusmies arveli tuoreeltaan, etteivät esitetyt "tuotannollistaloudelliset syyt" voineet ko. tapauksessa oikeasti perustua mihinkään muuhun kuin hyvänä työntekijänä tunnetun yt-uhanalaisen aiemmin henkilöstöfoorumilla ilmaisemiin mielip...
- Case: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260227-a...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Setämies pitää itseään usein moderninan visionäärinä ja loukkaantuu mikäli se kyseenalaistetaan. Huumori usein toimii kunhan se ei tule liian lähelle itseä - sillon se usein huumorintaju katoaa nopeasti.

Stereotypioiden ja karikatyyrien luominen on keskeinen osa huumoria ja satiiria yms. Se ei tarkoita ettenkö minä arvostaisi vanhempia sukupolvia. Kuten kuvasin niin setämiehisyys ei ole myöskään suoraan ikäkysymys vaikkakin ilmiötä helpommin esiintyy myöhemmällä iällä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En malta olla viisastelematta, osoittaakseni olevani juveniili vastarannan kiiski, ennemmin kuin seniili setämies. Rikoit Edward Nortonin ohjetta ja sorruit myrkyttämään sielua...

Olen poikkeuksestasi kuitenkin iloinen. Se oli kyynisyydessään hyvin viihdyttävä ja paljasti aiemmin piilossa olleen puolen. Humoristisen sellaisen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toki rikoin - kyynisyyden kanssa minulla on itseni kanssa paljonkin parannettavaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Minä olen setämies. Ilmeisen poikkeava sellainen. En hiihtänyt kouluun kesällä enkä talvella, itse asiassa en yhtään tykännyt hiihtämisestä. Aina lipsui eikä ikinä luistanut.

Minusta ennen ei ollut kaikki paremmin. En nyt tähän hätään muista mikä olikaan huonommin.

Teknologiavastenmielisyyttä en koskaan ole tuntenut. Ensimmäinen "tietokonekin" tuli hankittua heti, kun myyntiin tuli. Se oli Sinclair Spectrum, jolla alkeellisen tennispelin lisäksi saattoi suorittaa jopa ohjelmointia. Sitä ennen rintataskussa on pullistellut jo funktiolaskin.

Siinä suhteessa yhdyn blogistin arvostettavaan arvioon, että mielipiteistäni en luovu. En edes niistä vääristä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, sitten et oikein täytä setämiehen määrittelyä tässä tarkoituksessa. Mutta setämies onkin vain Kummelin sketsistä pöllitty termi, joka sopi mielestäni tähän.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Herra Hakkarainen taitaa olla setämiehen perikuva. Hovioikeus on myöntänyt jatkokäsittelyluvan syyttäjälle, joka vaati käräjillä Hakkaraiselle ehdollista vankeutta ja valitti käräjätuomiosta.

Käräjäoikeuden mukaan Hakkarainen pahoinpiteli ja ahdisteli seksuaalisesti kollegaansa Veera Ruohoa (kok.) joulukuussa eduskunnan kahvilassa. Käräjäoikeuden ratkaisussa todettiin, että Hakkarainen tarttui Ruohoa niskasta kiinni ja yritti suudella väkisin. Hakkarainen vetosi käräjillä siihen, että teko ei ollut tahallinen.

Käräjäoikeuden mukaan Hakkarainen pahoinpiteli ja ahdisteli seksuaalisesti kollegaansa Veera Ruohoa (kok.) joulukuussa eduskunnan kahvilassa. Käräjäoikeuden ratkaisussa todettiin, että Hakkarainen tarttui Ruohoa niskasta kiinni ja yritti suudella väkisin.

Hakkarainen vetosi käräjillä siihen, että teko ei ollut tahallinen. Setä pussasi vahingossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset