Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Dekriminalisaatio

Ryöstöt vanhuksilta ja huumeet luvallisiksi?

Huumeitten dekriminalisointia kannattavat lukuisat. Moniko kannattaa vanhuksille eläkeläisrauhaa?

 

Tienviittoja matkalla huumerikolliseksi:

Huumekeskustelujen moraaliposeeraajat ilman ratkaisukeinoja

Huumeisiin liittyvässä keskustelussa toistuu aina sama, laillistaminen ja dekriminalisaatio on monien mielestä täysin järjettömiä ja radikaaleja ideoita, vaikka silti suurin osa heistä tunnustaa ettei nykyjärjestelmä toimi alkuunkaan. Moni toivoo kovempia rangaistuksia, jopa huumeiden käytöstä, vaikka sekään ei ole toiminut, ikinä, missään. Suomessa saa jo huumeiden myynnistä kovempia rangaistuksia kuin taposta, harva haluaa tulla tapetuksi, huumeita taas kukaan pakota ostamaan, niihin on kysyntää ja kysynnän - tarjonnan lainalaisuutta ei mitkään kieltolait kumoa.

Kovan huumepolitiikan Malesia dekriminalisoi huumeiden käytön, milloin Suomi?

Erittäin kovasta huumelainsäädännöstä tunnettu Malesia on päätynyt samaan johtopäätökseen kuin moni muukin maa, käyttäjien rankaiseminen on järjetöntä kaikilta kanteilta, nyt aikovatkin dekriminalisoida käytön ja pienien huumemäärien hallustapidon. Kannabiksen sallimisesta lääkinnälliseen käyttöön on myös puhetta!

Hienoa Malesia!

 

"Viime vuoden vaaleissa valtaan nousseen uuden hallituksen piirissä on käyty keskusteluja myös kuolemanrangaistuksen poistamisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä