Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Jyri Häkämies

EK esittää lakko-oikeuden rajaamista – ”Lakot työajan ulkopuolella tapahtuviksi”

Ammattiyhdistysliikkeiden kamppailu irtisanomissuojan heikentämistä vastaan huipentui viime keskiviikkona laajaan lakkoon. Hallitus yritti epätoivoisesti hieroa vielä eilen sopua ja tarjota lievempää versiota lakihankkeesta tuloksetta.

Suuria työnantajia edustava Elinkeinoelämän keskusliitto on pitäytynyt sijaiskärsijän roolissaan.

Ay-liike ja Häkämiehen luvunlaskenta

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies kirjoittaaa vappukirjeessään (kirjeen osoitetta ei ole mainuttu, joten lienee tarkoitettu koko kansalle):

”Heti vaalien jälkeen ay-liike otti lukua, mutta toipui syksyn mittaan kun hallitus hukkasi tilaisuutensa. Kullakin hallituksella on tietty rauhoitusaika tehdä ja toteuttaa uudistuksia. Kun aika on kulunut, ei vaaleissa kansalaisilta saatu mandaatti enää vaikuta. Näin on käynyt Sipilän hallituksellekin. Ikkuna meni jo alkusyksystä kiinni ja nyt hallitus hakee konsensusta ay -liikkeen kanssa.”.

Edunvalvoja voittaa aina

Kamppailun jatkuessa palkanlisistä olisi toimivin ratkaisu kannattaa ostovoiman lisäämiseen tähtääviä veronalennuksia.

Tuloveron alentamista ei korvattaisi etenkään välillisten verojen korotuksilla.

Jos kuitenkin halutaan estää ihan kaikki leikkaukset, olisi ratkaisu massiivinen, pakolaiskampanjaan verrattava kansanliike.

Se keskittäisi kulutuksen firmoihin, jotka varmasti maksavat veronsa kaikkinensa Suomeen, ja omistaja-yrittäjäkin elämistään myöten.

Sata tuntia lisää Neuvostoliittoa?

"EK:n verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa toimitusjohtaja Jyri Häkämies perustelee ehdotusta  kilpailukyvyn parantamisella. Häkämiehen mukaan kilpailukyvyn parantamisen tärkeimpiä asioita on "tuottavuushypyn" aikaansaaminen. Häkämiehen ja EK:n mukaan "hyppyä" ei synny ilman merkittävää työajan lisäystä."

 

Isompi palkansaajajärjestö tulee tarpeeseen

Työnantajapuoli käyttää vaikeaa taloudellista tilannetta hyväkseen ja iskee duunarit polvilleen. Elinkeinoelämän puheenjohtaja Jyri Häkämies sanoi pyhälisän olevan vanhentunut. Myöhemmin hän selitti ettei lausunto ollut tarkka ehdotus. Kunhan vain ”pohdiskeli tulevaisuutta".

Häkämies ampuu pahasti yli

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies haluaa jo etukäteen varmistaa sen, ettei Suomeen synny uuden hallituksen tavoittelemaa yhteiskuntasopimusta. Hallitus ja EK ovat ehdottaneet työajan pidentämistä sadalla tunnilla vuodessa ilman kustannusvaikutuksia. Häkämiehelle tämäkään ei ilmeisesti ole riittävästi. Nyt hän haluaa poistaa myös sunnuntailisät.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehestä on enää vaikeaa tunnistaa entistä kokoomuspolitiikko Häkämiestä. Häkämiehen esitys sunnuntailisien poistosta ei millään tavalla sovi tämän hetkiseen tilanteeseen työmarkkinoilla.

Sunnuntailisät pois ja sassiin

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies (kok.) sanoo Savon Sanomissa, että sunnuntaityöstä maksettava tuplapalkka on jäänne entisiltä ajoilta, jolloin sunnuntai oli kirkko- ja pyhäpäivä.

- Milloin todetaan, että sunnuntain tuplapalkka on yksinkertaisesti vanhentunut ajatus, hän kysyy.

Häkämies katsoo, että maailma on muuttunut. Ihmiset liikkuvat myös sunnuntaisin, kun kaupat ovat auki. Moni olisi hänen mukaan valmis tekemään töitä myös sunnuntaisin, jos se vain olisi mahdollista. Mutta kuinka moni?

Venäjä, Venäjä, Venäjä

"Ottaen huomioon maantieteellisen sijaintimme Suomen kolme pääasiallista turvallisuushaastetta ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä".  Näin totesi vuonna 2007 Suomen silloinen puolustusministeri arvovaltaisille puolustusvaikuttajille Yhdysvaltojen pääkaupungissa. Häkämies analysoi puheessaan Suomen etuja, sotilaallista liittoutumattomuutta, EU:n puolustusta sekä kansainvälistä kriisinhallintaa.

Suomessa puhe nosti kohun. Silloinen pääministeri ja presidentti irtisanoutuivat lausunnosta, jonka katsottiin haittaavan Suomen etuja. Myös eduskunnassa ja mediassa asia puhutti.

Häkämies olisi valmis leikkaamaan sosiaali-ja terveydenhuollosta !

Kuulostaa niin käsittämättömältä, että sama jauhaminen leikkauksista jatkuu ja jatkuu loputtomiin. Kohteena on ne ihmiset joilla jo nyt menee huonosti ja he eivät ole syyllisiä millään tavalla oman tilanteen kurjistumiseen. Sen sijaan eduskunnan päättäjät ovat syyllisiä tilanteeseen jossa eletään ja siihen, että myös keskiluokkaiset työssäkäyvät köyhtyy.

Roolipelissä - "rotat jättämässä laivan"

Media virittelee politiikan 'piiri pieni pyörii -roolipeliä' - Jyri Häkämies äkkinäisesti Elinkeinoelämään 1], pääministerin kabinetti kutistuu - erikoisneuvonantaja Brysseliin valmistelemaan maaperää ...

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä