Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Uhka

Vainoaminen todennäköisesti "lisääntyy"

Vainoaminen on lisääntynyt.

Vainoamista esiintyy monenlaisin eri tavoin. Voisiko jopa sanoa: vain taivas on rajana?

Kuinka suojasta tuli uhka

Erinäiset valvontatoimenpiteet, joita vaaditaan säädettäviksi kansallisen turvallisuuden nimissä, ovat olleet voimakkaasti esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa. Jotta valvonta saataisiin tiettyjen tahojen mielestä riittävän laajamittaiseksi, tulisi perustuslain kohtaa luottamuksellisen viestin salaisuudesta muuttaa. Se tarkoittaa yksityisyyden suojan merkittävää heikentämistä.

Suomalaiset terroriuhan alla – Supo ja rekkaliikenne

Supo on varoittanut raskaan liikenteen yrityksiä valppauteen ja varovaisuuteen koska ”uhkatilanne on kohonnut”

Venäjä

Suomea ei turvallisuuspoliittisesti uhka kuin yksi taho. Ja se on Venäjä, jos haluamme olla rehellisiä. Kerrankin.

http://bit.ly/ihmeita2015

 

Venäjä, Venäjä, Venäjä

Ukrainan, tai itseasiassa Krimin, kriisi on hallinnut tiedotusvälineitä jo kauan. Moni asiantuntija ja peruskansalainen on päässyt julkisuuteen lausumaan mielipiteitään tapahtumista ja esittämään ennustuksia tulevaisuudesta. Ne tosiasiat, jotka tilanteeseen johtivat, perataan aivan varmasti kunnolla vasta myöhemmin, tilanteen jo ratkettua. Tavalla tai toisella.

Pirstoutuuko internet?

Internet oli hämmästyttävän kauan rauhan, demokratian ja sananvapauden maailma. Demilitarisoitu vyöhyke asevaikutuksen ulkopuolella. Tai niin me luulimme. Me emme nähneet, kuinka erikoisjoukot olivat jo tunkeutuneet rajojemme taa ja kuinka jokaiseen nurkkaan oli asennettu valvontakamera.

Suomen kyberturvallisuus

Olin tänään juttelemassa aamu-tv:ssä kyberturvallisuudesta. Nykyään sähköinen sodankäynti on vakava asia jolla voidaan tuhota reaalimaailman järjestelmiä ja sekoittaa yhteiskunta yhtä tehokkaasti kuin pommittamalla. Suomen puolustus kyberuhkia vastaan on hämmästyttävän heikossa tilassa;  nyt vasta ollaan perustamassa turvallisuuskeskusta, jota koordinoi viestintäministeriö hyvin pienin resurssein. 

 

Turvallisuutta voisi kehittää näin:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä