Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Varallisuus

Jotain juttua suomalaisten varallisuudesta

Demokraatti- lehdessä julkaistiin pari päivää sitten mielenkiintoista tietoa  suomalaisten varallisuudesta.

Suomen  kotitalouksien yhteenlaskettu varallisuus on 340 miljardia euroa.  Se tarkoittaa sitä että jokaisella suomalaisella olisi varallisuutta melkein 65 tuhannen euron edestä. Meniköhän tuo lasku oikein?

Tämä varallisuus ei tietenkään jakaudu tasaisesti, vaan toisilla on enemmän omaisuutta kuin muilla.    

Rikkaat eivät niin rikkaita kuin miltä näyttää – nettoarvosta pois 20-50-80? %

Taas on ilmoiteltu siitä, mikä on esimerkiksi valtion sijoitusrahasto Solidiumin arvo. Uutisten mukaan se on 8,5 miljardia euroa.

Tämä siis laskettuna osakkeiden pörssiarvon mukaan, siis siihen hintaan, mitä niistä sillä hetkellä maksettaisiin pörssissä, jos ne myytäisiin.

Jos kuitenkin myyminen tapahtuisi kerralla, vaikuttaisi se myös hintoihin alentavasti. Osakkeiden äkkinäinen myynti (pörssi)markkinoilla laskisi siis niiden hintaa, koska tarjonnan lisääminen laskee hintoja, jos kysyntä pysyy vakiona.

Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää

Kommentti: Velka säästi Suomen syöksykierteeltä, jonka rinnalla ”hukattu vuosikymmen” on lastenleikkiä (TS 21.01.2018) on yleensä velkakriittiseltä Jan Hurrilta velkamyönteinen kirjoitus, jonka voi tiivistää näin:

oman tiensä tallaaja

Tällä blogilla esittelen teille erään harvinaislaatuisen ystäväni.  Hän poikkeaa niin paljon meistä muista tallaajista, että en koskaan ennemmin ole hänen kaltaistaan henkilöä tavannut.

HISTORIAN SUURIN VARALLISUUDEN SIIRTO

Talouden historiassa valuuttoja on tullut ja mennyt aivan kuten valtioita. Omaisuuksia on vaihtanut omistajaa, niitä on luotu ja tuhottu niin sodan kuin rauhan aikana. Nimellisesti selvästi historian suurin varallisuuden siirto on tehty 2008 finanssikriisiin yhteydessä ja sen jälkeen. Edellinen suuri omaisuuden siirto tapahtui kun Neuvostoliitto romahti ja suuret omaisuudet sen valtion osalta päätyivät muutamien ihmisten käsiin.

Sipilän veronkierto, varallisuuden ja sidonnaisuuksien piilottelu...?

Paljonko Sipilä maksaa ja on maksanut veroja kymmenien miljoonien tuloista ja varallisuudesta?

Luvut varmaan löytyvät ja Sipilä voi itse pistää ne tiskiin. Epäilen että totuus on turhan julkea.

Olen varma että hänen maksamansa verot ovat naurettavia tuloihin ja varallisuuteen nähden!

Etenkin verrattuna tavalliseen kansaan joiden verot ja maksut jatkuvasti lisääntyvät samaan aikaan kun kaikesta leikataan.

62 / 3,5 Miljardia

Suomessa ei ole ongelma varallisuuden keskittymisestä vaan varallisuuden puutteesta.

Rikkaamman osan keräämät roposet ei ole köyhiltä pois tai heiltä otettu.

Köyhempien osuuden kasvaminen johtuu hallitsemattomasta väestönkasvusta ja jos esim. noilta 62  rikkaimmalta jaettaisiin rahat ao. köyhimmille, johtaisi se vain lisääntyvään väestökatastrofiin ja hallitsemattomiin väestön muuttoihin ja loppujen lopuksi esim. uskontosotiin mutta ei takuulla parempaan hyvinvointiin.

Köyhä, rikas, varas

 

Suomi esittää itsensä rikkaana vaikka on  tosiasiassa euroalueen köyhimpiä, todennäköisesti köyhin kun asuntovarallisuuden kupla pyyhkäistään pois.  Omia itsenäisiä valtioita ei kannata edes listata kuten Sveitsiä, toiset vaan osaa.

Lähde: http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ovat_koyhaa_sakkia/8306728

Verotus sitten vielä estää kansallisvarallisuuden kasvun, joka toimisi puskurina suuntaan jos toiseeen.

Onko rikkaus peto?

Suurin osa ihmisistä ei tee mitään rikastuakseen. No ehkä sentään haaveilee. Rikastumiseen tarvitaan kuitenkin halu vaurastua, joka sitten ohjaa toimintaa — ja usein 24/7 eli se vie koko käden.  Suurimmalle osalle ihmisiä riittää toimeentuleminen ja sen ohella kaikenlainen muu puuhailu.

Olisikin mielenkiintoista kuulla mitä tapahtuisi, jos ei kannettaisi niin paljon huolta rikastumisesta. Kävisikö todella niin, että päästettäisiin peto irti?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä