Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Antti Rinne ja maahanmuutto

Maahanmuutto ja keskitie

Antti Rinne on tänään näyttävästi kommentoinut SDP:n maahanmuuttolinjaa asetellen sen ”keskitielle”. Olen itse jäsenenä Joona Räsäsen johtamassa työryhmässä, jonka tehtävänä on kirkastaa SDP:n maahanmuuttopoliittista linjaa. Ryhmän jäsenenä voin taata, ettei SDP:n linja ole sellaista ”keskitietä”, niin kuin Rinteen puheista on tulkittu.

Mikä on demareiden maahanmuuttolinja?

Puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan "puolue lähtee siitä, että hädässä olevia autetaan ja siinä ei ole pelivaraa. Jos et pysty tätä hyväksymään, silloin sinä et kuulu tähän porukkaan."

Todellisuudessa demarit ovat osoittaneet tuntuvaa pelivaraa puolueen maahanmuuttopoliittisessa linjassa, minkä todistavat demareiden puheenjohtajien viime vuosina tekemät linjaukset.

"Perussuomalaiset ovat SDP:n puheenjohtajan mukaan maahanmuuttopolitiikan toinen ääripää.

Halpatyövoiman hakuammunnalla ei Suomi rikastu

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n analyysin mukaan Suomen elinkeinoelämä tarvitsee 34 000 maahanmuuttajaa vuosittain jopa seuraavien 20 vuoden ajan.

Valtiovarainministeri Antti Rinne  on huolissaan työvoiman riittävyydestä tulevaisuudessa ja hän toivoo, että Suomessa ryhdyttäisiin keskustelemaan vakavasti työperäisen maahanmuuton lisäämisestä.

Stubbin mukaan maahanmuuttopolitiikan kiristäminen ei ole ratkaisu. Hänen sanojensa mukaan  ei-suomalaisten määrä on kaksinkertaistunut joka kymmenes vuosi vuodesta 1990. Vuonna 2030 heitä voi olla jo puoli miljoonaa.

Kuihtuvat punaiset ruusut

Tänään moni äiti saa ruusuja. Koska äitini on kaukana ja hän viettää päivänsä vasta 30.5. vein ruusuja tien varsille ohikulkevien äitien iloksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä