Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Stockmann

Pelastavatko teollisuusmiehet Stockmannin?

Tänään julkistettiin HKScanilta potkut saaneen Jari Latvasen valinta Stockmannin uudeksi toimitusjohtajaksi ja valinnan tehneen hallituksen puheenjohtajana toimii Lauri Ratia, joka on niittänyt mainetta Terrafamen ja telakkateollisuuden pelastajana. Minua kummastuttaa jonkin verran se, että Stockmannin pelastusoperaation johdolla ei tunnu olevan juuri lainkaan kokemusta kuluttajaliiketoiminnasta vaan ennemmin teollisuudesta.

Teollisuudesta ja ruokatuotannosta Stockmannin johtoon

Vieläkö Stockmannin alamäki voi kääntyä?

Haikeudella ja hieman surullisena katselen perinteikkään Stockmannin pitkään jatkunutta alamäkeä, jolle ei näy loppua. Useat liiketoiminnot on jo myyty ja Talouselämä ennusti pari viikkoa sitten artikkelissaan edessä olevan Stockan paloittelu. Muutama päivä sitten tämä sai jonkinlaista vahvistusta, kun uutisoitiin Terrafamen Lauri Ratian ehdottamisesta  uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi. Hänellä ei ole kokemusta kaupan alueelta eikä varsinkaan kuluttajakaupasta. Sen sijaan hän on ammattilainen erilaisissa yritysjärjestelyissä ja -kaupoissa.

Tiernapojat feministien uhreina

Stockmannin tiernapojat tuhottiin netistä. Syyksi riitti muutama vihervasemmistolainen, jotka väittivät esitystä rasistiseksi. Yhden mustaa esittävän naama ei saisi olla musta, koska toisella puolella maapalloa on joskus muutama valkoinen mies esittänyt halventavasti mustaa miestä. Loukkaavana tiernapojissa pidetään sitäkin, että mustien kuningasta vaaditaan polvistumaan valkoiselle kuninkaalle. Ehkä olisi syytä samalla kieltää mustien orjakaupasta kertovat historiikit, nehän vahvistavat kuvaa mustista orjina.

 

Tavaratalo selviytymiskamppailussa - asiakkaan näkökulma

Kaikkien tuntema Helsingin keskustan Stocka on kokenut järisyttäviä muutoksia kahtena viime vuosikymmenenä. Ilahduttavaa on ollut maanalaisen parkkitilan lisääntyminen ja lisätilan rakentaminen lasikaton yläpuolelle. Keinovalaistus on valaistusarkkitehdin onnistuneesti toteuttama.

 

Toivotaan, että elvyt entisellesi. Nykyinen liian hajautettu vaate-, asuste- ja kenkämyynti voi olla suurin este Stockmannin nousulle jälleen suosituksi ostospaikaksi kotimaisten asiakkaiden saamiseksi takaisin Exclusive- tai Premium-kanta-asiakastasolle.

 

Työntekijä on palkkansa ansainnut myös Stockmannilla

Tampereen Stockmann on käyttänyt Hullujen Päivien aikaan jo vuosia talkootyöläisiä. Viime viikolla PAM tiedotti, ettei hyväksy talkootyövoiman käyttöä yrityksessä. Osa-aikaisille ei ole tarjottu lisätunteja, kun talkootyöläisiä on käytetty mieluimmin työvoimana. Stockmann vetoaa lakiin, mutta unohtaa samalla työelämän perussäännöt. Yhteiskunnan perussäännöt.

Stockmann Tuusulaan

Tänään päivä alkoi hyvin uutisin. Stockmann siirtää varastointi toimintoja Tuusulaan. Toki olisi toivonut että Stockmann olisi yllättänyt tavaratalo hankkeella Hyrylään. Mutta Stockmann tavaratalo varmaankin joutuu vielä hetken Tuusulaan odottaa. Varastohanketta varten Tuusulan kunta myi Kulomäen työpaikka-alueelta tontin 2.340 M€ kauppahinnalla. Raha tulee Tuusulassa tarpeeseen, sillä saadaan edelleen rahoitettua Tuusulan investointeja. Vuonna 2016 käynnistyvä uusi varasto tuo Tuusulan alueella myös reilut 200 työpaikkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä