*

Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Epäoikeudenmukaisuus

Mistä rikoksesta tuomitsette työttömät ministeri Jari Lindström?

Kun vielä taannoin pitelit myös oikeusministerin salkkua lienee sinulle tuttua, että Suomessa voi maksimissaan 8 kuukauden EHDOTTOMAN vankeustuomion sovittaa yhdyskuntapalvelulla, joka tarkoittaa tehtävää  yleishyödyllistä työtä ilmaiseksi. Kuulostaako tutulta?

Maksimi tuntimäärä yhdyskuntapalvelulle on 240 tuntia Rikosseuraamuslaitoksen mukaan, joten kahdeksan kuukauden tuomiolle se tekee tunnin per lusimispäivä. 

Tämän päivän köyhyys Suomessa tieteellisen tiedon valossa

Toimeentulotuen vastaanottamisen voidaan katsoa olevan köyhyyden merkki - Toimeentulotuen maksamista ennen käytetään kaikki säästöt ja mahdolliset muut tulot (1). Koska omaisuuden realisointi vie aikaa ja toimeentulotuen saaminen on hidas ja byrokraattinen prosessi (kts. seuraavat tekstit), köyhä ehtii velkaantumaan ennen kuin on saanut toimeentulotukea, varsinkin jos yrittää osallistua samalla yhteiskuntaan edes keskimääräisellä tavalla.

 

KÖYHYYDESTÄ IHMISELLE AIHEUTUVIA ONGELMIA SUOMESSA

Vihasta

Lähes kaiken pahan takana on epäoikeudenmukaisuus. Jos ja kun ihminen tulee mielestään epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi, se voi johtaa vaikka minkälaiseen toimintaan. 

Väitän, että epäoikeudenmukaisuuden kokemus on avainkäsite yhteiskunnassa. Mitä se on, sen määrittelee jokainen itse, koska se on tunne. Eli sinä et voi minulle enkä minä sinulle väittää, että joku kokemus ei ole epäoikeudenmukainen. 

Oleellista on, että kukaan ei voi tehdä mitään, mikä olisi kaikille oikeudenmukaista. Vihaa tulee aina olemaan, koska se ei synny tyhjästä. Se ei kieltämällä häviä.

Väkivallasta on haittaa lapselle

"Tutkimuksessa 160 000 lasta ja 50 vuoden analyysit: Piiskaamisesta on merkittävää haittaa lapselle ja seuraukset näkyvät vielä aikuisena" -Jukka Hiiro

http://www.hs.fi/tiede/a1461730093003?jako=840a5ada46ce5742d69a4895aed1d...

 

KUN KÄDET OVAT LAKANNEET TUOTTAMASTA?

Tämä käsi (kuvassa) on se toinen niistä jotka ovat tehneet meille monien muiden käsiparien lailla hyvinvointiyhteiskuntaa, ruokaa, tiskanneet, pesseet pyykkiä, pyyhkineet takalistoni, mitanneet kuumetta otsaltani, tehneet vuorossa raskasta työtä pesulassa, laitoskeittiöissä yleistöitä, heittäneet heinää seipäille, siivonneet jne.., eikä ollut puhettakaan työterveyslääkäreistä, raskas työ on tehnyt nivelrikon ja käsiä kohdeltu muutenkin kaltoin, ihan lääkärienkin siunauksella.

Vapaapudotuksen yhteiskuntamalli

Tänään (27.11.2015) kirjoitimme Äidinkielen 4-kurssilla mielipideteksin. Siitä tuli niin hyvä, että jaan sen myös Puheenvuoro-blogiini! Tehtävänanto oli kirjoittaa aiheesta "Tasa-arvon maa vai luokkayhteiskunta?"

 

 

 

Köyryselkäinen mummo

Kaukaa näen köyryselkäisen mummon kävelevän ohuen metsän takana kulkevaa väylää. Hänellä on mustat jalkineet. Mieleeni tulee aika sata vuotta sitten. Millainen joku oli silloin syntyessään. Miten hän sai alkunsa ja miksi. Ehkä syyksi riittää pelkkä sattuma. Tuo vanha nainen on nähnyt ja kokenut Suomen käymät veriset sodat. Hänellä on kaulassaan punakeltainen huivi ja käsissään ruskeat sormikkaat. Hän varmaankin söi nuorena silakkalaatikkoa ja oli kesäisin paljain jaloin. Hänen takkinsa on paksua ruskeaa kangasta. Köyryselkäisen mummon kävely on vaikeaa, mutta ihmeen päättäväistä.

Euroopan turvapaikkapolitiikka sortaa naisia – miksei kukaan kritisoi?

”Euroopan Unionin turvapaikkapolitiikkaa on nykyään hankala puolustaa, jos on naisten tasa-arvon kannattaja”, kirjoitti Erja Yläjärvi tänään (26.9.2015) Helsingin Sanomien Merkintöjä-palstalla. Samaa voi todeta, vaikka ei olisikaan ”naisten tasa-arvon kannattaja”. Perin vääristynyt demografinen jakauma valtavaksi paisuneessa maahantulijoiden joukossa huolettaa jo itsessään. Miten ylimalkaan Suomi – ja Eurooppa – aikoo selvitä tällaisesta ”vapaasta vyörystä”? Ja mitä kaikkia seurauksia on odotettavissa epäterveessä nuorten miesten ryhmässä?

Se on myös minun vaakunaleijonani!

Olen seurannut suhteellisen neutraalina tätä keskustelua ja toimintaa mikä pakolaisten ympärillä velloo. Minulle on aikoinaan opetettu suvaitsevaisuutta ja myötätuntoa. Olen molempia saanut elämäni varrella osakseni. Siksi en estä hädänalaisten tuloa Suomeen, vaikka se sitten olisi jostain minulle "kuuluvasta" pois. Minulta leikataan vain euroja - jossain muualla kurkkuja.

 

Seitsemän kuolemansyntiä työelämässä - kateus

 

Ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti ja himo

 

Kateus negatiivisessa mielessä on yksi ihmisluonteen vastenmielisimmistä ominaisuuksista. Sen tasapäistävä ja latistava vaikutus tuntuu ikävällä tavalla suomalaisilla työpaikoilla. Idearikkaat, eteenpäinpyrkivät ja ahkerat ihmiset leimataan kateellisten toimesta ahneiksi.

 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä