Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Huumesota

Suomi - Huumesota on huumeiden käyttäjiä vastaan kohdistunut

Kyllä Suomi on osallisena huumeiden vastaisessa sodassa. Oikeasti sota on kääntynyt käyttäjiä kohtaan. Niin kauan kun Suomessa rangaistaan huumeiden käytöstä, niin voi sanoa Suomen käyvän sotaa kansalaisiaan vastaan.

Kun käyttää huumeita ainut uhri on oma keho ja mieli, toki kaikki huumeet eivät todellakaan tuhoa kehoa tai mieltä. Toki tähän liittyy mitä käyttää ja kuinka paljon.

Oikeasti suurin osa huumeista ei ole valtiolle mikään uhka, ei edes kansanterveydelle mikäli niitä saisi laillisia väyliä pitkin.

Esim.

-kannabiskahvilat,klubit

Kupla puhkesi?

Kysymysmerkki johtuu siitä että elämme vain huhujen maailmassa. 

Viittaa tähän uutiseen:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006177249.html

Taas yksi esimerkki kuin tyhmää on pitää huumeet ja myös douping aineet laittomana.

Tämäkin turha tapaus tulee maksamaan enemmän veronmaksajille kuin sen tuomat hyödyt.

Kysyntä luo tarjontaa kun puhutaan laittomista aineista. Huumeiden laittomuus on yksi tyhmimpiä asioita maassamme ja myös globaalilla tasolla. 

 

Miksi kieltolaki ei toimi?

Tässä sekalaiset viisi penniäni kieltolaista.

Alkoholi oli laitonta Suomessa vuosina 1919-1932. Tuona aikana alkoholin kokonaiskulutus laski rajusti, ihmisistä tuli raittiita ja parempia ihmisiä. Kieltolaki toimi kaikin puolin loistavasti eikä siinä nähty mitään vikaa tai kritisoitavaa. Eikä sitä vastustaneet kuin juopot. Mikä voisi muka mennä vikaan, kun tehdään jostain aineesta laitonta? Mietitäänpä.

Huumesota est. 1961 – rauhanneuvottelujen aika?

Viime kesältä hyvä keskustelu, jossa pohditaan huumesotaa ja globaalia huumepolitiikkaa.

Maailma on tämänkin keskustelun jälkeen muuttunut paljon, viittaan Norja ratkaisuun, Kalifornian kannabiksen laillistamiseen, ja muutama muukin jenkkilän osavaltio on laillistamassa kannabiksen. Ranskassa melko isolla varmuudella dekriminalisoidaan huumeiden käytön lähiaikoina.

Kannattaa katsoja ja varsinkin kuunnella. Asiaa tulee ja ehkä voi myös herätellä ajatuksia. Ajatuksia keskustelusta olisi kiva kuulla myös teiltä blogin lukijoilta.

 

Huumesota myrkyttää myös suomalaisia poliiseja

Aarnion tapaus kumpuaa yhä lisää epäselvyyksiä poliisin toiminnasta ja poliisijohdon toiminnasta. Nyt näyttää siltä, että ylinjohto on siunannut Aarnion tavan tehdä huumepoliisin työtä. Lakeja ei noudateta ja ilmeisesti myös joitakin on lavastettu rikoksien tekijöiksi joita he eivät ole tehneet. Myös syyttäjien toimintaa voidaan epäillä.

Ex-poliisi johtaja Mikko Paatero on yksi epäilyistä, hänhän aktiivisesti bloggailee täälläkin.  Omissa silmissäni Paateron uskottavuus on kadonnut aikoja sitten.

Muka ihmiskunnasta huolehtimista

Tullee miehleen turvallisuus-huumesota-teollisuus-bisnes ja sotateollisuus, maailman issoin bisnes, siis pelotellun ihmiskunnan muka turvaksi.

Ihmiset, meitä pelotelhaan koko ajan isokenkästen toimesta ja kattokaapa niitä pelottelijoita ja aatelkaa itte, ei minuakhaan tietekkään kannata uskoa, aateleppa ite!

Muka olhan niin pyyteettömiä ja huolehittaan muka muista ihmisistä ja oman maan kansalaisista ja ääritaphauksessa lähettämällä oman maan kansalaisia sottaan!

Onko peli jo menetetty huumesodassa?

Marihuana-annos maksaa katukaupassa noin 10-20 euroa. Netin kautta on helppo tilata esim. muuntohuumeita. Tämä tuntuu edulliselta ja helpolta, mutta annosmäärät nousevat päivä päivältä suuremmiksi, jolloin päivittäiseen huumeannoksiin meneekin helposti enemmän rahaa kuin työssä käymällä pystyy ansaitsemaan. Puhumattakaan siitä, että työelämä käy hyvin pian vaikeaksi huumeiden vaikutuksesta. Tässä vaiheessa huumeiden käyttäjä usein turvautuu rikoksiin. Yleisin rikos on huumeiden myyminen, jolla rahoitetaan oma, yhä lisääntyvä huumeiden käyttö. 

Huumesota ja haittojen vähentäminen - Huoleni esiteinin isänä

 

Olen varmasti enemmän perillä Suomen huumemarkkinatilanteesta, kuin useimmat suomalaisvanhemmat, Vanhempainliitot sunmuut mukaanlukien. Aina joskus kuitenkin yllätyn itsekin.

 

Olenhan toki kuullut Silk Roadeista ja muista vastaavista nettikaupoista, osin siitä kiitos medialle, joka - tietenkin huumeita paheksuakseen - on niitä apinan raivolla joka ikisessä mediassa  mainostanut.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä