Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Hallitus jolle kaikki on kauppatavaraa - arvot vain ahneuden tiellä

Tarkoitus pyhittää keinot - näin kuvailtiin Sipilän johtamisfilosofiaa kauden alussa. Tänään se sai viimeistään vahvistuksen irvokkaassa näytelmässä, missä äänestettiin hallituspuolueiden voimin ulkoministeri Soinille luottamus. Sipilän ja Orpon kertoessa kuinka suuremman hyvän vuoksi täytyy tehdä ikäviäkin päätöksiä olla tekopyhyyden ytimessä heittäen etiikka ja moraali romukoppaan pois ahneuden tieltä. Teot ratkaisevat eivätkä sanat.

Silmissä kiiluvat maakunnat ja soten valinnanvapaus tehtyjen lehmänkauppojen tuloksena. Mikään ei saa tulla omien tavoitteiden ja hillotolppien tielle. Sinisten kiristäminen hallituksen kaatumisellakin on hyväksyttävissä sujuvasti, jotta omat edut ja tavoitteet eivät vaarannu. Moraalinen selkäranka loistaa täysin poissaolollaan.

Kokoomuksen naiskansanedustajien rohkeus tyrehtyi poissaoloon jotteivät saisi rangaistusta toiminnasta. Olin lähellä nostaa hattua heille rohkeudesta, mutta jääköön nostamatta poissaolon ollessa vain tussahdus verrattuna aitoon omaan ratkaisuun äänestää luottamusta vastaan.

Ei uskoni politiikkaan ole järin vahva ollut ennenkään, mutta tämä yhdistettynä moniin muhin tapahtumiin tällä hallituskaudella romahdutti loputkin. Ei pelkästään äänestyksen tulos vaan tapa, jolla siihen päädyttiin oli eettisesti arveluttava. Ryhmäkurilla laitettiin kansanedustajat äänestämään puolesta asiassa, jota kuitenkin perusteltiin mielipiteen- ja sananvapaudella sekä henkilökohtaisella vakaumuksella.

Valta turmelee on vanha sanonta - ja vallan eteen hallituspuolueet ovat valmiita tekemään mitä vaan. Surullinen päivä politiikan uskottavuudelle ja uskolle yhteisen edun puolesta toimimiselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Lilliputtiasioita on aikaisemmin tuotu ministerin luottamuksen esteeksi, kuten kuititta remontointi tai seksitekstiviestit...

Nyt samalle viivalle tuli elämän kunnioitus - O tempora, o mores!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sinisten toiminta saavutti uuden huvittavuuden asteen. PS-taustallaan nämä tulivat mukamas uudistamaan poliittista kulttuuria ja lehmänkauppojen ja muiden aika on ohi. Tempullaan uhkaillen hallituksen kaatamisesella Soini ja Terho käyttivät ikiaikaisen vanhoja valtapoliittisia keinoja uhkailemalla hyödyntäen omaa asemaansa. Nopeasti on valta ja halu säilyttää se noussut päähän. Kaikki periaatteet ovat kaupan.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Meillä täällä Tampereella on Kokoomuslainen kansanedustaja Sofia Wikman. Hän on kyennyt uskomattomaan saavutukseen pääsemällä kansanedustajaksi keski-ikäisiin vetoavalla ulkonäöllään ja ainoana taitonaan pitää ylllään jakkupukua. Taas tänään täytyy olla ylpeä häntä äänestäneiden puolesta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Orpon tilataksiin on pitkä jono ja väärin äänestämällä joutuu jonon perään jakkupuvulla tai ilman. ;-)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Arvot on myyty, mitä jäi jäljelle?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ministerin virka ja etuudet ainakin muutamille. Kai jotain muutakin. Ryhmäkuriin alistuville mm. paremmat mahdollisuudet tulla valituksi jatkossakin.

Tosin olen edelleenkin samaa mieltä tuosta sirkuksesta... enkä antaisi erityisiä pisteitä kenellekään tuohon osallistuneelle - ovat oppositiossa tai hallituksessa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@6. Lumedemokratia-kirjassa on kerrottu, että kansanedustajille on tarjottu ehdotuksia, että jos äänestää jonkin asian puolesta, niin luvassa on jotain hienoa työtä ja taattua palkkaa mutta jos on jotain vastaan, niin sitten järjestetään kaikkein mahdollisin huono työ ja ettei ura enää sen jälkeen etene.

Tuollaista se on ollut.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Punavihervasemmisto ja RKP lähti soitellen sotaan paluu olikin vaisumpi, aiheena arka abortti asia.
Abortti on niin henkilökohtainen surullinen aika, ettei sen olisi pitänyt olla polittisen kohkaamisen kohteena.
Tyylipisteitä punavihervasemisto+rkp ei nyt saa ollenkaan heidän polulla on nyt kiviä.
Timo Soini voi nyt matkata hyvillä mielin New Yorkiin luottamus äänestys 100-60 puolesta puhu selvää kieltä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Seppo, vain puolet edustajista antoi luottamuksen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin Seppo Simonen, sen aran asian politiikkaan ja ulkoministerin tehtävään koskien Irlantia, Kanadaa ja Argentiinaa teki Timo Soini. Ei suinkaan oppositiopuolueet.

Tyylipisteitä ei heru hallituksella, kun katselee mielipiteitä ja mediaa. Mutta sinun tapauksessahan suuri johtaja Il Sipilä on aina oikeassa vaikka hänen kaksinaismoralisminsa huitelee taivaissa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Soinihan käytännössä haistattaa edelleen pitkät eikä lupaa muuttaa mitään:
Soini ei ota kantaa siihen, aikooko hän osallistua jatkossa abortinvastaisiin mielenilmauksiin: ”En puhu konditionaalissa yhtään mitään”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/efe37662-5843-...

Artikkelin lopussa kerrotaan Soinin sanoneen:
"Soinilta kysyttiin, miksi siniset tekivät ulkoministeriä koskevasta asiasta koko hallituksen luottamusta mittaavan kysymyksen.
- Jos yhteen ministeriin kohdistuu epäluottamus, se kohdistuu koko ryhmään riippumatta ministeristä ja asiasta, Soini kommentoi."

Juuri tästä ei ollut kysymys vaan siniset tekivät tämän kiristääkseen hallituskumppaneita - sen katolisen miehen vakaumus kyllä sallii mainiosti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vai konditionaalissa...futuuria tarkoitti, mutta kun ei ole muukaan hallussa kieliopin lisäksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset