Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Bio- ja energiatalous

Suomi vähensi kasvihuonepäästöjä eniten EU:ssa

Suomi on onnistunut vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä prosentuaalisesti eniten EU:n alueella. "Suomen kasvihuonekaasujen netto­päästöt pienenivät viime vuonna lähes yhdeksän prosenttia. Siinä on huomioitu metsien hiili­varastojen lisäys."

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.250563

Puun poltosta ei ympäristö- eikä ilmastohaittoja

Uusimman tutkimuksen mukaan puun poltosta ei aiheudu sellaisia päästöjä, joilla olisi ilmastoa lämmittävää vaikutusta. "By demonstrating both notable magnitudes and complexities of different climate warming and cooling effects of forest bioenergy in Norway, our study emphasizes the need to consider multiple forcing agents in climate impact analysis of forest bioenergy."

Biotaloutta ja doubletalkkia

Tekniikka ja talouslehdessä oli artikkeli tällä hetkellä paljon puhuttavan biotalouden sijoittajapaosta: http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/kouvolalainen-yrittaja-sijoitti-suuria-summia-biohankkeeseen-sitten-kiinalaiset-lahtivat-6663934 Tämä suomalainen biotalous innovointi oli pitkälti poliittista doubletalkia, eli mustan väittämistä valkoiseksi, joten ei ole mikään ihme, että sijoittajat katoavat, jos hype joutuu v

Biotalouden ahdinko syvenee syvenemistään.....

Edellisessä blogissani kerroin tiivistetysti uudesta Chathamhouse-raportista, joka vääntää globaalin keskustelun erityisesti puun käyttämisestä energiatarpeisiimme aivan uuteen uskoon. Nyt Christopher Booker kertoo Daily Mailissä saman murheellisen tarinan, mutta paljastaa erittäin mielenkiintoisia tietoja raportin kirjoittajasta ja vastemielisestä ylätason vehkeilystä taloudellisen edun saamiseksi "vihreästä" politiikasta, joka maksetaan suoraan köyhtyvän veronmaksajan ja valtion kukkarosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä