Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Nuuska

Haitallinen huumepolitiikka rapauttaa hyvinvointivaltiota

Haitallinen,huono huumepolitiikka rapauttaa hyvinvointivaltiota ja murentaa kansanterveyttä. Suomessa jatketaan haittallista ja haittoja lisäävää huumepolitiikka. 

Se on surullista.

Päättäjät voisivat vihdoin herätä unestaan ja aloittaa uuden sivun huumepolitiikan saralta. Pää teemoina pitäisi olla haittojen minimointi ja huumeiden kontrolliin saaminen. Nyt huumeet on vapautettu ja tuotot valuvat järjestäytyneen rikollisuuden käsiin täysin. 

Laittomat aineet korruptoi, esim tapaus Aarnio ja onhan noita muitakin esimerkkejä olemassa.

Nuuskan käyttö ja hallussapito tulisi kieltää lailla

YLE uutisoi tänään: "Jo alle 14-vuotiaita nuuskakoukussa – lasten ja nuorten nuuskan käyttö riistäytynyt käsistä".

Nuuskan myynnin piti aikoinaan tulla kielletyksi koko EU:n alueella, mutta yksi terveyspolitiikassa muita EU-maita taantumuksellisempi kansa länsinaapurissamme sai tehtyä lakiin poikkeuksen ja porsaanreiän. Tetysti juhlallisin vakuutuksin, että Ruotsi sitoutuu ehkäisemään nuuskan myyntiä muihin maihin omalta alueeltaan.

On aika laillistaa nuuska

Ihmiset ostavat nuuskaa. Tähän emme voi lainsäädännön keinoin vaikuttaa. Tilannetta voi verrata täydellisesti epäonnistuneeseen ja siksi vuonna 1932 kumottuun kieltolakiin. Voimme kuitenkin vaikuttaa siihen, kuka kerää nuuskan myynnistä saatavat verotulot. Tällä hetkellä sen tekee lähinnä Ruotsi, jossa Haaparannan Narcos pyörittää nuuskabisnestä silmiemme alla. Suomelle jää vain laittoman myynnin valvonnasta ja oikeustoimista koituvat kustannukset.

Vaasan kaupunki on mukana nuuskabisneksessä

Kaupunginjohtaja puolustaa toimintaa: "Nuuskakauppa tullaan käymään, on se sitten kenen tahansa järjestämää"

Näin se on kuten kaupunginjohtaja sanoo. Tosin tuo pätee myös kannabikseen ja muihin laittomiin aineisiin yhtälailla.

Toivottavasti Vaasan suhtautumisesta nuuskakauppaa syntyy keskustelua.

Itse kannatan laillista nuuskanmyyntiä, laillista kannabiksen myyntiä ja kovien huumeiden osalta samoin. 

 

Voisimmeko suhtautua nuuskaan pragmaattisesti?

Iltalehti uutisoi tänään, että Tulli takavarikoi yhä enemmän Suomeen salakuljetettua nuuskaa. Määrät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Syykin on selvä: nuuskan käyttö lisääntyy koko ajan ja erityisesti nuorten parissa. 18-vuotiaista miehistä jo noin neljäsosa käyttää nuuskaa ja Suomessa on satojatuhansia nuuskaajia. Laillisesti nuuskaa voi hankkia naapurimaistamme Ruotsista ja Norjasta. Omaan käyttöön voi tuoda yhdellä reissulla kilon, joka vastaa noin neljääkymmentä pussinuuskapurkkia.

Energiajuomat ovat osa yksilön valinnanvapautta

Teini-ikäisten ja nuorten aikuisten suosimien energiajuomien suurkulutus puhuttaa. Puuhastellaan korkeaa haittaveroa, jotta käyttö vähenisi. Energiajuomien 31-vuotiaana kuluttajana pelkään korkeampia hintoja, ja siksi älähdän.

Seitsemän kansanedustajaa, mukaan lukien Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.), kannattaa korkeaa haittaveroa energiajuomille. Kritisoin olettamukseni mukaan keski-ikäisten palautteenantajaäänestäjien ajattelumallia, jossa pahana nähdään kaikki, mikä ei sovi näiden omaan normiin.

Liigapelaajat nuuskakaupoilla,tuomio tuli

Kaksi turkulaista lätkänpelaajaa  jäi kiinni nuuskan ostamisesta laittomilla markkinoilta. No, tuomiohan siitä tuli ja torut joukkueen johdolta. 

Jos kyseessä olisi ollut kannabis niin mikä media vyörytys siitä olisi tullut?

Ja kuinka joukkueenjohto olisi reagoinut?

 

Nuuskan käyttö on Suomessa dekriminalisoitu, mutta ostaa sitä saa vain Suomen ulkopuolelta.Siksi laittomat markkinat rehottaa. Ihan verrattavissa huumekauppaan.

 

Tekopyhyys kukoistaa suomalaisessa päihdepolitiikassa valitettavasti. 

 

 

Vetoomus nuuskaajille

Älkää heitelkö käytettyjä nuuskapusseja maahan tai varsinkaan julkisissa sisätiloissa mihinkään istuimien väleihin tai sen sellaisiin paikkoihin! Tämä on tärkeää erityisesti, jos toivotte, että nuuskan käyttöä ei kielletä tai, että nuuskan myynti peräti laillistettaisiin Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä