Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Trumpin hallinto vajosi vielä alemmas videomanipulaation käytöllä

Trumpin hallinnon viestintä on ollut usein valheellista jo tähänkin asti, mutta nyt ollaan laskeuduttu vielä alemmalle tasolle käyttämällä manipuloitua videota, jotta saataisiin paremmin perusteltua CNN:n toimittaja Agostan porttikielto Valkoiseen taloon. Tiedottaja Sarah Sandersin jakamaa videota on nopeutettu, jotta näyttäisi kuin Agosta olisi läimäissyt avustajaa käteen.

Videota nopeutettu ja ääntä poistettu

Manipulaation lähteenä on ilmeisesti äärioikeistolainen Infowars-sivusto, jota pyörittää salaliittoteorioista tunnettu Paul Joseph Watson. Hän väittää ettei videota olisi manipuloitu, mutta esimerkiksi Columbian yliopiston digitaalisen journalismin tutkimusjohtaja Jonathan Albright sanoo The Washington Postissa, että videota on nopeutettu. Lisäksi siitä on poistettu Agostan pahoittelu: "Pardon me, ma’am”.

Helsingin Sanomat kertoo CNN:n vastineesta:

”Olemme ylittäneet uuden rajan, koska Acostan pressikortin perumiselle kerrottu syy perustuu valheeseen”, sanoo bostonilaisen Northeastern University -yliopiston journalismin professori Dan Kennedy.

”Kuka tahansa voi nähdä itse videolta, että se on vale. Olemme siirtyneet uudelle alueelle [– –] Valkoinen talo ei ainoastaan valehtele vaan tekee sen täysin näkyvästi, ja odottaa, että lojaalit kannattajat uskovat silti”, Kennedy sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Miten Trumpin hallinto voi vielä syyllistyä tällaiseen rimanalitukseen? Uutta normaaliako?

Mitä isot edellä sitä pienet perässä - ja joskus myös toisinpäin

Perussuomalaisten toiminnassa näkyy usein olevan yhtymäkohtia osan heistä ihailemansa Trumpin toimintaan.

Tästä episodista väistämättä tulee mieleen taannoiset tapahtumat Leena Meren ja Paavo Arhinmäen välillä. Leena Meren mielestä Arhinmäki tökkäsi häntä rintakehään, mutta video osoitti aivan muuta. Ehkä ensi kerralla keksitäänkin alkaa levittämään manipuloitua videota väitteen tueksi. Tekniikka on ihmeellistä ja avaa yhä uusia mahdollisuuksia.

Toinen yhtymäkohta löytyy vaikkapa Laura Huhtasaaren tavasta jaella videoita ja uutisia lähdekritiikittä kyseenalaisista lähteistä esimerkiksi täällä Puheenvuorossa. Lisäksi toiminta Trumpin kanssa on yhtenevää sen suhteen, että koskaan missään tilanteessa ei olla oltu väärässä eikä mitään ole syytä pahoitella. Ei vaikka useat tahot ovat sen lähteillä ja perusteluilla osoittaneet. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii muutama päivä sitten julkaistu blogi EIP:n päätöksestä. Tuon Max Jussila ruoti kappaleiksi ensin itse blogissa ja vielä myöhemmin bännin jälkeen omassa blogissaan.

Fake newsseistä syyttelijät niitä tehtailemassa

Kaksinaismoralismin huippua edustaa jo se, että valtamediaa valeuutisista alituiseen syyttävät käyttävät manipuloitua videota perustellakseen näkökantojaan.

Kunnia, etiikka ja moraali ovat tässä "uudessa normaalissa" täysin kadoksissa.

Mihin tämä maailma on oikein menossa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

"Mihin tämä maailma on oikein menossa?"

Tätä olen itsekin miettinyt. Valtaa käyttävät myrkyttävät, murhaavat, lietsovat vihaa jne. täysin vailla omantunnon tuskia. Tietenkin näin on tapahtunut aina, mutta kyllä nyt ollaan jonkin uuden normaalin äärellä.

Kysyn, että miten kansalaisten odotetaan käyttäytyvän? Pitääkö meidän enää ihmetellä, kun pahaa oloa ja vihaa puretaan erittäin väkivaltaisesti? Eikö ihminen ole riittävän tyhmä ilman, että tätä tyhmyyttä vielä lietsotaan tyhmiin tekoihin?

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Olenko minä ainoa, joka ei kykene näkemään eroa videoiden kesken? Vaikka kuinka jauhan WP:n videoita, en näe mitään oleellista eroa. Jos ruudut eivät mene aivan yksi yhteen, syy voi olla muualla.

Selvää on, että ei toimittaja myöskään lyö tai läpsäise, vaikka muuten huitoo kiihtyneenä. Asiattomasti hän kuitenkin käyttäytyi lehdistötilaisuudessa, hänen kysymyksiinsä oli jo vastattu, mutta hän halusi kysyä useampia kysymyksiä kuin muille toimittajille olisi sallittu.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Et ole ainoa, kyllä hän selvästi originaalillakin läpsäisee naista kyynärtaipeeseen. Ei tässä nyt mitään kuvamanipulaatiota ole harrastettu, paitsi tiedotusvälineiden märissä unissa.

Kyllähän läpsäisy on sallittua, kunhan vain tokaisee jälkikäteen "Pardon me, m'am..."?
Jos herra pyytää anteeksi jälkikäteen, niin onhan sitten käsiksi käyty omasta mielestäänkin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, tiedätkö miten vaikkapa elokuvien taistelukohtauksia tehdään. Todellisuudessa tehdään usein hitaammin ja sitten nopeuttamalla saadaan aikaan sitten toivottu tulos. Tässä ollaan käytetty samaa tekniikkaa, jolloin hitaasta liikkeestä saadaan sitten näyttävämpi ja dramaattisempi.

Tiedotusvälineiden märät unet, jep...

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kyllä minäkin jouduin sen katsomaan aika monta kertaa, että huomasin yhtään mitään. Nopeutusta en näe, mutta kuvan pysähtyminen yhdessä kohtaa 2-3 ruudun ajaksi on varsin selvä.

Se erityisesti hankaloittaa, että näkemissäni hidastetuissa vertailuvideoissa vertailtavat videot etenevät eri tahtiin, kun hidastusta katsoo ruutu ruudulta. Välillä menee toisen hidastuksen ruutu eteenpäin ja sitten toisen.

Vaikutus on kyllä tosi vähäinen ja toisessakin videossa näkyy kädellä alaspäin nopeammin pyyhkäisevä liike. Silti jos tuossa on oikeasti editoitu, nähtävästi tarkoituksena korostaa vaikutelmaa, on se tiedonvälityksen kannalta varsin huolestuttavaa.

Pitäisihän tietysti antaa puheenvuoro eteenpäin, eikä sitä mikrofonia pitäisi tarvita repiä kädestä, jos näin suomalaisittain arvioi. En kuitenkaan tiedä millaista tuo käytös on tuolla tavallisesti eli oliko tuo aika rutiinitilanne vai erikoinen poikkeus, jos repiminen nimenomaisesti oli naisen työkuvan rutiinia.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Helpottava kommentti. Pelkäsin jo, että minusta on tullut tietämättäni trumpisti.

Jos tuo todellakin on manipulaation tulosta, eikä bugi, niin aika huonosti on manipuloitu, sillä sama vaikutelma videosta muodostuu joka tapauksessa.

Jollakin kanavalla sanottiin, että ei tuo niin tavatonta ole, jos toimittaja jää kiihdyksissään vänkäämään, mutta harvoin noin paljon vastustellaan puheenvuoron antamista eteenpäin. Trump taas käyttäytyi tuttuun tapaansa hyvin epäpresidentillisesti, vänkäämiseen alentuen.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Missä tässä nyt on ongelma? Toimittaja tulee lehdistötilaisuuteen, ei suinkaan tekemään kysymyksiä vaan rähisemään presidentille. Hän ei ymmärrä edes sitä yksinkertaista asiaa, että tilaisuus ei ole yksinomaan häntä varten eikä hänellä ole oikeutta jatkaa rähinöintiään loputtomiin.
Valtaosa toimittajista oli ilmeisen vihamielisiä presidenttiä kohtaan ja koko tilaisuus vaikutti ihmeelliselä kiljumiselta, ihan kun oltaiiin jossain makkikioskin jonossa.
En koskaan nähnyt Obaman tai Bushin aikana samanlaista huutamista. Mikä ihme toimittajiin on mennyt?
Satuin eilen katsomaan alueuutisista kun toimittaja haastatteli Anni Sinnemäkeä pudonneesta katosta ja kaupunkibulevardeista. Ei tullut vaikeita kysymyksiä, itse asiassa toimittaja oli "sulaa vahaa" apulaispormestarin edessä. Ehkä johtui siitä, haastateltiin "omia".

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

"Trumpilla on joku päivä toimittajien verta käsissään"

Bret Stephens, New York Times, op-ed kolumnisti, republipuolueen kannattaja

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Onhan tuokin toki teoreettisesti mahdollista, jos Trump kouraisee nuorta naistoimittajaa tämän kuukautisten aikana.

Tämän luulisi käytännössä olevan vain ajan kysymys mikäli Trumpin vastustajia on uskominen.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #29

Trumpilla on koiran vainu.Megyn Kelly ja "blood coming from wherever" on klassikko.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Hyvä Matti, kiitoksia kommentistasi. Se nimittäin osoittaa niin hyvin, miten saman tilanteen voi nähdä niin eri tavoin.

Sinä näet toimittajan rähinöivän, minä taas kiukuttelevan pikkupresidentin, joka ei halua vastata hänelle hankaliin kysymyksiin.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #44

Trump on Trump, mutta sen ei pitäisi mitenkään vaikuttaa siihen, miten toimittajat esittävät asiansa. Lehdistötilaisuus ei ole mikään vaaliväittely.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #51

Matti, en suoraan sanottuna ymmärrä asennettasi. Odotat toimittajien toimivan haastateltavan ehdoilla - myös silloin kuin haastateltava on kiukutteleva pikkulapsi. 'Noh, noh, kyllä sinä olet hieno ja hyvä - ja oi miten hienon asian sinä teit!'

Olen muuten täysin samaa mieltä tästä: "Lehdistötilaisuus ei ole mikään vaaliväittely." Minkä takia siis Trump aina pitää niitä sellaisina? Eihän hän mene niihin vastatakseen mitään - lähinnä kehuakseen itseään ja haukkuakseen vastustajiaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#17
En koskaan nähnyt Obaman tai Bushin aikana samanlaista huutamista. Mikä ihme toimittajiin on mennyt?
...................

Voisko johtua siitä, että Trump pitää toimittajia kansan vihollisina ja usuttaa kannattajiaan tnäiden kimppuun?

Eikä toimittaja huutanut vaan esitti kysymyksen mihin hän ei saanut vastausta.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren Vastaus kommenttiin #48

Se on selvää, että Trump on nykyään menettänyt kärsivälisyytensä toimittajien suhteen (v....nut), mutta voisivat toimittajatkin joskus mennä itseensä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #52

#52
Se on selvää, että Trump on nykyään menettänyt kärsivälisyytensä toimittajien suhteen
......................

Ja se on mielestäsi oikein hyvä syy pitää heitä kansan vihollisina?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse olen näiden videosoftien kanssa pelannut aina tuolta 90 luvulta saakka ja tehnyt paljon mainosdemoja, silloin ko olin yrittäjä. Tuossa nyt mitään manipulaatiota näkynyt, zuumaus vain liian lähellä ettei koko tapahtumaa näe.

Kun kakarat tappelevat, jälki on sen mukaista.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kyllä siinä se pieni paussi kyllä näkyy ja kysymys on, miksi siihen on tullut ylimääräinen paussi, joka laittaa videon pieneen epäsynkkiin alkuperäisen kanssa ja sitten ilmeisesti palautetaan vähän myöhemmin.

Kyse voi toki olla jostain teknisestä artefaktista. Tulee mieleen mahdollisuus, että kun se video oltiin editoitu peräti GIF-videon kautta eli on tehty useita transkoodauksia, oltaisiin jossain välissä tehty ruutunopeuksien transkoodaus 30 fps:n ja 24 fps:n välillä, tms. Siinä kun joudutaan tuplailemaan ja poistelemaan ruutuja vähän tuolleen, kuitenkin pitäen reaalinopeus tietyn jakson yli samana.

Zoomaus tosiaan korostaa käden liikettä erikseen, kun laajemmassa kuvassa se on enemmän osa viittelöintiä ja koko kehon liikettä, osin ehkä mikrofonin repimiseen liittyvänä tasapainorefleksinä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Videon pysäyttäminen, nopeuttamien tai zuumaaminen ei ole kuvanmanipulaatiota. Kuvamanipulaatio tulee vasta silloin kun aletaan muokkamaan sitä alkuperäisestä mm. poistamalla tai lisäämällä mitä siihen alkuperäiseen ei kuulu ja sitähän ei ole tässä tapauksessa tapahtunut. Näyttää vain olevan helventimoinen "kilarien" maailmanmestaruus kisat taas menossa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #22
    «Videon pysäyttäminen, nopeuttamien tai zuumaaminen ei ole kuvanmanipulaatiota. Kuvamanipulaatio tulee vasta silloin kun aletaan muokkamaan sitä alkuperäisestä mm. poistamalla tai lisäämällä mitä siihen alkuperäiseen ei kuulu ja sitähän ei ole tässä tapauksessa tapahtunut.»

Kyllä se pysäyttäminen ja nopeuttaminen on kuvamanipulaatiota jos sillä vääristetään liikkeiden nopeutta ja rytmiä, kuten tässä nyt on väitetty tehdyn.

Videoon on siis selvästi ainakin lisätty ruutuja, ehkä poistettukin, mikä on korostanut liikkeen äkkinäisyyttä.

Onko ruutujen lisääminen ja poistaminen sitten tahallista vai vain kuvan nykimistä aiheuttanut tekninen artefakti, on vaikeampi kysymys.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #23

Älä viitsi ammattilaista kusettaa, kerro onko alkuperäisetä poistettu toimittajan käsi?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #24

Nähtävästi ammattilaisella on selvästi puutteita ymmärtää, että kuvamanipulaatiota voi tehdä muutenkin kuin fotoshoppaamalla kuvasta jotain pois tai lisää.

Tässä tapauksessa siis videomanipulaatiosta – kukaan ei ole väittänytkään, että yksittäisiin kuviin oltaisiin kajottu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #25

Itse kun katsoin molempien videon, väitetty manipuloitu video on zuumattu mikrofiniin, ei naisen käsivarteen ja siitä myös käy ilmi mitä videolla tapahtuu.

Kuten valkoinentalo kommentoi: "Se osui"

Sitähän ei voida kumota tuon CNN:n vuodatuksen takia.

Ei uskoisi että eläisimme harkitsevien aikuisten maailmassa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tässä tapauksessa kohdistaisin huomion siihen, mitä Trump sanoi CNN:stä ja Acostasta hetki tuon tapauksen jälkeen:

https://youtu.be/ix5NK5sDH1g?t=114

Millaisen kuvan antaa presidentin arvokkuudesta se, että hän haukkuu kovasanaisesti jotain tiedotusvälinettä valheelliseksi mediaksi lehdistötilaisuudessa ja tämän jälkeen hänen lehdistösihteerinsä esittää kyseisestä tapauksesta väitteitä, jotka eivät pidä paikkansa?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kiitos linkistä, mielenkiintoista lisätietoa pohdittavaksi.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

"mutta nyt ollaan laskeuduttu vielä alemmalle tasolle käyttämällä manipuloitua videota"

Nyt uskallan sanoa, kun jälleen luotan silmiini ja arvostelukykyyni, että tämä on tyypillinen valeuutinen, jonka levittämisellä on tarkoitus muokata mielipiteitä. Ihmiset ovat menneet massahysteriaan mukaan, vaikka eivät kykene näkemään mitään oleellista eroa videoiden välillä. Huomasin, että Suomessa ainakin Hesari levitti tätä täytenä totena.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #13

Niin, jos minä katson samaa artikkelia, niin siinä kerrotaan erilaisia teknisiä syitä muunnoksineen sille, miksi video näyttää siltä, miltä näyttää.

Avoimeksi jää onko se tarkoituksellista vai sattumaa.

Klippi on joka tapauksessa koostettu sellaiseksi, että se antaa huomattavasti dramatisoidumman kuva tapahtumasta. Tämäkään ei olisi niin suuri asia mikäli se ojäänyt vain nfowarsin sivuille, joita pitää salaliittoteorioistaan tunnettu Paul Joseph Watson. Infowars on muun muassa väittänyt, että Sandy Hooksin kouluammuskelua ei ole tapahtunut.

Kun sitten Valkoisen talon tiedottaja ottaa dramaattisenvideon sieltä ja lähte jakamaan twitterissä vaikka olisi käytettävissä alkuperäinen video, niin kyseessä on erikoinen toiminta.

Käyttäisikö vaikkapa Suomen presidentin kanslia moista omassa viestinnässä? Tuskin, ja siihen on aika hyvät syyt. Toki tilanne voisi olla toinen mikäli eräs henkilö olisi voittanut vaalit.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra Vastaus kommenttiin #18

"Niin, jos minä katson samaa artikkelia, niin siinä kerrotaan erilaisia teknisiä syitä muunnoksineen sille, miksi video näyttää siltä, miltä näyttää.

Avoimeksi jää onko se tarkoituksellista vai sattumaa."

Melko selkeästi osoitetaan, että se ei ole tarkoituksellista:

"No expert we spoke to found evidence the video was intentionally sped up or slowed down. Instead, they found the quality and clarity of the original video was watered down, ultimately obfuscating what actually happened."

Tietenkään ei ole pakko luottaa politifact.com:in asiantuntijoihin silloin kun ne eivä tue omaa ajattelutapaa, mutta minä luotan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #35

Hyvä Fredrik, Politifact päättää artikkelinsa seuraavasti:

"In other words, Sanders took a video with half the frames from the original footage to use as evidence. It’s unclear whether that’s a result of malicious inserting or removing frames, but the result is far less telling than the original clip."

Ymmärrätkö ollenkaan, ettei Politifactin artikkeli tue väittämiäsi? Ehket vain osaa englantia tarpeeksi hyvin?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #13

"Nyt uskallan sanoa, kun jälleen luotan silmiini ja arvostelukykyyni, että tämä on tyypillinen valeuutinen, jonka levittämisellä on tarkoitus muokata mielipiteitä. "

Ihmiset voivat myös hyvin helpolla nähdä, mitä haluaisivat nähdä.... Ei siihen välttämättä aina tietoista huijausta tarvita.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tuossakin on tuotu esiin transkoodaus GIF-videon kautta. Siinä annetut lukuesimerkit (15 fps) eivät kuitenkaan ole kovin hyviä, koska se vain puolittaisi ruutunopeuden. Transkoodaus 24 ja 30 fps:n välillä selittäisi silloin tällöin tulevat tuplaruudut ja pienen epäsynkronisoitumisen paremmin. Transkoodaus on tehty tuossa ehkä pariin tai useampaankin otteeseen, joten artefaktit voivat olla aika kaoottisia.

Monissa tavallisimmissa videokoodauksissa videota kompressoidaan myös aikasuunnassa: videolohko alkaa I-kuvalla, jota voi seurata yksi tai useampia pelkän muutosinformaation sisältäviä prediktiivisiä P-kuvia. Tämä tekee transkoodauksesta laadukkaampaa, koska kompressio-informaatiosta voidaan laskea väliruutuja. Näin ei siis ole GIF-videoiden kohdalla, jossa kompressio on kuvakohtaista eli kaikki kuvat ovat erillisesti kompressoituja I-frameja.

Ruutunopeuden transkoodaus siis pitää reaalinopeuden samana pidemmän päälle, mutta ylimääräisten ruutujen lisääminen ja poistaminen tietenkin muuttaa nopeutta lyhyellä aikavälillä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Edellisen linkin lopussa. Kahden eri videon välisen eron kyllä huomasin aamulla selvästi isolta ruudulta. Sanders ehkäpä vahingossa meni ottamaan "väärästä" videosta kopin. Mutta kyllä se Acostan kysymys (kysymykset) olivat ihan aiheellisia ja vastattavissa ilman rettelöintä. Useitten journalistien sanomana - Acostalla on jokin ihme kyky mennä Trumpin "ihon alle". Väärä kysymys väärään aikaan. Sitä ei näytä Trump sietävän.

"Dan Voshart, a cinematographer based in Toronto, said it boils down to bad sourcing. When Watson took the GIF, which had half the frames as a video, and then turned it into a video, the software likely blended the missing frames. The choppy images might make it look quicker.

"They took the C-SPAN video, threw away half the frames and reblended them back together to make it seem full. It’s like buying a 24 karat ring to find it was 12 karats," Voshart said. "Upload that to a video editing software, then to Twitter, and lose even more quality, and what you end up with is a conspiracy."

In other words, Sanders took a video with half the frames from the original footage to use as evidence. It’s unclear whether that’s a result of malicious inserting or removing frames, but the result is far less telling than the original clip."

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kuten edellä huomautin, ruutunopeuden puolittaminen ei tee videosta nykivää, koska siinä otetaan tasaisesti joka toinen ruutu pois. Jokin muu ruutunopeuden säätö, kuten 24 ja 30 fps:n välillä, sen sijaan aiheuttaa nykimistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yllättyiskö joku oikeesti, jos yksi nykyajan suurimmista velehtelijoista levittäisi valheita?

Ei yllätä yhtään, kaikki on sallittua, kun kyse on Trumpin ja hänen esikuntansa ''totuudesta''

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

En tuohon tekniseen puoleen osaa paneutua, mutta jos pääsisin Sandersilta jotain aiheesta kysymään, kysyisin miksi hän jakoi juuri tuon version, kun heillä varmasti oli alkuperäinenkin käytössä.
Joku syyhän siihen täytyy olla, että hän käytti juuri kyseistä versiota.

Käyttäjän marleenalohento kuva
Marleena Lohento

DT:n hillittömän mesoava käytös mennee kohta lopullisesti överiksi,ukko puhkuu kuin raivoava puhveli tihrusilmät leimuten,hehheh...Ei ole kaukana se hetki,kun joku TAAS väärän/liian vaikean kysymyksen Doonaldille heittävä"kätyri-feikki" toimittaja= CNN,saapi oikein ns.isän kädestä...Ja oman "Marta Göbbelsinsä",probagandisti S.Sanders-Huckabeen valheet paksuuntuvat päivä päivältä...Jos on vaivautunut katsomaan KOKONAISUUDESSAAN tuon mediaporsastelua pahimmillaan edustavan irvokkaan pressitilaisuuden ns.kohokohdat,niin huhhuh!!
Tuo kyseinen naisuhri oli Valkoisen Talon omaa henkilökuntaa,mikä lie pressikyttä,joka lattialla??kyyristellen ns.piilossa vahti Jim ACOSTAn jokaista sanaa,VALMIINA kiskomaan mikrofonin hänen käsistään ja niinhän siinä sitten kävikin.Yritys hyvä 10,mutta ACOSTA EI antanut heti periksi tuolle haaskalinnulle vaan piti puolensa,goodie goodie!!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Fakenews tarkoittaa sitä, että sivuutetaan itse aihe, toimittajien käsittämätön käytös ja siis sen puute ja tehdään juttu jostain toimittajan tönäisyn asteesta joka on siis melko yhdentekevä sivujuonne. Mutta on tämä aika hurjaa kun toimittajat eivät tee muuta kun toistavat "löitkö vaimoasi tänään" hokemaa joihin Trump sentään osaa vastata kuten kuuluu.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#20
Fakenews tarkoittaa sitä, että sivuutetaan itse aihe, toimittajien käsittämätön käytös
.......................

Sekö ei ole itse aihe, että Trump pitää toimittajia kansan vihollisina, usuttaa kannattajiaan näiden kimppuun, ei vastaa toimittajien kysymyksiin, loukkaa heitä alatyylisesti aivan avoimesti ja antaa toimittajille porttikieltoja?

Toimittajan käytöksessä en nähnyt mitään käsittämätöntä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mies oli idiootti kun ei lopettanut silloin kun piti, nainen oli tyhmä kun kävi mikkiiin kiinni. Mies työnsi/yritti työntää naisen käden pois mikistä..

videota ei ole manipuloitu mitenkään, vaan on joko hidastettu/zoomailtu. youtubesta löydät videon jossa tämä "editoija" selitttää asian.. Tietysti videota voidaan editoida uudestaan jälki käteen. Mutta valkoinen talo ei tehnyt muuta kuin hidasti kuvaa ja zoomasi jotta katsojat näkee paremmin mitä mies teki..

Kyll media taas yrittää horjuttaa valkoisen talon uskottavuutta jokaisella keinolla mitä löytävät.. Plus mies ei lyönnyt/läpsännyt/käynyt naiseen käsiksi sen kummemmin kuin yritti työntää naisen kättää pois kun nainen itse oli käynyt fyysiseksi!!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Miksi Trump antaa kysymysvuoron Acostalle niin kovin usein kuten nytkin? Kannattaa kysyä 15 vuotiaalta tamperelaiselta ellei itse satu löytämään selitystä.

Tommi Mäkinen

https://www.buzzfeednews.com/article/charliewarzel...

"Videota ei ole nopeutettu, kyse on vain kuvataajuuden luomasta vaikutelmasta."

Sanos Tiina Wiik Twitterissä, ja kysyy: Vastauksena käyttäjille @jaria34 ja @PetraNyqvist

"Mitä se kertoo sinusta, Petrasta ja Hesarin toimituksesta, että uskotte höpöjuttuun peukaloidusta videosta sen pohjalta, että joku Twitterissä väitti videota peukaloiduksi?"

https://twitter.com/SwanOfTuonela/status/106083909...

Itte laittasin kans betsit että mitään ei oo kopeloitu, valtamediauskovaiset NPC-trollit kohkaa omiaan..

https://twitter.com/SwanOfTuonela/status/106084110...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nimi Tiina Wiik riittää mulle :)

Hänen suustaan ei ole vielä tähän päivään mennessä tullut yhtään oikeaa tietoa.

Enää puuttuu, että Junes Lokka antaa painavan lausuntonsa.

Ja sitten opetuslapset hurraavat.

Tommi Mäkinen

"Nimi Tiina Wiik riittää mulle :)
Hänen suustaan ei ole vielä tähän päivään mennessä tullut yhtään oikeaa tietoa.
Enää puuttuu, että Junes Lokka antaa painavan lausuntonsa.
Ja sitten opetuslapset hurraavat."

Eli kun Tiina ja Junes on pari kertaa suositellut hesarin/ylen juttua, ne on sillä hetkellä kuin taikaiskusta muuttunut valeuutisiksi? Luulis menevän aivo solmuun sil hetkel sulla ja muilla Petroilla valtamediauskovaisella :)

En tajuu ku aina sukkana uskotte joka jutun yleltä ja hesarista. Ois nyt vähän luullu jo oppineen että sieltäkin tulee paskaa, mut ei. Ja sit muille opetatte medialukutaitoo, hih :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olen pitänyt blogistia tolkun miehenä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minä pidän erittäin hyvänä blogistina.

Joskus se totuus vaan sattuu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Valkoisen talon naispuolinen avustaja yritti kolme eri kertaa saada mikrofonin pois toimittaja Acostan kädestä.

Kolmannella eli viimeisellä kerralla Acostan kieltäytymiseen liittyi eleeltään karateiskumainen torjunta, joka toivottavasti ei ottanut kipeää naisavustajaan tai toimittaja Acostaan itseensä.

Toistaiseksi tätä Valkoisen talon naisavustajaa ei ole syytetty mistään.

Odotellaan aiheesta lisäblogeja :)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kun nyt uusia tietoja, väittämiä, olettamia ja ties mitä tulee mediaan, niin lienee tarpeen summata oma subjektiivinen näkemykseni aiheesta.

Vaikuttaisi siltä, että videoklippien ero ole syntynyt tietoisella manipuloinnilla nopeuttamalla vaan muunnosten kautta syntyneenä. Niiden johdosta liikkeet näyttävät nopeammilta ja dramaattisemmilta kuin ne olivat.

Voidaan toki herättää kysymyksiä eikä tällaista tekevä media-alan ammtilainen sitten tiedä tällaisen vaikutelman synnystä. Avoimeksi jää tämä kysymys todennäköisesti ukuisiksi ajoiksi. Luulisi hänen huomanneen lopputulemasta asian itse mikäli tuntee asiat. Mutta voi olla myös ettei näin käynyt ja hän toimi hyvässä uskossa mikä se sitten onkaan. Joka tapauksessa leikkaukset on tehty s.e. vaikutelma on todellisuudesta poikkeava ja siihen lisättynä anteeksipyynnön poisto lisää vaikutelmaa.

Enemmän ihmettelen Valkoisen talon tiedottajan toimintaa. Miten näin suuri valtiollinen taho lähtee jakamaan jonkun tunnetun salaiittoteoriota yms ajavan Infowarsin videota twitteriin tarkistamatta asioita?

Näin tehdään vaikka olisi käytettävissä alkuperäinen video - erikoista toimintaa. Tällä laillako poimitaan viralliseen tiedotukseen käytettävää materiaalia - näköjään kunhan se sopii agendaan. En oiekin tiedä missä muussa valtiossa näin toimittaisiin.

Kuten jo totesin niin äyttäisikö vaikkapa Suomen presidentin kanslia moista omassa viestinnässä? Tuskin, ja siihen on aika hyvät syyt.

Hieman myös ihmetyttää miksi kosketus on jotenkin merkityksellinen asia. Kuten Frank Pappa aikanaan totesi: Kosketelkaa toisianne. Tämä tosin ei kohta taida enää olla mahdollista edes vahingossa joutumatta vastuuseen. Jälleen pakko ihmetellä mihin maailma on menossa.

Jälkiviisaus tullee kukoistamaan tässäkin asiassa tiedon lisääntyessä. Tulkintoja tulee lisää. Osin jo joudun lieventämään kirjoittamaani - osa asioista vaihtuu epäilyiksi ja epävarmuuksiksi. Toisaalta hyvä että keskustellaan, niin asiat selviävät.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Yksinkertaisin selitys lienee, että WH on paniikissa.Trump nimitti Sessions in tilalle vt oikeusministerin perustuslainvastaisella menettelyllä.Asiaan puuttui ensimmäisenä Kellyanne Conwayn aviomies.Eilen liittovaltion tuomari pisti toimeenpanokieltoon Trumpin toisena virkapäivänä henkiinherättäneen öljyputkiprojektin.Eli se vaalilupaus siirtyi vähintään jäähylle.
Jokainen uusi päivä tuntuu olevan vain "just another grazy day".

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Paul Joseph Watson avaa oman videoklippinsä teon. Ainoa mitä hän alkuperäiselle videolle teki, oli zoomaus.
Kuvaavaa, että jopa Buzzfeed-sivusto ei näe videossa "tohtorointia."

https://youtu.be/zo7ORobbXPw

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tässä vielä Buzzfeedin analyysit ja kokoelma videoklippejä. Onhan tämä nolo juttu WH:lle. Tästä tulemme kuulemaan vielä paljon. Vaikka kyllähän tässä suurin pointti on se, että Trump haluaa tyrmätä "väärät" kysymykset. No nyt on sitten Acosta nostettu kautta maan (ja ulkopuolellakin) muitten journalistien silmissä korkealle. Siis kannattaa lukea suoraan ko. mediasta mitä mieltä se on. Silloin saa ainakin lehden näkemyksen kokonaisuudessaan. Ei pelkästään Youtube versiota.

https://www.buzzfeednews.com/article/charliewarzel...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vielä hupaisampi manipulointi oli Trumpin avajaispuhe Valkoisen Talon edessä. Sen perusteella sanottiin, että paikalla oli ennätysmäärä hurraavia kansalaisia. Kuvat oli otettu niiden hurraavien kansalaisten takarivistä eteenpäin eikä siitä käynyt ilmi se totuus, että Valkoiselle Talolle vievän bulevardin suurin osa oli tyhjä, toisin kuin Obaman vastaavassa puheessa, jossa kansaa parveili kilometrien matkalla.

Tommi Mäkinen

Luulis olevan jo selvä kaikille ettei mitään manipulaatiota oo tapahtanut, mut ei näköjään oo. Livekuvastakin näkyi että töytäisi tyttöä, ja siitä Trumppi, tuo kauhea naisvihaaja otti selkeesti kierroksia.

Miksei nyt suvakit huuda "metoota ja naisen koskemattomuutta? Trumppi oli ainoa kuka oli tilanteessa naisen puolella.

Todella idiootti öykkäri-toimittelija jäi jankkaamaan samaa ja samaa eikä antanu muille mikkii eteenpäin..

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Katsokaapa Rustem Adagamovin twiitistä miten tilanne oikeasti meni! Teknologia avaa suorastaan pelottavia mahdollisuuksia.

https://twitter.com/adagamov

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset