Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Bio- ja energiatalous

Vallan kakofonia

Bio-talous on kai ilmastonmuutoksen lapsi. On ihana puhua kauniisti bio-taloudesta, kun on tuo ilmastonmuutoskin. Ihmiset vain ovat kovin ymmällä, kun asiantuntijat ovat kovin erimielisiä kaikesta.

Puhutaan puolesta ja puhutaan vastaan, mitään välimuotoa ei taideta edes etsiä.

Joko agendasta siirrytään urgendaan?

Kiinnostavaa nähdä miten eri tahot/puolueet välittömästi ryhtyivät käyttämään tuore ilmastoraportti omiin tarkoituksiinsa. Kotimaiset vihreät (Satu Hassin suulla) toteavat ihan aiheellisesti, Uuden Suomen haastattelussa, että pääministeripuolue keskustalla on kaksi pahaa kipupistettä ilmastopolitiikkaan liittyen: hiilinielut ja turve. 

Biokaasu- ja biodiesellaitoksia valmistava BioGTS konkurssiin

Yle kertoo biokaasu- ja biodiesellaitoksia valmistavan BioGTS:n ajautumisesta konkurssiin. Hallituksen lempilapseksi kuvattu cleantech-yritys BioGTS on saanut mittavia tukia ja laitoksia on rakennettu Suomeen hallituksen kärkihankerahoilla. Sen hankkeille on kertynyt mm investointitukia noin kahdellakymmenellä miljoonalla. Esimerkiksi Mikkelin Biosairilan laitoksen investoinnin kokonaiskustannus on noin 9,7 miljoonaa euroa, josta työ- ja elinkeinoministeriön kärkihanketukea on 3,4 miljoonaa euroa.

Suomi vähensi kasvihuonepäästöjä eniten EU:ssa

Suomi on onnistunut vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä prosentuaalisesti eniten EU:n alueella. "Suomen kasvihuonekaasujen netto­päästöt pienenivät viime vuonna lähes yhdeksän prosenttia. Siinä on huomioitu metsien hiili­varastojen lisäys."

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.250563

Puun poltosta ei ympäristö- eikä ilmastohaittoja

Uusimman tutkimuksen mukaan puun poltosta ei aiheudu sellaisia päästöjä, joilla olisi ilmastoa lämmittävää vaikutusta. "By demonstrating both notable magnitudes and complexities of different climate warming and cooling effects of forest bioenergy in Norway, our study emphasizes the need to consider multiple forcing agents in climate impact analysis of forest bioenergy."

Biotaloutta ja doubletalkkia

Tekniikka ja talouslehdessä oli artikkeli tällä hetkellä paljon puhuttavan biotalouden sijoittajapaosta: http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/kouvolalainen-yrittaja-sijoitti-suuria-summia-biohankkeeseen-sitten-kiinalaiset-lahtivat-6663934 Tämä suomalainen biotalous innovointi oli pitkälti poliittista doubletalkia, eli mustan väittämistä valkoiseksi, joten ei ole mikään ihme, että sijoittajat katoavat, jos hype joutuu v

Biotalouden ahdinko syvenee syvenemistään.....

Edellisessä blogissani kerroin tiivistetysti uudesta Chathamhouse-raportista, joka vääntää globaalin keskustelun erityisesti puun käyttämisestä energiatarpeisiimme aivan uuteen uskoon. Nyt Christopher Booker kertoo Daily Mailissä saman murheellisen tarinan, mutta paljastaa erittäin mielenkiintoisia tietoja raportin kirjoittajasta ja vastemielisestä ylätason vehkeilystä taloudellisen edun saamiseksi "vihreästä" politiikasta, joka maksetaan suoraan köyhtyvän veronmaksajan ja valtion kukkarosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä