Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n komissio

Onnistuiko EU johtajavalinnoissaan?

EU-maiden johtajien leipoman ratkaisun mukaan Saksan kristillisdemokraattisesta puolustusministeristä Ursula von der Leyenistä tulee komission puheenjohtaja, IMF:n pääjohtajasta ja entisestä Ranskan valtiovarainministeristä Christine Lagardesta EKP:n pääjohtaja, Belgian entisestä pääministeristä Charles Michelistä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ja Espanjan ulkoministeri Josep Borrellista ulkoasioiden korkea edustaja.

GCM-sammakosta suudellaan maahanmuuttoprinssia

Kysymys, onko massamaahanmuuttoa edistävä kansainvälinen sopimus (GCM) hallituksia sitova vai ei, jatkuu koko ajan.

Näyttää siltä, että ne hallitukset ja järjestöt, jotka haluavat sen olevan poliittisesti sitova, jatkavat ankarasti omaa vyörytystyötään. Kuten tiedämme, Saksa teki kovasti työtä tämän sopimuksen muotoilussa. Ajatus ”ei juridisesti sitovasta mutta poliittisesti sitovasta” sopimuksesta oli sen käsialaa.

Stubb kotimaan politiikan dropoutista Euroopan komission puheenjohtajaksi?

Alexander Stubb lähtee ilmoituksensa mukaan kisaamaan EU:n komission puheenjohtajuudesta. Minua on pitkään ihmetyttänyt kuinka kotimaan politiikassa karille ajaneet löytyvät pikavauhdilla kovapalkkaisista hommista EU:sta. Näin käy vaikkei poliittisia virkanimityksiä enää kuulemma tapahdu.

Kokoomuksesta Vapaavuori kävi Euroopan investointipankissa palaten takaisin Helsingin pormestariksi ja nyt sitten Alexander Stubb pyrkii Euroopan investointipankin varapääjohtajan paikalta kohti komission puheenjohtajan paikkaa.

SIKA Junckeria suojelee koko mätä EU !

EU:n komission puheenjohtaja Junckerista kiertää somessa videonpätkiä, joissa hän läpsii kasvoille valtioiden päämiehiä, suutelee miehiä ja naisia tyylitajuttomasti, läpsii naisia takapuolelle, leikkii kravattien kanssa muiden maide johtajien kanssa. 

Vaikuttaa siltä Juncker ottaa delekaatiot vastaan umpi humalassa. 

https://www.facebook.com/torsten.nebenan/videos/908657789315977/

Sopi vaan kysyä miten tääläinen mies johtaa EU:n komissiota ja millainen meno on kokouksissa. Kuka EU:n päätöksentekoon voi luottaa jos johtajat ovat sika typeryksiä.

EUROOPAN UNIONIN KOMISSION MAAHANMUUTTOSUUNNITELMAT (+ kätevä EU-linkkilista)

Euroopan unionin komissio suunnittelee maahanmuuttopoliittisia toimenpiteitä suomalaisten keskeisellä kesälomakaudella eli heinäkuussa. Tietyssä mielessä tämä on jo perinne, EU ja sen keskeiset päättävät toimielimet ovat jo monena vuonna pitäneet tärkeitä kokouksiaan suomalaisten ollessa kesälomalla.

Voinee sanoa, että Euroopan unioni tekee tärkeitä päätöksiä ja suunnitelmia suomalaisten – tässä tapauksessa melko lailla koko Suomen kansan, EU-päätösten valmisteluun ja itse päätöksentekoon osallistuvia virkamiehin ja poliitikkoja lukuun ottamatta – selän takana.

Tiedotusvälineet, miksi pimitätte tärkeää tietoa suomalaisilta

Kohta kuukausi on kulunut siitä, kun EU:n komissio pudotti suomalaisen biojalostamofirman Kaidin järjestämässä aamiaistilaisuudessa monen ennakoiman ja erityisesti Suomea koskettavan uutispommin:

EU ei aseta liikenteen biopolttoaineille 2020 jälkeen enää lainkaan tavoitteita johtuen ympäristöjärjestöjen kuten Greenpeacen ja WWF:n raivokkaasta vastustuksesta johtuen. Erityisesti puusta valmistettavat liikenteen polttoaineet ovat järjestöjen tulilinjalla.

Komissio: maahantulijoista 60 % elintasopakolaisia

Selvä enemmistö EU-alueelle viime joulukuussa "turvapaikanhakijoina" tulleista ihmisistä saapui elintasosyistä, arvioi EU-komissio. Arvion mukaan noin 60 prosentilla EU:hun tulleista ihmisistä ei ollut oikeutta turvapaikkaan, vaan heidät pitäisi komission mukaan palauttaa takaisin lähtömaihin. Edellä oleva tieto on Helsingin Uutiset -lehdestä.

Suomessa kaikki on toisin, sillä myönteisen päätöksen on viime aikoina saanut noin 60 prosenttia. Suomen linja on myös muihin pohjoismaihin ja jopa Ruotsiin verrattuna huomattavasti löysempi.

EU tarvitsee suunnan kohti isänmaiden Eurooppaa

Euroopan unioni on alusta alkaen paininut ongelmissa. Sen ymmärtämiseksi ei tarvita edes erään entisen oppositiopoliitikon tunnettua sutkautusta.

Euroalueen kriisille ei loppua ole näköpiirissä, sillä apupaketeilla on ostettu vain lisäaikaa. Velkakellot tikittävät edelleen.

Pakolaiskriisiäkään ei ole kyetty ratkaisemaan, saati, että sen syihin olisi puututtu. Maahanmuuttajatulva on pannut EU-maiden sisäiset järjestelmät koville.

Kuka voisi kellot seisauttaa?

Kaikki me asioista kiinnostuneet olemme lukeneet, kuinka Benjamin Franklin halusi ihmisten nousevan kilpaa auringon kanssa ja kuinka sota-aikoina kesäaikaan siirtymisen avulla pyrittiin säästämään hiiltä, vaikka näyttöä säästöistä ei käytännössä ole. Kesäajan terveyshaitoista näyttöä on sen sijaan kasvavassa määrin. Näitä haittoja yhteiskunnalliseen keskusteluun on ansiokkaasti nostanut mm. tutkimusprofessori Timo Partonen.

Miksi EU:n veroparatiisilurjustelu vaietaan kuoliaaksi?

On jo kulunut pari viikkoa siitä, kun julkisuudessa kauhisteltiin EU:n komission puheenjohtajamaan Luxemburgin veroparatiisipuuhasteluista tehtyjä uusia paljastuksia. Tiedettiinhän periaatteessa, että Luxemburg on veroparatiisi. Siitä tuli taas karmeaa näyttöä. Nyt parin viikon jälkeen kaikki on taas painettu villaisella. Keskustelu ei jatku.

   Itse olin heti alkuun epäuskoinen, kun Luxemburgin johtavaa poliitikkoa suunniteltiin EU:n komission johtoon. Olin hyvin pettynyt, kun näin kuitenkin kävi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä