Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Keskustan Kärnä vaalilaukalla - syytti SDP:tä satojentuhansien ryöstöhakkuista

Varakansanedustaja Kärnä on tiedotteessaan syyttänyt SDP:tä ja sen Joensuun työväenyhdistystä satojentuhansien ryöstöhakkuista vaalikassan kartuttamiseksi. Samalla hän on todennut olevansa "järkyttynyt" ja "tyrmistynyt SDP:n kaksinaismoralismista".

Todellisuudessa hakkuista odotetaan 6 600 euron tuloja, joista vähennetään verot.

Suomenmaa kertoo Kärnän tiedotteesta mm seuraavaa:

"Luon­non mo­ni­muo­toi­suus ja kes­tä­vä ke­hi­tys saa­vat nä­em­mä väis­tyä, kun pu­hu­taan SDP:n vaa­li­ra­hoi­tuk­ses­ta, Kär­nä pu­hi­see."

"Hä­nen mu­kaan­sa on vas­ten­mie­lis­tä, et­tä SDP kar­tut­taa vaa­li­kas­saan­sa sa­doil­la­tu­han­sil­la eu­roil­la ryös­tö­hak­kui­ta te­ke­mäl­lä."

"Tä­mä­kö to­del­la on se kes­tä­vän met­sän­hoi­don mal­li, jota de­ma­rit ha­lu­aa edis­tää? Met­sä ve­de­tään hä­pei­le­mät­tä nu­rin mis­tään muus­ta kuin omas­ta vaa­li­me­nes­tyk­ses­tä vä­lit­tä­mät­tä. Ei näin."

Mistä sitten todella on kyse - hakkuista vastaava kertoo "massiivisten" hakkuiden taustat?

Maaseudun tulevaisuudessa eläkeläinen Matti Mikkonen yhtenä Joensuun Työväenyhdistyksen valtuuuttamista yhdistyksen metsäomaisuuden hoitajista kertoo asian todellisen laidan:

"Työväenyhdistyksestä tuli metsänomistaja 28 vuotta sitten. Metsäomaisuutta yhdistyksellä on lähes 56 hehtaaria, josta se rauhoitti heti metsätilan ostamisen jälkeen lähes 17 hehtaaria valkoselkätikan elinympäristöä ja vanhaa kuusikkoa yksityiseksi suojelualueeksi Natura-2000 ohjelman mukaisesti."

Hakkuut kohdistuvat viiteen metsikkökuvioon, joista päätehakkuualan laajuus on 0,2 hehtaaria ja harvennusala kolme hehtaaria. Kyseessä on vajaatuottoinen metsikkö. Kun metsätila siirtyi Joensuun Työväenyhdistyksen omistukseen, metsien hoito ei ollut hyvällä tolalla.

Eli siis 0,2 hehtaarin päätehakkuu ja harvennuksia kolmelle hehtaarille - odotettavissa 6 600 euroa miinus verot.

Kärnä lähettää asiasta erikseen julkisuuteen tiedotteen ja syyttää satojen tuhansien ryöstöhakkuista?

Kärnän faktantarkistuksen taso ennen tiedotetta saa erikoisen kuvan, kun katsoo mitä Kärnä on vastannut Maaseudun tulevaisuudelle:

"Suomen metsälakia noudattavien hakkuiden nimittäminen "ryöstöhakkuiksi" on kova väite. Kärnä kertoo puhelimitse, ettei hän pysty arvioimaan hakkuiden laillisuutta."

"Sain tiedon paikallisilta, että motot tulivat metsään. Lisäksi demareiden paikallinen aktiivi kuvailee Facebookissa puuta kaatuneen "kaksin verroin."

Tämä nähtävästi riittää Kärnälle syytökseen satojentuhansien ryöstöhakkuista oikein tiedotteella?

Anteeksipyyntöä täysin perättömistä väitteistä on taas aivan turha kenenkään odottaa. En muista niin koskaan tapahtuneen.

Tällä kertaa Suomenmaan ja Maaseudun tulevaisuuden kommenttiosioissa ei löydetä enää ymmärrystä edes oman puolueen miehelle - sen verran metsässä on näine väitteineen.

Varsin rumia ovat herran keinot vaalien alla.

 

PS. Itse tiedote olisi mukava nähdä, mutta tuntuu olevan mystisesti hävinnyt jonnekin.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Krokotiilinkyyneleistä on kehitetty uusi tehokkaampi versio: Keskustapuolueen tai sen edustajan itku luontoarvojen menetyksen vuoksi. Erityistä tässä on vielä se, että normaalia pienimuotoista talousmetsän hoitoa arvostellaan. Talousmetsät eivät ole luonnonhoitometsiä ja suojeltavat alat pitäisi varata erikseen. Keskustapuolueella olisi ollut iso valta edistää aitoa luonnonsuojelua vaikkapa Valtion metsissä.

Pitäisikö Keskustapuolue oikeastaan jo lakkauttaa, koska kaikki mihin se koskee, muuttuu kummalliseksi käsitesekasotkuksi? Tekopyhyydessä puolue on lähes ylittämätön.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Parastahan tässä samalla on vielä syytös toiseen suuntaan kaksinaismoralismista... :-)

Metso-ohjelmakin on muuten taas kovassa huudossa vaalien alla. Ei muuten ollut viimeksi enää vaalien jälkeen, kun kepuvetoinen hallitus nappasi merkittävän osan rahoituksesta pois viivyttäen merkittävästi ohjelman toteutusta.

Jostain tuli mieleen käsitesotkusta "kannustava perustulo", jolla ei ole juuri mitään tekemistä perustulon kanssa, mutta ei siitä enempää...

Käsitteitäkin voi näemmä taivuttaa haluamikseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset