Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

Kaikki blogit puheenaiheesta Pääministeri

Rinne tuomitsi kirjoittelun ja SDP irtisanoutui Husseinin "vihapolitiikasta"

Puolueiden on syytäkin olla huolissaan ääenstäjistä, jos puolueisiin luikertelee "poliitikkoja", jotka rupeavat julkisuudessa nokkimaan isoja äänestäjäryhmiä suoraan leimaamalla heidät ja yrittäen hakea sillä epätoivoisesti julkisuutta.

Husseinin kaltainen äänestäjille ärhentelijä toimii puolueen etuja vastaan.

Alkoholiongelma on sairaus, huumeongelma rikos

Otsikon kertoma tilanne on kestämätön. Tätä mieltä ovat myös useat asiantuntijat Suomessa ja myös globaalilla tasolla.

On hieman uskomatonta, että yksi suurin vastustaja on poliisi. He eivät halua vähentää haittoja. Sitä en voi ymmärtää. 

Uuden hallituksen pitäisi ottaa pian huumepolitiikka tarkasteluun ja myöntää nykyisen lain epäkohdat. Huumestrategia pitää päivittää vastaamaan  nykyaikaa. Tieto on lisääntynyt ja esimerkkejä paremmasta huumepolitiikasta  löytyy kyllä.

Kaleva uutisoi aiheesta tänään:

Pääministeri pride-kulkueeseen mukaan

Jo on aikakin.

Pääministeri näyttää hyvää esimerkkiä koko kansalle. 

Ei vihalle, kyllä tasa-arvolle.

 

https://yle.fi/uutiset/3-10851252

Osakeyhtiöt hoitamaan hallituksen tehtäviä?

Juha Sipilän pääministerikauden touhuista tihkuu julkisuuteen aina vain ihmeellisempiä kummallisuuksia. Pääministerin kansliasta toiminut yhtiö ohjaamassa muita yhtiöitä tuntuu äkkiä ajatellen suorastaan absurdilta. Sellaista tämä väistyvä pääministeri näyttää uutisten mukaan kaavailleen ihan tosissaan. Mutta se pahuksen perustuslaki torppasi sitten tämänkin mielikuvituksen tuottaman ajatuksen toteutuksen. Perustuslakimme oli se "Lankinen" joka esti Sipilän hallituksen maalinteon monta kertaa.

Ansaitsemme koko kauden kestävän pääministerin

Sipilä oli itse itseään käskien heittänyt pyyhkeensä kehään, ja keskustelimme taannoin ystävieni kanssa tuopin ääressä tulevista vaaleista ja pääministereistä. Pähkäilimme, kuka oli viimeisin koko kauden kestänyt pääministeri – ne kun tuntuvat kuluvan loppuun ennen aikojaan. Eihän se voi olla Lipponen, eihän?

 

Pääministerin maailma

Valinnanvapautta huhtikuussa käytävissä vaaleissa riittää. Tulossa on pääministerivaalit. Millaisen pääministerin sinä haluat tulevissa vaaleissa? Eduskuntavaalit on suuri poliittinen suuntavaali. Ehdokkaana on eliittiä, kapitalisteja, konservatiiveja, liberaaleja, populisteja, porvareita, duunareita… Vaaleissa samalla päätät: Haluatko pääministerin joka on keskeisesti rauhan- ja turvallisuudentyön asialla? Haluatko pääministerin joka haluaa olla arvojohtaja?

Sisäministeri torppaa turvapaikanhakijoiden pikakäännyttämisen

 

Lupasin tammikuussa tehdä kirjallisen kysymyksen hallitukselle siitä, olisiko Suomella ollut/olisiko edelleen oikeus käännyttää turvallisesta maasta (mm. Ruotsista) Suomeen pyrkineet/pyrkivät turvapaikan hakijat rajalta takaisin.

 

Sain vastauksen kysymyksiini. Alla on sisäministeri Kaj Mykkäsen, kok, vastaus.

 

Soten hautajaispuhe

Jokaisella kansalla on omat kuolemaan ja vainajan hautaamiseen liittyvät tapansa. Suomalaisissa hautajaisissa perinteeseen kuuluu, ettei vainajasta puhuta pahaa. Niinpä hautajaispuheissa suvun itsepäisimmästä ja muutoinkin änkyrästä äijästä tulee kuolemansa jälkeen vankkumaton periaatteen mies ja sukulaisten asioihin sotkeutuvasta hössöttäjästä perheensä kokoava voima - joitain esimerkkejä mainitakseni.

Pääministerin menettely perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi?

 

Pääministeri Juha Sipilä pyysi perjantaina hallituksensa eroa tasavallan presidentiltä, joka myös eron myönsi. Samalla presidentti pyysi pääministeriä ministereineen jatkamaan toimiusministeristönä, kunnes uusi hallitus on muodostettu. Tämä tapahtui viisi viikkoa ennen eduskuntavaaleja.

 

Hallitus on kaatunut, kauan eläköön hallitus!

Yli kymmenen vuotta ollaan tahittu Sote-uudistuksen kanssa, eikä vieläkään olla lähellä, vain pari sataa miljoonaa köyhempiä. Kaikki hallituskokoonpanot ovat yrittäneet ajaa tätä Sisyfoksen työtä eteenpäin. Aina kaatuu viimeisillä metreillä ja kaikki tarvii aloittaa taas uudelleen. Miltei jokainen puolue on upottanut kätensä, hartioita myöten saveen ja saanut aikaan mittaamattoman vähän. Joten kenenkään ei kannata ilman itsetutkiskelua kritisoida tämänkertaista historiallista epäonnistumista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä