Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Luomuviljely

Luomu lipsahti leppään

Luomuviljely lipsahti vasten maatalousministeri Leppää. Ensi vuonna ei tehdä uusia luomusitoumuksia, vaikka luomu olisi kuinka myötätuulessa. Rahat on loppu!

Ministeri Leppä oli vuonna 2011 Suomen eniten maataloustukea saanut maanviljelijä, mutta nyt sitten käsi nousee tuettaville pystyyn, sitoumuksia ei tehdä piste.

Luomuviljely on jokin kummajainen, miksi se tarvitsee enemmän tukea ja korkeammat kuluttajahinnat? Sitä voi jokainen tutkailla tykönään.

Nälkä voi yllättää yltäkylläisyyden jälkeen!

Olemme elintasovaltio, me olemme kuulemma onnellisimpien joukossa ja ruokaa on riittänyt ilman nälkäkuolemaa – jokaiselle, joka on vain hakenut sitä leipäjonoista [1. Punaiset ale-laput [2 auttavat ruokakaupoissa ahdingossa olevaa ja pakastin on tuossa keräilyssä oiva väline ---

Puhtaan ruoan puolesta luomuskeidaa vastaan

Eräät greenpeacet ja muut maan ystävät haluavat nähtävästi nimenomaan vahvistaa Monsanton ja parin muun häikäilemättömän suurfirman kartellia systemaattisen kasvinjalostuksen alalla.

Muuten ei voi selittää sitä intoa, jolla geenimuuntelun tutkimusta ja puhtaan ruoan tuotantoa halutaan rajoittaa.

Monopolikapitalismi on monopolikapitalismia. Sitä pitää vastustaa. Tavattomasti kuitenkin ärsyttää Ylen tämänpäiväinen otsikko: "Kymmenissä maissa protestoitiin Monsanton tuholaismyrkkyjä ja geenimuuntelua vastaan – 'Häipykää täältä'".

"Paskalait"

Pian koittaa toukotöiden aika, ja maajussin pitäisi päättää mitä siementä ja mihin vakoon laittaa. Pahaan rakoon tuli uunituore lanta-asetus, joka kieltää lannan levityksen rinnepelloille. Kyse on siis ympäristöministeriön antamasta nitraattiasetuksesta, joka kieltää levityksen, mikäli pellossa voidaan mitata 15 prosentin kaltevuus.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä