Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Lintilän loistokaupat Nesteen osakkeilla kesällä - kurssi noussut yli 20 euroa

Valtion omistajaohjausministeri Mika Lintilän ohjauksella viime kesänä valtio myi merkittävän määrän Nesteen osakkeita ulkomaisille ja kotimaisille institutionaalisille sijoittajille hintaan 67,27 euroa per osake. Hieman yli puoli vuotta myöhemmin osakkeen arvo on 90,50 euroa eli reilusti yli 20 euroa enemmän kuin myyntihetkellä.

Tekniikka&Talous-lehdessä perusinsinööri Miettinen toteaa mielestäni aiheesta, että muut kuin kepuministerit näyttävät ymmärtäneen biodieselin arvon. Samalla hän ihmettelee kuinka hallituksen kepuministerien Bernerin ja Tiilikaisen johdolla allekirjoittamassa ns green dealissä yhdessä autoalan kanssa ei lainkaan oteta huomioon biodieseliä vaan keskitytään vain uudistamaan autokantaa ja myymään uusia autoja.

Nesteen biodiesel tehtynä jätteistä saattaa olla maailmanluokan tuote, jonka arvo voi olla hyvinkin suuri. Sen avulla nykyautojen elinkaaripäästöjä voidaan pudottaa merkittävästi. Miksi se ei kelpaa päättäjille ja poliitikoille?

Perusinsinööri Miettinen toteaa lehdessä (vain paperiversio toistaiseksi):

"Valtio luopui enemmistöstään Nesteessä ja listasi Altian. Kummastakin vastasi ei ihan penaalin terävimpänä kynänä tunnettu kepulainen omistajaohjausministeri Mika Lintilä."

"Nesteen enemmistöstä valtio on luopunut lahjoittamalla osakkeita lastensäätiölle, siirtämällä niitä Vakeen, pääomittamalla raideyhtiö Pohjolan Rautateitä ja myymällä niitä markkinoilla, Lintilän mielestä hyvällä hinnalla.

Viime kesänä Nestettä irtosi 67 eurolla kappaleelta, joskin nyt reilu puoli vuotta myöhemmin kurssi on parikymmentä euroa enemmän ja investointipankkien tavoitehinnat hipovat jo sataa euroa."

"Ehkä muut kuin kepuministerit ovat ymmärtäneet myös biodieselin arvon."

Nesteen ja Fortumin osalta hallituksella tuntuu olevan kovin erilaiset strategiat. Neste on kauppatavaraa ja Fortumista pidetään kiinni. Tästä kirjoitin blogissani Miksi Neste on valtiolle kauppatavaraa ja Fortum ei?

On toki jälkiviisautta sanoa, että olisi pitänyt aavistaa biodieselin vaikutus ja muut kurssiin vaikuttaneet tekijät.

Jotain muutoksia kuitenkin oli kuitenkin selvästi tapahtumassa ja kyllä omistajaohjauksella kuvittelisi olevan tieto uusista tuotteista. Valtiollahan ei ollut mitään pakkoa myydä osakkeita pois ja ainoaksi syyksi Lintilä kertoi, että Nesteen osuus valtion suoraan omistamista pörssiosakkeista oli noussut lähes puoleen. Samalla energia-alan paino oli kasvanut suureksi.

Jälkikäteen katsottuna pirun huono diili valtiolle, ketkähän tästä oikein hyötyivät?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jotenkin erikoinen kuvio mielestäni oli myös, että lokakuussa 2018 Nesteen toimitusjohtajana lopettanut Matti Lievonen siirtyi suoraan Fortumin hallituksen puheenjohtajaksi.

Chempolisin yhteistyön ja Intian tehtaan myötä Fortum kilpailee Nesteen kanssa biopolttoaineen tuotannossa.

Eikö voimassa pitäisi olla jotain kilpailijakieltoja vaikka kyseessä ovatkin osin valtio-omisteiset yhtiöt? Lievosella on vaikka kuinka paljon tietoa Nesteen strategioista ja tulevaisuuden toimista biopolttoaineiden suhteen, jotka ovat nyt Fortumin käytettävissä?

Erikoista menoa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Esitän radikaalin väitteen, ettei Lintilä ollut osakkeiden myyntihetkellä ainut, jonka mielestä 67 € oli hyvä hinta.

P.s. Laitathan viestiä minulle kun seuraavan kerran tiedät jonkun osakkeen arvon nousevan lähes 30% puolessa vuodessa, kiitos.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toki, ei näitä yksin päätetä eikä hintaa sovita. Hän kuitenkin on vastaava ministeri.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tarkoitin muita omistajia, jotka myivät. 2018 viimeisenä pörssipäivänä päätöskurssi oli 67,36... Aika oraakkeli olisi saanut olla, nähdäkseen tammi-helmikuun kehityksen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #5

Minuakin on harmittanut suuresti, että en myynyt Elisaa pois ja ostanut Fortumia... Tai oikeastaan vuosi sitten olisi pitänyt laittaa kaikki munat Marimekkoon. Sekä Fortum että Marimekko olisivat olleet kannattavuuden lisäksi myös isänmaallisia ja moraalisesti oikeita sijoituksia. Energia ja muoti ovat tulevaisuuden Suomen selkäranka.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #6

Sanoisin kyllä, että nyt kaksi fiksua kaveria Juho ja Max leikkii tyhmää ja naiivia.

Valtiolla suurimpana omistajana Nesteen hallitusedustuksen kautta on aivan toisenlainen näkymä yrityksen strategioihin ja tulevaisuuteen kuin tavallisella pienomistajalla.

Kun valtiolla ei ollut mitään akuuttia tarvetta päästä eroon osakkeista, niin voin kyllä itse väittää, etten olisi lähtenyt myymään ko osakkeita juuri ennen ilmastoraporttia ja sitä kautta tulevia toimenpiteitä, joissa myös biodieselillä on keskeinen asema.

Neste on maailman kärjessä teknologiassa ja sai mm palkinnon maailman toiseksi vastuullisempana yrityksenä ja alallaan parhaana. Uusituvat muodostavat sen liikevaihdosta ja voitosta jo suuren osan.

Kukaan tuskin pystyi ennustamaan noin suurta nousua, kuitenkaan jo kesällä näkyvissä olleessa tilanteessa itse en olisi myynyt. Uskokaa tai älkää.

Edelleen ihmettelen valtion toimia ja vaikuttimia Nesteen ja Fortumin kohdalla.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #8

Mielestäni fiksu ja arvostamani blogisti ajattelee tässä kohtaa kohtaa hiukan jälkiviisaasti.

2018 alussa nesteen osake pyöri hiukan yli neljän kympin ja jo silloin puhuttiin että ollaan korkealla.
Monelle sijoittajalle tässä kohtaa alkoi olla jo myyntipaikat.
Kesään mennessä kurssi oli noussut tuossa jo reilusti ja siilä hetkellä käytössä olleilla tiedoilla oli hyvä kohta myydä, koska oli ihan järkevä oletus kurssin olevan melko huipussa.
Sitä emme tiedä oliko tarkoitus ostaa takaisin kurssin dipattua.

Nyt on tietysti melko helppo todeta asian menneen eri tavalla.

Mutta toisaalta koska kyse on kepu ministeristä kannattaa silti AINA miettiä vaikuttimia, vaikka kauppa näyttäisi kuinka viisaalta :)

Käyttäjän samimiettinen kuva
Sami Miettinen

Hyvä kuitti Maxilta, minäkin haluan saada ennakkovinkkejä "varmasta" tuostosta. Kävisikö vaikka Kouri-kaupparakenne: jaetaan voitot 50%-50% ja tappiot taataan blogistin pankkitililtä? ;)

Vaihtoehtoisvoitto- ja tappio on pitkälti jälkiviisautta.

Valtio buy and hold-sijoittajana on joskus katastrofi. Erkki Tuomiojan päätös Soneran omistuksen keventämättä jättämisestä taisi maksaa koko Suomen valtiovelan verran, jos nyt haluaa ripotella jälkiviisauden suolaa kansantalouden haavoihin! :D

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000055725.html

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Löytyihän sieltä kolmaskin näppärä humoristi kuittiensa kanssa. Littipeukku.

Suosittelen hankkimaan riittävän omistuksen, jotta pääset yrityksen hallitukseen, niin saatat tietää tavallista pulliaista enemmän tulevasta.

Sonerasta voidaan käydä monta keskustelua, vaikkapa siitä miksi valtio mahdollisti sen, että Telia on pumpannut kaikki Turkcellin voitot Suomen kautta maksamatta yli kymmenen vuoden aikana penniäkään veroa hyödyntäen menneiden tappioiden vähennysoikeutta. Se oliko tämä kaupassa laskettu ja kuinka hyvin onkin sitten hämärän peitossa.

Käyttäjän samimiettinen kuva
Sami Miettinen Vastaus kommenttiin #29

Eikös Tuomioja ollut kuitenkin se suurempi konna kun ei myynyt silloin kuin Soneralla olisi voinut kuitata koko Suomen julkisen velan. Ehkä olisit tuolloin ollut kannustamassa Tuomiojaa?

Ei se tuon mokan jälkeen toki hyvin mennyt Soneran omistaminen ja Teliaan fuusioiminen, mutta pahempi virhe tuo oli kuin Nesteen omistuksen äskeinen keventäminen.

PS. Olin nuorena miehenä pikkuroolissa Soneran listautumisannissa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #32

Vaikea on sanoa mitä olisi tapahtunut, muistaakseni myymällä kaikki olisi kuitattu puolet silloisesta valtionvelasta. Mutta olisiko myyty, fuusiohan ei sitä välttämättä tarkoita ja siitä puhuttiin linkkaamassasi artikkelissa.

Itse olin tuohon aikaan Soneralla töissä ja UMTS-hässäkän seurauksena meni itseltä kahden vuoden työ hukkaan vetäjänä ihan muulla alueella, jossa tiimini rakensi yhdessä IBM:n kanssa maailman ensimmäisen Microsoftin ja Lotuksen tekniikat integroivan ASP-portaalin yritysmarkkinalle.

Joten en jaksa enää muistella ko aikoja vaikka paljon tiedänkin - alkaapi vaan v...tamaan. Joidenkin suuruudenhulluus romahdutti paljon hyvää ja oman porukan duunia.

Muuten olen sitä mieltä, että joku toinen aiempi moka tai vääryys ei oikeuta toista myöhempää tai tee siitä parempaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

NESTE oli tehnyt parhaan tuloksen kuin koskaan siksi piti myydä.Sama juoni kuin sähköverkkojen myymisessä.Hyötyjiä tietysti ne sisäpiiriläiset joiden taskuihin kilahtaa.

Nesteen ryöstö turvattu

Valistuneen kansalaisen sanoin:
"Lahjan ideana oli, että näin valtion omistus Neste oy:stä saatiin tiputettua alle 50 prosentin. Samalla valtion määräysvalta yhtiöön lopetettiin. Lahjoituksen myötä säätiön nykyinen johto menetti myös määräysvaltansa asioihinsa. Nyt kun vaarana on, että seuraava hallitus on demarienemmistöinen, se ei enää voikaan sanella Nesteen tulevaisuutta.
Tällä lahjoituksella siis kaapattiin Nesteen määräysvalta valtiolta jollekin klikille ilmeisenä tarkoituksena turvata Nesteen tuleva ryöstö, vaikka se tehtäisiin vasta seuraavan hallituksen aikana. Sipilä ja Orpo ovat ovelia pelureita, oikein velikultia. Sääliksi käy Pentti Arajärveä, joka televisiolamppujen valossa kiittelee Linnilää joutuakseen pian toteamaan, että hänen aikansa säätiössä alkaa olla ohi. Varkailta ei ideat lopu. Ahneus jonkun tai joidenkin hyväksi on tämänkin manööverin takana ja se ei ole lasten hyvinvointi."

Ylikansallisten energia-, kaivos-, lapsibisnes- ja terveysfirmojen rantautuessa Suomeen ryöstämään kansallisaarteitamme ja -omaisuuttamme jonkun pitää pysyä hereillä ja varoittaa vaarasta.
Ainakaan kansanedustajat eivät ole hereillä. Tämän(kin) keplottelun toteutti Suomen eduskunta, joka ansaitsisi syytteen maanpetoksesta.

Katsokaa keitä äänestätte seuraavissa vaaleissa.

https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/neste-kep...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kaikki kunnia perusinsinöörille, hän kirjoittaa hyvin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tekstinsä ovat ensisijaisesti pakinoita.

Käyttäjän timoharju kuva
Timo Harju

- Ensijaisesti pakinoita...???

Mikä ajatus tähän kätkeytyy? Mikä insinöörimme kirjoituksessa ei pitänyt paikkaansa? Tuntuuko todellisuus jotenkin todellisemmilta, kun siitä raportoidaan asiaproosalla?

Nesteen tuleva myynti oli ennustettavissa heti kun uutinen osakelahjoituksesta Lastensäätiölle julkistettiin. Lastensäätiö... Mikä hyväsyttävältä ja uhrautuvalta kuulostava lahjoitus ilman mitään suunnitelmia raadollisista jatkotoimista.

Uskokoon ken tahtoo.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Peerusinsinööri taitaa olla kalle Isokallio, tai ainakin ennen taisi olla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Nesteen pitkään jatkuneen hyvän kurssikehityksen ansiosta yhtiön osuus valtion suoran pörssisalkun arvosta on jo lähes puolet. Näin ollen valtiolla ei ole erityistä syytä omistaa yhtiön osakkeista nykyistä määrää ja nyt on sopiva hetki keventää salkkua tältä osin.”

https://www.aamulehti.fi/uutiset/suomen-valtio-myi...

Upeasti tuo viimekesäinen luopuminen on perusteltu, täysin pistämättömästi. Varsinkin kun kurssikehitys on hyvä, ja osakkeella on tietty odotusarvo, niin tottakai niistä kannattaa luopua. Varsinkin ennen osingonjakoa, kuten kesällä tapahtuneen myynnin osalta.

Raideyhtiönkään ei olisi missään tapauksessa kannattanut tehdä pääomitusta lainalla, jossa vakuutena olisivat olleet Nesteen osakkeet. SEB ei olisi varmasti lainannut rahaa noin huonoilla vakuuksilla. Osakkeet myytiin vaivaisella 85:lla eurolla kappale.

Ylioppilasmerkonomi, reservin vääpeli ja entinen Poutun makkaratehtaan talousjohtaja, parikymmentä vuotta itseään politiikassa tylsistyttänyt ministeri kuuluu ehdottomasti suomalaisten talousnerojen ripeästi kasvavaan joukkoon. Tästä miehestä ei tulla kuulemaan tämän jälkeen mitään muuta kuin nimitysuutinen palkintovirasta.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"Ylioppilasmerkonomi, reservin vääpeli ja entinen Poutun makkaratehtaan talousjohtaja,"

Käyppä ajatuksella eri puolueitten ek-ehdokkeja läpi ja mieti jos niistä yksilöistä tulis jotain "talousministereitä" jne .

Väittäisin että siel on useita täysiä jauhopäitä tyrkyllä .

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jauhopäitäpä hyvinkin, järjestään. Järkevillä ihmisillä on muutakin tekemistä kuin kuvitella ”hoitavansa yhteisiä asioita”.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #17

Tai väittävänsä hoitavansa .. se on kiva palkankorotus jollain jos jakkaran sais kun vapailla markkinoilla olisi joko pelkkä työttömyys korvaus tai joku 1500€/kk .

Ajatella . Moniko vain RAHA mielessä ehdokkina ?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

No niin jälki (näsä) viisaat tietäjät . Miksette itse ostanut viisi vuotta sitten hintaa 13,5 € nesteen osakkeita ?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ostin jo aikaisemmin, osana ”suomalaista” salkkuani.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Olisitko lauttanut all in jos olisit tiennyt kohti 100€ kpl hinnan menevän ?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Yhden osakkeen avulla koko salkun tuomitseminen on typerää. Jos samaa tehdään minun salkulla, niin sieltä löytyy esim. sellaisiakin, jotka on -50%. Tuota jos käyttää pelkästään vertailuun, niin voitaisiin sanoa, että olen menettänyt ihan tuhottomasti. Jos taas katsotaan salkkua kokonaisuudessaan, niin se on lähemmäs +200%, eikä tuokaan kerro kaikkea, koska vuosittaiset osingot nostavat voittoja.

Kuitenkin kaikesta tuosta huolimatta mielestäni valtion ei pitäisi omistaa osakkeita, koska omistajana se voi ohjata yrityksen suuntaa. Esim. metson tapauksessa se vähensi sen arvoa huomattavasti ja samalla muidenkin valtion omistamien yritysten. Lyhyesti siis poliittinen riski kasvaa ja se hidastaa yritysten kasvua ja houkuttelevuutta.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Minä oon ymmärtänyt esim jos perustas yrityksen ja siinä olis 1000 osaketta .

Minun kannattaisi antaa ilmaiseksi osuuksia merkittävil päättäjille, ratkaisevas asemassa oleville myynnin edistäjille jne.

Voi olla jotta nesteen kurssi olisi 30€ kpl jos tietyil tahoil osuuksia ei olisi myyty . Entiedä varmaksi tosin .

Mutta markkina bisneksissä kuka hyötyy mistäkin vaikuttaa miten bisnes luistaa ja ovet avautuu .

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Siis vihjaat, että poliitikoille olisi hyvä antaa osa osakkeista, että he käyttäisivät poliittista valtaa yrityksen hyväksi. Oletko koskaan kuullut sellaisista termistä kuin lahjonta ja korruptio?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

En kirjoittanut poliittisille päättäjille . Markkina vetoinen yritysmaailma on ihan täynnä kytkyjä .

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Osakekauppoja on yleensä nousukauden huipulla turha lähteä arvostelemaan, varsinkaan myyjän kannalta katsottuna. Lintilän touhuja muuten arvioimatta, myyminen kesällä 2018 voi olla yksi parhaimpia kauppoja. Maailmasta ei löydy yhtään henkilöä joka ostaa osakkeita niiden ollessa halvimmillaan ja myy kun ne ovat kalleimmillaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jälkiviisauskommentteja tulee paljon ja toki se on sinällään aivan oikeutettua.

Jos tarkastelemme Nesteen tilannetta ja peilaamme sitä maailman tapahtumiin ja trendeihin ilmastonmuutoksen torjunnassa yms, niin itse en näe miksei osake jatkaisi nousuaan.

Neste on mm
- Maailman suurin uusiutuvan dieselin tuottaja (noin 3 miljardia litraa vuodessa uusiutuvaa biodieseliä, tehtaat Porvoossa, Rotterdamissa ja Singaporessa)
- Maailman suurin jätteitä ja tähteitä uudistuvaksi dieseliksi jalostava yritys
- Patentoidun NEXBTL (Next Generation Biomass to Liquid) teknologian kehittäjä

Viimeisimmän nosteen alkuvuodelle toi Nesteen päätös investoida 1,4 miljardia Singaporen tehtaan laajennukseen, jolla vuosituotanto nousee 4,5 miljardiin litraan.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/neste-tekee-jat...

Tämähän toimenpiteenä ei ole voinut tulla yllätyksenä valtiolle, sillä näin suurta liikettä on käsitelty Nesteen hallituksessa kauan ja suunnitelmat ovat varmasti olleet olemassa jo ennen osakkeiden myyntiä.

Tiedotustilaisuudessa tj Vanacker totesi:
"Fossiilisia raaka-aineita pitää entistä enemmän korvata uusiutuvilla energiassa, liikenteessä ja kemian­teollisuudessa. Odotamme, että uusiutuvan dieselin kysyntä yli kaksinkertaistuu Pohjois-Amerikassa, Pohjoismaissa ja Euroopassa vuoteen 2021 mennessä.”

Sekoitusvelvoitteet, dieselautojen määrä, raskan liikenteen tarpeet yms vaikuttavat voimakkaasti.

Mielestäni on monia syitä, miksi Nesteen arvo jatkaa nousuaan, mutta voitte toki olla eri mieltä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Semmoinen ajatus joskus tullut mieleen että "jemmaako" valtio omistuksiaan hajauttaen "ulottumattomiin" . Siltä varalta jos tulis kunnon lama niin ehkä jopa Suomi oyab omistuksia realisoitaisiin polkuhinnoin ?

Liittyen siihen eikös eussa olla vähän niinku toisten maiden talous takaajia tavallaan ..?

Nyt kun nordea on Suomen ja Eun harteilla . Ja Björn Wahlroos ja Stadigtkin sieltä sopivasti vetäytynyt . Ja Ruotsin asunto markkina hyytymässä . Samoin Suomen asuntomarkkinat vähän hyytymässä . Esim Asunnonthan jää Ruotsiin vaikka asuntovelat vedettäisiin pystyyn ..

Sekin kun sähköverkoista osuuksia nato maa Kanadal . Niin heillä on motivaatio satsata ettei joku vihollistoimena pätki HEIDÄN voimalinjoja poikki .

Tavallaan nesteenkin osuuksia olis hyvä saaha Singaporeen kun siellä tehdas , Usaan biopolttoaine päättäjil , Venäjän puolustusministerille :) , ..jne.

Pointtina yleensä jollain tahol on oltava motivaatio edistääkseen jotain asiaa .

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Samanlailla jemmaamiseen liittyen . Kun tiedetään Ruotsalaisten yksityis henkilöiden omistavan Suomestakin osakkeita paljon . Ja tiedetään ettei siellä asuntolainoja lyhennellä . Niin teknisesti jos perhe piirissä kaikil säästyneil rahoil voi olla ostettu jonkun kakaran tai jonkun nimiin osakkeita . Niin rahathan on silloin "turvassa" vaikka asuntojen hinnat kyykkäis ja velat vedettäs pystyyn .

Vähän sama kun italia velkaannuttaa valtiotansa mut yksityis henkilöil lapataan rahaa jemmaan. Onnistuhan kreikkalaisilkin maksattaa muilla kuten Suomel sikailunsa viimeksi ..ja edelleen .

Ajankulu spekulointeja :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nesteen osakkeiden myymisestä saadut rahat tarvittiin varmaankin Sipilän mielihankkeen rahoitukseen?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Varmaan, Nesteen ehdotettu osinko per osake on 2,28 euroa eli myydyillä osakkeilla olisi pikalaskulla saanut osinkoja noin 29 miljoonaa euroa tässä keväällä.

Nythän lisäksi myytiin Pohjolan Rautateiden toimesta 1,2 miljoonaa osaketta hintaan 84,60.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006018636.html

Saa nähdä mitä Vake kerkeää vielä tekemään ennen hallitukauden päättymistä, sillä on merkittävä osuus ja sen myyminen vaatii valtioneuvoston hyväksynnän. Tuskin Sipilä sitä seuraavalle hallitukselle jättää.

Toivottavasti rahan käyttökohteista saadaan yhtä hyvää tuottoa - vähän epäilen kyllä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset