Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Pakkohoito

Optio lääkkeettömästä pakkohoidosta kirjattava lakiin

Kuuluun siihen marginaaliseen ryhmään, joka on Suomessa laitoksessa pakkohoidossa. Suomalaisessa systeemissä on yksi ongelma, joka minunlaisiani potilaita kaihertaa, ja se on se että lääkehoidosta ei ole mainintaa laissa. Tämä tarkoittaa de facto pakkolääkitystä kaikille potilaille, jotka ovat hoidossa kunnan tai valtion laitoksissa. Lääkärit ovat kettuja kanatarhan vartijoina, jos heitä kysytään kantaa lääkitykseen. He haluavat käyttää valtaa, ja valtio sitä heille myös näyttäisi antavan.

Pakkohoitoa ollaan lisäämässä!

Hallitus aikoo muuttaa pakkohoitoa koskevia säädöksiä. Muutosten myötä entistä suurempi ryhmä ihmisiä saa oikeuden päästä tahdonvastaiseen hoitoon. Yksi merkittävimpiä ryhmiä lienevät raskaana olevat päihdeäidit.

Tuopin jäljet

Päihdeäitejä koskevaa ns. pakkohoitolakia valmisteltiin sosiaali- ja terveydenhuollon itsemääräämisoikeutta koskevassa työryhmässä useita vuosia. Laki ei viime hallituskaudella, huolellisesta valmistelusta huolimatta, toteutunut silloisen peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) vastustuksen vuoksi.

Kansainvälinen FASD -päivä!

Koska tänään on kansainvälinen FASD-päivä. Koska 9.9. muistuttaa raskauden yhdeksän täysin raittiin kuukauden tärkeydestä. Koska Suomessa ja muualla länsimaissa sikiöaikainen alkoholialtistus on merkittävin eriasteisen kehitysvammaisuuden aiheuttaja ja ainoa, jonka aiheuttama haitta olisi kokonaan estettävissä. Koska Raskaana olevan tukeminen ja haittojen ehkäiseminen on meidän kaikkien asia! Nostan siis viime vuonna kirjoittamani blogin ja mielipiteeni eräästä hoitokeinosta esiin uudestaan:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä