Onko Soini luvannut muuttaa tapojaan vai ei – ristiriitaista viestiä?

Sipilä on kertonut julkisuuteen, että Timo Soini on hänelle luvannut muuttaa toimintatapojaan ja Iltalehti kertoo seuraavaa:

"Viimeksi eilen keskustelimme siitä, että on selvä, että tässä voi syntyä väärinkäsityksiä ja kun voi syntyä väärinkäsityksiä, toimintaa pitää korjata. Soini näin eilen lupasi ja lupasi myöskin ottaa hyvin vakavasti sen, mitä oikeuskansleri sanoi ja minulle riittää se."

Kummallista on kuitenkin se, että itse en tunnista ulkoministeri Soinin itse sanoneen julkisuuteen tällaista tai olevansa muuttamassa toimintaansa mihinkään suuntaan. Kaikki minun näkemäni kannanotot eivät lainkaan viittaa tähän suuntaan.

Uskoisin että luottamusäänestyksessäkin olisi helpompi äänestää luottamuksen puolesta mikäli olisi näkyvissä edes hitunen uskoa siihen, että Soini oppisi tästä jotain. Mielestäni hän ennemmin uhittelee kuin osoittaa mitään todellista pyrkimystä ongelman ymmärtämiseen ja muuttaisi aidosti tapojaan toimia sekaannusten välttämiseksi.

Sipilä on nyt kertonut tällaista viestiä julkisuuteen – Soinin pitäisi itse tehdä, jotta voitaisiin varmistua toiminnan parantumisesta jatkossa. Sipilän sanaan ei enää luota kuin joka neljäs suomalainen tuoreen tutkimuksen mukaan. Tämä kertoo karua kieltään siitä, miten kansalaiset ovat hallituskauden sanomiset ja lupaukset nähneet.

Oliko Sipilän lausuma poliittista peliä, jolla vaikutetaan vain äänestykseen – vai aikooko Soini aidosti muuttaa toimintaansa ulkoministerille sopivaksi ja olla varovaisempi touhuissaan?

Itse veikkaan ensimmäistä.

 

PS. Sampo Terhokin näkyy liittyneen Simon Elon seuraan totaalisella kommentoinnin estämisellä blogissaan. Hämmentävän rajoittuneita ovat nämä sananvapauden puolestapuhujat omissa toimissaan.

NikoKaistakorpi
Sitoutumaton Vantaa

Oikeudenmukaisuuden (toki subjektiivisesti) toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu