Niko Kaistakorpi "Contribute. Engage. Participate. Cynicism and apathy are poisons for the spirit." Edward Norton

vanhus

Ryöstöt vanhuksilta ja huumeet luvallisiksi?

Huumeitten dekriminalisointia kannattavat lukuisat. Moniko kannattaa vanhuksille eläkeläisrauhaa?

 

Tienviittoja matkalla huumerikolliseksi:

Omaishoitajan paikka palkallisten diktatuurissa

Suomi on palkallisten diktatuuri. Lapsi, nuori, vanhus ja palkaton raataja unohtuvat kun hyvää jaetaan, mutta muistuvat kun riistettäviä tarvitaan.

Oletko verrannut omaishoitajaa häntä neuvovaan kunnan palkolliseen tai muuhun oikeaan työntekijään?

 

Kummalla on

Vammaisten ja vanhusten kuljetusuudistus.

 

Vammaisten ja vanhusten kuljetusuudistus nykymuodossaan tulee torpata.

Kuljetus 2019 – projekti, jossa Espoo ja Länsi-uudenmaan kunnat uudistavat vammaisten ja vanhusten kuljetukset herättää kysymyksiä. Ylevistä tavoitteistaan huolimatta uudistus tulee heikentämään palveluita. Lisäksi se tulee lisäämään asiakkaiden ja yhteiskunnan kustannuksia. 

Onko viisasta panna vastakkain vauvoja ja vaareja

Jostain kumman syystä kappalejako ei toimi//// Taisi olla joskus 70-luvulla, kun Suomessa syntyvyys notkahti. Silloin Helsingin kaupungin bussien kyljissä oli Väestöliiton mainoksia, joissa houkuteltiin lapsien tekoon. Itsellänikin oli tuolloin haaveissa pieni ihmisalku. Kello tikitti ja viestiä tuli tähtien takaa. Olin silloin jo varsin tietoinen maailman lasten tilanteesta eli siitä, että kaikki eivät synny kultalusikka suussa. Kun siskoni oli töissä lastenkodissa, istuin tovin pienen pojan kanssa talon rappusilla juttelemassa.

Ajatelmani lapsista ja vanhuksista

Olen tätä ennenkin teillä pohdituttanut. Vastauksia en yleensä saa - tuskin nytkään. Ongelma on vaikea, eikä kukaan halua sanoa isälleen: tapan sinut jotta lapseni ei kuole. - vai haluaako? Entä haluaako isoäiti sanoa: tapa minut jotta lapsenlapseni ei kuole?

Jaamme siis rahaa, jota on niin paljon, että jaettavaksi siitä riittää. Kenelle sen jakovaran annamme?

SIPILÄN HALLITUS

Sipilän hallitus antaa rahaa yrityksille, yrittäjille - onko se oikein? 

"Vanhus ajoi moottoritiellä väärään suuntaan"

 

 

 

 

Aina aika-ajoin on tuo otsikon uutinen lehdissä, olen ihmetellyt minkälaisia paapparaisia rattiin päästetäänkään, olisiko ajokortille asetettava jokin yläikäraja. Jenkeissähän saa todella varoa noita violettitukkaisia satavuotiaita mummeleita, jotka paahtavat suojatien yli sama mikä valon väri.

Viranhaltijat toimii ja hyvät veljet auttaa

Viimeisten kuukausien aikana on tullut kohdattua jos jonkinlaista epäkohtaa joita tapahtuu tavallisille ihmisille meidän maassa. Omalta osaltani kuunnellessani näitä ihmisiä alkaa jo pinna pikku hiljaa kiristyä. Seuraavat tapaukset liittyy siis suoraan mielivaltaiseen toimintaan mitä täällä tapahtuu. Koska Karpolla ei enää ole asiaa, niin minulla on ja tässä tulee osa 1. Seuraava kertoo siitä, miten nyky-Suomessa saa oikeutta, kun teet virkamiehestä valituksen. (Ei kuitenkaan liity tähän tapaukseen.)

Vanhusten palvelut kaikkien puheissa nyt

Kaikissa medioissa, varsinkin somessa, on nyt monia kannanottoja ikääntyneiden palveluihin. On niin kovin helppoa moittia niitä ja yrittää hankkia sillä äänestäjiä. Toki ikääntyneiden palveluissa on kehittämisen varaa, mutta moni asia on paljon paremmin kuin 10-15 vuotta sitten. Blogissani aiheesta lisää:

http://www.seijamuurinen.net/vanhuspalvelut-kaikkien-puheissa-nyt-13-4-2015/

Vihreä armeija

Vihreä armeija Yle uutissivut: Australia aikoo palkata yli 15 000 nuorta niin sanottuun ”vihreään armeijaan”, Suunnitelman mukaan projektiin osallistuvat nuoret esimerkiksi istuttavat puita, puhdistavat jokia, kunnostavat kulttuuriperintökohteita ja käyvät läpi uhanalaisia lajeja. http://yle.fi/uutiset/australia_aikoo_perustaa_vihrean_armeijan_ymparist... --- Saman voisi tehdä Suomessa ja muutenkin ajanmukaistaa maanpuolustusta : Antaako sotilaiden ylpeys periksi?

 

Joulun kummalliset uutiset - Vanhus ja kissa

Totutusti oma Jouluni 2013 vierähti jälleen työn merkeissä Pohjois-Lapissa. Tapani mukaan työvuoron jälkeen istahdan toviksi silmäilemään netistä, mitä maailmalla on tapahtunut? Lukijathan silloin jo tavallisesti nukkuvat. Minä ryhdyn kirjoittamaan, jos asiantynkää on?

Iltapäivälehdet uutisoivat kissarievusta, joka märkänä ja henkitoreissaan pelastettiin eläinklinikalle Helsingissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä